وان الکتریک

وان الکتریک

شرکت پیشگامان علم الکترونیک مجری و طراح سیستم های حفاظتی و نظارتی و برق ساختمانی

محل لوگو

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 270
  • بازدید دیروز : 369
  • بازدید کل : 664234

مهمترین سیم های برق مورد استفاده و توضیح مختصر انها


در اینجا چندین نوع سیم برق مورد استفاده برای مقاصد مختلف آورده شده است. در اینجا چند نوع رایج وجود دارد:

1. سیم مسی:

سیم های مسی به دلیل رسانایی و دوام بسیار زیاد مورد استفاده قرار می گیرند. آنها برای کاربردهای مختلف از جمله انتقال نیرو، سیم کشی برق در ساختمان ها و اتصالات الکتریکی در لوازم خانگی و الکترونیک مناسب هستند.

2. سیم آلومینیومی:

سیم‌های آلومینیومی سبک‌تر و ارزان‌تر از سیم‌های مسی هستند و به همین دلیل آن‌ها را به گزینه‌ای محبوب برای انتقال برق در مسافت‌های طولانی تبدیل می‌کند. با این حال، رسانایی کمتری دارند و به سیم های بزرگتر نیاز دارند تا جریانی برابر با سیم های مسی داشته باشند.

3. کابل کواکسیال:

کابل های کواکسیال از یک هادی مرکزی احاطه شده توسط عایق، یک سپر فلزی و یک لایه عایق بیرونی تشکیل شده اند. آنها معمولاً برای تلویزیون کابلی، اتصالات اینترنتی و سایر انتقال سیگنال با فرکانس بالا استفاده می شوند.

4. کابل فیبر نوری:

کابل های فیبر نوری از رشته های نازک شیشه یا پلاستیک برای انتقال داده ها به عنوان پالس های نور استفاده می کنند. آنها قابلیت های ارتباطی با سرعت بالا و مسافت طولانی را ارائه می دهند که آنها را برای ارتباطات راه دور، اتصال به اینترنت و شبکه ایده آل می کند.

5. کابل نواری:

کابل های نواری از چند هادی موازی تشکیل شده اند که صاف و پهن هستند و شبیه یک نوار هستند. آنها معمولاً برای سیم کشی داخلی در رایانه ها، دستگاه های الکترونیکی و سایر برنامه هایی که در آنها صرفه جویی در فضا و سیم کشی سازمان یافته مورد نیاز است استفاده می شود.

6. کابل جفت تابیده:

کابل های جفت تابیده از دو سیم مسی عایق شده تشکیل شده است که به هم تابیده شده اند. آنها معمولاً برای خطوط تلفن، شبکه های اترنت و سایر برنامه های انتقال داده استفاده می شوند. چرخاندن سیم ها به کاهش تداخل الکترومغناطیسی کمک می کند.

7. کابل زیرزمینی:

کابل های زیرزمینی به طور خاص برای نصب زیرزمینی طراحی شده اند و توزیع برق و ارتباط را در مناطقی که خطوط هوایی امکان پذیر یا مطلوب نیستند فراهم می کند. آنها برای مقاومت در برابر شرایط محیطی عایق و محافظت می شوند.

اینها تنها چند نمونه از سیم های الکتریکی هستند که هر کدام برای اهداف خاصی بر اساس عواملی مانند رسانایی، عایق، دوام و الزامات کاربردی طراحی شده اند. برای اطمینان از عملکرد ایمن و کارآمد، انتخاب نوع مناسب سیم بر اساس کاربرد مورد نظر و مشخصات الکتریکی مهم است.

اصول نورپردازی


اصول نورپردازی
در گذشته نورپردازی صرفا مختص به مکان های اداری و تجاری و تفریحی و بطور کلی بناهای شاخص بوده در صورتی که امروزه مبحث نورپردازی به قدری گسترش یافته که شامل نورپردازی نمای ساختمان مسکونی-نورپردازی نمای ساختمان تجاری-نورپردازی هتل- نورپردازی محوطه-نورپردازی تالار-نورپردازی رستوران-نورپردازی بانکنورپردازی مراکز خریدو .... می گردد.
از دید یک طراح و معمار، طراحی نما در روز برای ساختمان بسیار حائز اهمیت است زیرا اولین فضای ارتباط دهنده ساختمان با محیط، نمای ساختمان است اما نورپردازی یک ساختمان در شب مسئله حساس تری می باشد زیرا یک ساختمان بسیار معمولی با نورپردازی اصولی میتواند به یک جاذبه توریستی در شب تبدیل شود و یا یک ساختمان بسیار زیبا با نورپردازی غیر اصولی به منظره ای هول انگیز در نمای شب .

اصول وضوابط نورپردازی ساختمان چیست؟

اولین نکته در نورپردازیتوجه به رنگ وشدت نورها می باشد.مسئله دیگر اینست که نور ها نباید به داخل ساختمان بیایند زیرا باعث رنجش ساکنین آپارتمان می شوند و اما نکته دیگر آنست که منبع نور نباید جز در موارد خاص دیده شود. نورپردازیباید هدفمند باشد و باعث زیبایی هر چه بیشتر بنا شود هماهنگی رنگ نور ها با رنگ متریال های انتخاب شده ، یکی از مهم ترین مواردی است که باید در هنگام برنامه ریزی برای نور پردازی به آن توجه کرد ،همچنین به این نکته نیز باید توجه کرد که کدام جنبه معماری بایستی مورد تاکید قرار گیرد یکی دیگر از ضوابط در مورد طراحی نورپردازی نمای ساختماندر مورد هماهنگی با محیط اطراف و آرایش دیواره های صاف و یکدست در تناسب با ابنیه مجاور می باشد.
آیا یک خط پیش آمدگی در طول سطح دیواری یا لبه ها وجود دارد ، نظم قوسها و آرک ها چگونه است، ستون یا ایوان در نمای خارجی به کار رفته است آیا برج ، مناره ، یا دیگر عناصر شاخص در ظاهر ساختمان پیدا می شود.

 

استفاده از نورپردازی ها در ساختمان منوط بر چیست؟
استفاده از نورپردازی ها در ساختمان همیشه منوط بر نمای ساختمان نیست.از نورپردازی در سایر قسمت های ساختمان نیز استفاده می شود. برای هیجان انگیز تر شدن محوطه بیرونی خانه خود از نورپردازی در طراحی مبلمان حیاط و محوطه بیرونی خانه استفاده کنید.و شاهد باشید که چگونه می تواند باعث ایجاد تغییر در طراحی دکوراسیون حیاط خانه شما گردد.
به طور مثال اگر در طراحی محوطه بیرونی خانه خود از پله استفاده می کنید برای این که در شب مشکلی برای قدم زدن نداشته باشید می توان از نور پردازی های سطحی در زیر پله ها استفاده گردد.
روش های مختلفی برای نورپردازی ساختمانوجود دارد مانند : نورپردازی خشن،نورپردازی یکدست،نورپردازی از داخل و بیرون,...

 

1- نورپردازی خشن

وقتی بخواهیم عناصر معماری نمای ساختمان را مورد توجه قرار دهیم ازنورپردازیخشن استفاده می کنیم. نورپردازی خشن باعث می شود بافتهای کوچک و سطوح و شکلهای ردیف روی سطح ساختمان مورد توجه بیننده قرار گیرد، اما این اشکال را دارد که نمی تواند سطح وسیعی از نمای ساختمان را روشن کند .ادوات نورپردازی معمولا روی همان سازه ای که نورشان به آن تابیده نصب شده و از نمای ساختمان فاصله ندارند.

 

 

آموزش اصول نورپردازی

 

 

2- نورپردازی یکدست

نورپردازی یکدست و نرم، معمولا از یک نقطه در مجاورت نمای ساختمان انجام می شود، که توسط آن می توان نمای ساختمان را بصورتی یک نواخت و در سطح وسیعی روشن کرد.

 

 

آموزش اصول نورپردازی

 

 

3-نورپردازیاز داخل و بیرون

ساختمان ها را می توان از داخل هم نورپردازی کرد که در این صورت با استفاده از پنچره های موجود در نما و نور آسمان تاب می توان عناصر سردر ساختمان وسطح خارجی آن را روشن کرد خطوط نمای ساختمان مشخص کننده حجم ساختمان است که با مشخص کردن لبه خطوط توسط منابع نور خطی مانند لوله های لامپ نئون یا فیبر نوری می توان به مورد توجه قرار گرفتن حجم و حدود ساختمان در نظر بیننده کمک کرد. اثر این کار بسیار مهیج خواهد بود ، اگر چه در حالت کلی منبع ممکن است نسبت به خود ساختمان بیشتر قابل رویت باشد.

فتوسل معکوس


 

آموزش امروز را پی می گیریم و اگر کاستی داشت لطفاً آن را از طریق فرم پایین صفحه به ما گوشزد کنید. در این آموزش هر جا که ما از کلمه فتوسل استفاده می کنیم، منظورمان فتوسل های نوری است که در برق ساختمان استفاده می شود.

فتوسل

چند روز قبل یکی از برقکارهای عضو سایت، تماسی با ما داشته و روش طراحی مداری را سوال فرمودند، مبنی بر این که می خواهند در یک اتاقک پرورش قارچ، یک فن را نصب کنند، به طوری که این فن روزها روشن و شب ها به صورت خودکار خاموش شود. قطعاً اولین چیزی که به ذهن هر برقکاری می رسد این است که باید از فتوسل استفاده کند. ولی اگر دوباره به سوال دقت کنید می بینید که قضیه کمی فرق می کند. چون فتوسل مدار ما را در طول روز خاموش و در طول شب روشن می کنند، در صورتی که ایشان مداری را می خواستند که برعکس این عمل کند، یعنی در طول روز فن را روشن و در طول شب فن را خاموش کند. در این صورت شما نیاز به یک فتوسل معکوس دارید.
ساخت این مدار فتوسل معکوس بسیار ساده بوده و کمتر از ۲۰ هزار تومان هزینه دارد.

اگر قبلاً آموزش نصب فتوسل را مطالعه نکرده اید حتماً به این لینک سری بزنید.

 

 

وسایل لازم برای ساخت فتوسل معکوس

یک عدد منبع تغذیه ۱۲ ولت دی سی

یک رله ۱۲ ولت دی سی، ۱۰ آمپر

یک فتوسل نوری معمولی

 

نقشه اتصال این قطعات به صورت زیر است، مدار فتوسل معکوس :

 

نقشه فتوسل معکوس

 

برای بزرگتر شدن نقشه می توانید روی آن کلیک کنید تا زوم شود.

همان طور که مشاهده می کنید، فاز و نول به ترتیب به سیم های مشکی و سفید رنگ در فتوسل وصل شده اند. به این دو سیم (مشکی و سفید) ورودی های فتوسل گفته می شود (در برخی از فتوسل ها به جای سیم سفید از سیم آبی استفاده شده و به جای سیم مشکی از سیم قهوه ای). آنگاه از سیم قرمز رنگ که برگشتی فتوسل نام دارد، یک سیم به ورودی منبع تغذیه ۱۲ ولت وصل شده است. آنگاه از خروجی منبع تغذیه ۱۲ ولت به پایه های منفی و مثبت یک رله وصل شده است، بد نیست همین جا با رله هم آشنا شوید. رله یک قطعه الکترونیکی کوچک است که اگر به آن یک جریان کوچک بدهیم می توانیم با آن یک جریان بزرگتر را قطع و وصل کنیم. رله ای که ما در مدار بالا استفاده کرده ایم یک رله شیشه ای کوچک مانند تصویر زیر است. اندازه این رله به اندازه یک بند انگشت است که حتماً در مدارهای الکترونیکی مثل آن را زیاد دیده اید.

 

رله 12 ولت DC

 

این رله ها پنج پایه دارند که اگر پشت یک رله را به سمت خود بگیرید، شماره پایه های آن مانند تصویر زیر است.

 

پایه های رله 12 ولت

اگر حوصله لحیم کاری ندارید می توانید از رله هایی استفاده کنید که روی بردهای آماده نصب شده اند و پین های آن با ترمینال به سیم های برق وصل می شود. چیزی شبیه تصویر زیر:

رله 12 ولت dc
در این رله ها کافیست خروجی منبع تغذیه ۱۲ ولت را به دو ترمینال سمت راست وصل کنید (که در تصویر بالا با علامت دی سی مثبت و دی سی منفی برچسب گذاری شده اند) و ، پایه های Com، NO، NC هم که روی ترمینال سمت راست برچسب گذاری شده اند.

 

بعد از بستن نقشه بالا، مدار شما آمادست، و می توانید به جای فن، هر وسیله دیگری را در این مدار قرار دهید. این مدار فتوسل معکوس به این صورت عمل می کند که در طول روز وقتی فتوسل غیر فعال است، منبع تغذیه ۱۲ ولت هم غیر فعال است. و هیچ برقی به بوبین های رله نمی رسد، در این صورت پایه COM رله با پایه NC رله در ارتباط است و فن همیشه روشن است.
و در طول شب که فتوسل فعال می شود، منبع تغذیه ۱۲ ولت هم فعال می شود و برق ۱۲ ولت را به بوبین های رله می فرستد. در این صورت رله فعال شده و پایه COM را به پایه NO وصل می کند، پس فاز ورودی به فن قطع شده و فن خاموش می شود.

 

چند نکته:

اینکه چرا ما از رله ۱۲ ولت استفاده کردیم، به این خاطر است که این رله قیمت پایینی دارد و در تمام مغازه های فروش قطعات الکترونیک یافت می شود. و اِلا رله هایی در بازار هستند که با برق ۲۲۰ ولت AC تحریک می شوند و شما مستقیم می توانید برق خروجی فتوسل را به آنها وصل کنید و منبع تغذیه ۱۲ ولت را حذف کنید.

 

روش دوم برای ساخت فتوسلی که برعکس فتوسل های معمولی کار کند.

اگر داخل یک فتوسل معمولی را باز کنید خواهید دید که رله ای شبیه تصویر بالا، روی برد آن قرار دارد. اگر با الکترونیک آشنایی جزئی داشته باشید می توانید پایه NC این رله را پیدا کنید. این پایه روی برد به پایه COM وصل شده است، کافیست با یک تیغ تیز، روی برد را خراش داده و این پایه را از پایه COM جدا کنید. آنگاه به پایه NC یک سیم لحیم کنید. این سیم خروجی در واقع کار همان فتوسل معکوس را انجام می دهد. یعنی در طول روز این سیم برقدار شده و در طول شب برق آن قطع میشود.

 

با تشکر از اقای مرادی

 

انتشار : ۹ بهمن ۱۳۹۵

برچسب های مهم

روش اجرای نورمخفی در راه پله


با سلام. به درخواست تعدادی از کاربران امروز می خواهیم روش اجرای نورمخفی در راه پله را آموزش دهیم. این مدل نورپردازی با استفاده از smd های خطی تخت که تصویر آنها را در پایین مشاهده می کنید، اجرا خواهد شد. البته از مدل های دیگر شیلنگ نورانی که در تصویر دوم میبینید هم می توان برای این منظور استفاده کرد.

 

smd خطی تخت

 

نور مخفی

 

در این روش اینکه جنس پله از سنگ باشد یا چوب مهم نیست. ولی محل قرار گیری smd ها باید از قبل تعبیه شده باشد و شیار مورد نظر ایجاد شده باشد. در مورد نحوه قرارگیری smd ها و نحوه سیم کشی و محل جاسازی و نصب منبع تغذیه برای smd ها، نقشه زیر گویای همه چیز است. برای مشاهده بهتر روی تصویر زیر کلیک کنید تا نقشه زوم شود.

 

نورمخفی در راه پله

همان طور که مشاهده می کنید، یک باکس فلزی توکار در ابعاد حدوداً ۱۵ در ۲۰ سانتی متر در بالای راه پله و در هر پاگرد نصب می شود. آنگاه یک برق ۲۲۰ ولت شهری وارد باکس می شود و بعد از گذشتن از منبع تغذیه به برق ۱۲ ولت DC تبدیل شده و از طریق دو رشته سیم به SMD ها می رسد. کلید خاموش و روشن کردن SMD ها می تواند در داخل همین باکس نصب شود. در زیر و لبه هر کدام از پله ها شیاری به عمق یک سانتی متر و عرض ۱۴ میلیمتر ایجاد شده است تا SMD در داخل آنها مخفی شود. وجود این شیار زیبایی خاصی به کار میدهد و از آنجایی که SMD ها به صورت مستقیم دیده نمی شود باعث آزار چشم ببیننده نشده و محیط دلنشین تری را ایجاد می کند.

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید. برای قسمت هندریل (دستگیره راه پله) هم، SMD تعبیه شده است. که برای هندریل های چوبی به دلیل امکان ایجاد شیار و مخفی کردن SMD ها، زیبایی کار دو چندان می شود.

 

مراحل اجرای نورمخفی در راه پله

مرحله سیم کشی :

مرحله لوله گذاری و نصب سیم ها بهتر است که قبل از گچ کاری دیوار ها و نصب پله ها صورت گیرد. ولی بعداً هم امکان نصب سیم ها با استفاده از چسب های یک دو سه وجود دارد. ولی قطعاً زیبایی آن به مانند سیم های توکار نیست. اگر تعداد پله ها کمتر از ۱۰ پله است، از سیم دو رشته سفید شماره یک استفاده کنید. (ما فرض کرده ایم که عرض هر پله یک متر است) ولی برای تعداد پله های بیشتر از سیم شماره ۱/۵ استفاده کنید.

مرحله نصب smd ها

گفتیم که اگر قسمت لبه زیرین پله ها دارای شیار باشد، به زیبایی کار افزوده می شود ولی در صورتی که چنین شیاری تعبیه نشده باشد. می توانید از هیت سینک های کشویی که در تصویر زیر مشاهده می کنید استفاده کنید.

 

هیت-سینک-smd

 

این هیت سینک ها از جنس آلومینیوم هستند و انواع مختلفی از آنها در بازار موجود است. هیت سینکی که تهیه می کنید باید با عرض smd شما یکی باشد تا smd ها به صورت کشویی در داخل آن قرار گیرند.
روش نصب هم به این صورت است که ابتدا باید یک تکه سیم سی سانتی متری را به انتهای هر smd وصل کنید. (معمولاً خودشان یک تکه سیم دارند). آنگاه smd ها را در داخل هیت سینک قرار داده و هیت سینک را در زیر پله ها نصب کنید. اگر پله ها چوبی هستند می توانید با استفاده از پیچ گوشی برقی و پیچ MDF سه سانتی متری این کار را انجام دهید ولی اگر جنس پله ها سنگی است ، امکان سوراخ کاری وجود ندارد، زیرا باعث پریدن لبه پله ها خواهد شد. در این صورت بهتر است که با استفاده از چسب های ۱ ۲ ۳، اقدام به نصب هیت سینک ها کنید.

طول SMD ها یک متر است، ولی اگر طول پله ها بیشتر از یک متر و تا ۱۲۰ سانتی متر بود. باز هم پیشنهاد می کنیم که از SMD های یک متری استفاده کنید. در این صورت از هر طرف ۱۰ سانتی متر خالی می ماند، که حتی این مدل هم زیبایی خودش را دارد.

در تصاویر زیر چند نمونه از اجرای این اس ام دی ها در راه پله را مشاهده می کنید.

 

نورپردازی در راه پله
نورپردازی-راه-پله

 

 

از چه منبع تغذیه ای استفاده کنیم؟

ابتدا شما باید تعداد پله ها را شمارش کرده و در طول هر کدام از شاخه های SMD استفاده شده ضرب کنید. مثلاً شما ۱۰ پله دارید که در هر پله یک شاخه SMD یک متری نصب شده است. از آنجایی که توان مصرفی هر کدام از شاخه ها حدوداً ۱۰ وات است (البته تنوع این SMD ها در بازار زیاد است که شما می توانید توان مصرفی مدلی را که خرید می کنید از فروشنده سوال کنید) پس در کل ۱۰۰ وات برق نیاز داریم. حال با استفاده از فرمول P=V*I حساب می کنیم که نیاز به یک منبع تغذیه چند آمپری داریم:

I * 12V = 100W

که پاسخ می شود ۸/۳۳ آمپر. ولی بهتر است که ۲۰ درصد هم برای گرمای تلف شده و مقاومت سیم ها در نظر بگیرید. پس ما نیاز به یک منبع تغذیه ۱۰ آمپر ۱۲ ولتی داریم. تصویر یک مدل از این منبع تغذیه ها را تصویر پایین مشاهده می کنید.

 

منبع تغذیه استیل

 

توجه داشته باشید که اگر از منابع تغذیه با آمپر بالاتر (توجه کنید آمپر بالاتر نه ولتاژ بالاتر) استفاده کنید، مشکلی پیش نمی آید ولی اگر از منبع تغذیه با آمپر پایین استفاده کنید، نور SMD ها به همان میزان کمتر خواهد شد و در طول عمر SMD ها تاثیر منفی دارد.

 

چند نکته در زمان اجرای نورمخفی در راه پله

نکته : می توانید برای خاموش و روشن کردن SMD ها، یک کلید در ارتفاع ۱۱۰ سانتی متری و بالای باکس فلزی (که منبع تغذیه در داخل آن است) نصب کنید. پس برای این منظور نیاز به نصب یک لوله خرطومی و یک قوطی کلید در بالای باکس فلزی دارید.

نکته: اگر می خواهید بیشتر با شیلنگ های نورانی و نورپردازی آشنا شوید به این لینک هم سری بزنید. روش اجرای نور مخفی و نورپردازی

نکته: اگر پله ها سنگی باشند معمولاً در مرحله لوله گذاری نیازی به شیار زنی وجود ندارد. کافیست لوله های خود را در کنار راه پله نصب کنید و از آقای سنگ کار بخواهید که در مرحله دوغاب ریزی، لوله های برق را در پشت سنگ های حاشیه پله قرار دهد. معمولاً سنگ های حاشیه دارای چند سانتی متر فضا برای دوغاب ریزی هستند که روی لوله های برق را می پوشانند.

 

آموزش کابل کشی روی دکل برق و زیر زمین


آموزش کابل کشی بر روی دکل های برق و زیرزمینی شامل یک فرآیند جامع است که انتقال ایمن و کارآمد برق را تضمین می کند. این فرآیند شامل مراحل مختلفی مانند برنامه ریزی، نصب، نگهداری و اقدامات ایمنی است. در این توضیح، هر یک از جنبه های آموزش کابل کشی را بررسی خواهیم کرد و یک نمای کلی از رویه های مربوطه ارائه می دهیم.

1. برنامه ریزی:
اولین قدم در آموزش کابل کشی، برنامه ریزی دقیق است. این شامل ارزیابی توان مورد نیاز، تعیین مسیر برای کابل ها و در نظر گرفتن عواملی مانند ظرفیت بار، سطوح ولتاژ و شرایط محیطی است. مهندسان و تکنسین ها نیازهای شبکه برق را تحلیل می کنند و یک سیستم کابل کشی را طراحی می کنند که نیازهای خاص را برآورده کند.

2. انتخاب کابل:
انتخاب کابل های مناسب برای انتقال کارآمد برق بسیار مهم است. عواملی مانند درجه ولتاژ، ظرفیت حمل جریان، مواد عایق و مقاومت محیطی در طول فرآیند انتخاب در نظر گرفته می شوند. انواع مختلفی از کابل ها، مانند خطوط برق هوایی برای برج ها و کابل های زیرزمینی برای کاربردهای مدفون، بر اساس نیازهای نصب خاص انتخاب می شوند.

 

3. نصب بر روی برج های برق:  برای کابل کشی برج های برق، فرآیند نصب شامل چندین مرحله کلیدی است:

آماده سازی برج:

دکل های برق بازرسی و آماده می شوند تا اطمینان حاصل شود که می توانند وزن و کشش کابل ها را تحمل کنند. این ممکن است مستلزم تقویت سازه یا جایگزینی اجزای آسیب دیده باشد.

سیم کشی کابل:

کابل ها با دقت بین برج ها، مسیر از پیش تعیین شده را دنبال می کنند. این فرآیند برای اطمینان از تراز و کشش مناسب به تجهیزات تخصصی مانند کشش و قرقره نیاز دارد.

عایق و محافظت:

عایق ها و پوشش های محافظ در نقاط خاصی در طول کابل ها نصب می شوند تا از نشت الکتریکی و آسیب ناشی از عوامل خارجی مانند شرایط آب و هوایی یا تداخل حیات وحش جلوگیری شود.

خاتمه و اتصال:

کابل ها در اتصالات برج خاتمه یافته و به هم متصل می شوند و اتصالات الکتریکی ایمن و قابل اطمینان را تضمین می کنند. این مرحله شامل اتصال دقیق کابل ها به سخت افزار برج و انجام تست های لازم برای تایید یکپارچگی اتصالات است.

 

4. کابل کشی زیرزمینی: نصب کابل های زیرزمینی شامل مجموعه ای از رویه ها است:

 ترانشه برداری:

ترانشه ها در طول مسیر تعیین شده برای کابل ها حفاری می شوند. این ترانشه ها به دقت برنامه ریزی شده اند تا از عمق، عرض و تراز مناسب اطمینان حاصل شود. آنها همچنین ممکن است شامل ویژگی های اضافی مانند مجراها یا مجاری برای محافظت از کابل باشند.

قرار دادن کابل:

کابل‌ها در داخل ترانشه‌ها قرار می‌گیرند و از جداسازی و تراز مناسب مراقبت می‌کنند. سینی کابل یا کانال ممکن است برای سازماندهی و محافظت از کابل ها استفاده شود.

اتصال و پایان:

کابل ها در نقاط خاصی مانند جعبه های توزیع یا پست ها به هم متصل و خاتمه می یابند. این شامل اتصال دقیق کابل ها، اطمینان از عایق بندی مناسب و انجام آزمایش هایی برای تأیید صحت اتصالات است.

پس‌پر کردن و بازسازی:

پس از نصب و آزمایش کابل‌ها، ترانشه‌ها پس‌پر می‌شوند و محوطه اطراف به حالت اولیه خود باز می‌گردد. این ممکن است شامل محوطه سازی، مرمت روسازی، یا سایر اقدامات ضروری باشد.

5. نگهداری و ایمنی:
تعمیر و نگهداری منظم برای اطمینان از طول عمر و قابلیت اطمینان سیستم کابل کشی ضروری است. این شامل بازرسی های دوره ای، آزمایش عیوب یا آسیب، و اقدامات پیشگیرانه مانند تمیز کردن، روغن کاری و سفت کردن اتصالات است. پروتکل های ایمنی، از جمله اتصال زمین مناسب، بررسی عایق، و رعایت قوانین و مقررات الکتریکی، برای به حداقل رساندن خطر حوادث یا خطرات الکتریکی به شدت رعایت می شود.

در نتیجه، آموزش کابل‌کشی بر روی دکل‌های برق و زیرزمینی شامل فرآیندی جامع است که شامل برنامه‌ریزی، انتخاب کابل، نصب، نگهداری و اقدامات ایمنی است. با پیروی مجدانه این رویه ها، توان الکتریکی را می توان به طور ایمن و کارآمد انتقال داد و نیازهای شبکه های برق مدرن را برآورده کرد و تامین برق قابل اطمینان را تضمین کرد.

برای شروع ماینینگ (استخراج ارزهای دیجیتال)به چه وسایلی نیاز داریم ؟


برای شروع استخراج ارزهای دیجیتال به حداقل هایی نیاز داریم که در ادامه با آن آشنا میشیم :

استخراج بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری در ایران قانونی است، اما باید برای انجام آن از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز دریافت شود. استخراج ارزهای دیجیتال در ایران بدون مجوز غیر مجاز اعلام شده است.

واردات قانونی دستگاه‌های استخراج در سال ۹۸ ممکن شد اما این کار هم نیازمند اخذ مجوز است. به دلیل سخت بودنِ واردات قانونیِ دستگاه‌ها و مدت‌ها ممنوعیت واردات، عمده دستگاه‌های استخراج موجود در ایران قاچاق محسوب می‌شوند و قانون، حق ضبط و توقیف دستگاه‌های قاچاق را دارد.

بنابراین استخراج در ایران یک صنعت بوده و قانونی است اما باید مجوزهای لازم را از وزارت صنعت دریافت کرد، در غیر این صورت وزارت نیرو می‌تواند جلوی استفاده از برق برای این فعالیت را بگیرد و همچنین نیروی انتظامی حق ضبط دستگاه‌ها و حتی انجام اقدامات قضایی را دارد.

 

برای استخراج بیت کوین نیاز به تهیه یک سری تجهیزات است. نوع و تعداد تجهیزات ماینینگ نسبت به بزرگی یا کوچکی فعالیت می‌تواند متفاوت باشد. مثلاً بدیهی است که تجهیزات مورد نیاز برای یک فارم (مزرعه) بزرگ با تجهیزات مورد نیاز برای یک فارم کوچک، متفاوت است. اما طبق یک قاعده کلی، برای انجام ماینینگ بیت کوین قطعاً به موارد زیر نیاز است:

  1. دستگاه استخراج مخصوص یا همان ای‌سیک (ASIC)
  2. کیف پول بیت کوین
  3. اینترنت ثابت (ADSL یا TD-LTE)
  4. برق، کابل‌ و تجهیزات برقی مناسب
  5. تجهیزات تهویه (فن)

 

 

1_ لازمه ی اصلی برای این کار دستگاه استخراج یا همان ماینراست  که درمدل های مختلف وجود دارند 

 

نکاتی برای خرید دستگاه استخراج مناسب

به طور کلی مهمترین عواملی که برای خرید دستگاه‌های استخراج بیت کوین باید در نظر گرفته شود عبارت‌اند از:

قدرت دستگاه

دستگاه استخراج بیت کوین مورد نظر شما چند هش در ثانیه تولید می‌کند؟ هش بیشتر برابر است با قدرت بیشتر.

مصرف برق

مصرف برق یک دستگاه از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا به طور مستقیم بر سوددهی تأثیر می‌گذارد. هر چقدر که مصرف برق کمتر و قدرت دستگاه بیشتر باشد، سوددهی دستگاه بیشتر است.

قیمت

این عامل هم نسبت به سرمایه شما باید مورد توجه قرار گرفته شود. زمان بازگشت سرمایه به‌طور مستقیم با قیمت دستگاه گره خورده است.

دستگاه استخراج را فقط بر اساس قیمت یا فقط قدرت تهیه نکنید. بهترین دستگاه ASIC، کارآمدترین آن است. پربازده‌ترین دستگاه‌ استخراج دستگاهی است که قدرت هش بیشتر و مصرف برق کمتری دارد و به طور کلی زمان بازگشت سرمایه آن سریع‌تر است.

همچنین برخی از دستگاه‌های ماینینگ سودآوری بالایی را نمایش می‌دهند اما بسیار بی‌کیفیت هستند و طول عمر پایینی دارند. همیشه سعی کنید دستگاه‌هایی با برندهای معتبر را در تهیه کنید که به صورت انبوه استفاده می‌شوند و امتحان خود را پس داده‌اند.

 

2_ کیف پول : شما به عنوان یک استخراج کننده به محلی برای دریافت و نگهداری ارز خود نیاز دارید 

 

کیف پول ها در 2 نوع مورد استفاده قرار میگیرند

نرم افزاری : برنامه هایی هستند که قابلیت نصب روی تلفن همراه و رایانه هارا دارند وبه صورت رایگان عرضه میشوند و به راحتی میتوانید از آن ها استفاده کنید مانند : کیف پول coinomi و exodus

 سخت افزاری:وسایلی فیزیکی مانند فلش مموری که هزینه ی زیادی دارند و مانند حافظه ای برای نگهداری از اموال شما عمل میکنند 

مانند : کیف پول ledger

3 _ اینترنت :

برای ماینینگ بیت کوین نیاز به اینترنت هم دارید. سرعت و حجم اینترنت خیلی مهم نیست، بلکه پایداری و قطع و وصل نشدن آن از اهمیت برخوردار است. سرویس‌های اینترنت ADSL و TD-LTE برای این کار مناسب هستند.

4- برق و تجهیزات مناسب برقی:مهمترین موضوع در ماینینگ بیت کوین، برق است. دستگاه‌های استخراج برق زیادی مصرف می‌کنند و حتما باید برق و تجهیزات برقی مناسب داشته باشید تا بتوانید هم از نظر قانونی و هم از نظر ایمنی فعالیت خود را ادامه دهید. طبق قوانین ایران، استفاده از برق خانگی و یارانه‌ای برای استخراج ممنوع است.

5-تجهیزات تهویه و خنک کننده :دستگاه‌های ماینینگ علاوه بر سروصدای زیاد، به شدت داغ می‌کنند و باید چاره‌ای برای این موضوع در نظر گرفته شود. برای افزایش طول عمر و کارایی دستگاه، داشتن تجهیزات خنک‌کننده بسیار مهم است.

 

افراد ماینر با سخت‌افزارهای خود کمک می‌کنند تا شبکه بیت کوین امن بماند و تراکنش‌های بیت کوین انجام شود. طی عملیات ماینینگ، ماینرها باید طی یک فرایند پیچیده، بر سر حل معادلات ریاضی با یکدیگر مسابقه بدهند و به محض اینکه یک ماینر به جواب برسد، بیت کوین تولیدشده و به عنوان پاداش به او تعلق می‌گیرد. حل معادلات ریاضی نیازمند قدرت پردازش است که از سوی سخت‌افزارهای کامپیوتری تأمین می‌شود. لازم به تأکید است که امنیت بیت کوین با همین قدرت پردازشی که ماینرها در اختیار شبکه قرار می‌دهند، تأمین می‌شود.

از نظر فنی شبکه بیت کوین و فرایند ماینینگ بسیار پیچیده است و آنچه گفته شد، فقط خلاصه‌ای ساده‌شده برای درک ابتدایی بود.

ماینرها علاوه بر تأیید تراکنش‌ها باعث می‌شوند که واحدهای بیت کوین به شکلی منحصربفرد و طبق برنامه‌ای از پیش‌ تعیین‌شده تولید شوند. بر خلاف پول‌های دیگر که بانک‌ها آن‌ها را صادر می‌کنند، در بیت کوین همه می‌توانند در صدور پول (واحدهای بیت کوین) مشارکت کنند.

استخراج بیت کوین نیازمند داشتن دستگاه‌های قدرتمند و برق است.

به منظور حفظ ثبات شبکه و این‌که همه واحدهای بیت کوین سریع استخراج نشوند، در بیت کوین معیاری به نام «سختی استخراج» هم وجود دارد. بلاک‌های بلاک چینِ بیت کوین هر ده دقیقه یکبار تولید می‌شوند. اگر قدرت پردازش ماینرهای بیت کوین خیلی زیاد شود، یعنی ماینرها ممکن است بتوانند زودتر از ده دقیقه بلاک را تولید و بیت کوین استخراج کنند. به همین دلیل سختی استخراج افزایش می‌یابد تا زمان رسیدن به جواب معادله ده دقیقه طول بکشد. از سوی دیگر، اگر قدرت پردازش ماینرها کاهش یابد، یعنی ممکن است زمان ساخت بلاک به زیر ده دقیقه برسد، برای همین در این مواقع سختی کاهش می‌یابد تا دوباره به همان ده دقیقه برسیم.

همچنین، هر چهار سال یکبار طی رویدادی به نام «هاوینگ» (halving)، میزان بیت کوین‌های تولیدشده به شکل ناگهانی نصف می‌شود و این باعث می‌شود که کمیابیِ بیت کوین افزایش یابد.

تعداد بیت کوین‌هایی هم که استخراج می‌شوند، محدود به ۲۱ میلیون واحد است و پس از آن دیگر بیت کوینی تولید نخواهد شد.

در حال حاضر هر ده دقیقه ۱۲.۵ بیت کوین تولید می‌شود که پس از هاوینگ بعدی در می ۲۰۲۰ (اردیبهشت ۹۹) به ۶.۲۵ کاهش می‌یابد. تاکنون بیش از ۱۸ میلیون واحد بیت کوین استخراج شده است. پیش‌بینی می‌شود که استخراج تمام واحدهای بیت کوین تا سال ۲۱۴۰ طول بکشد.

 

فراموش نکنید که برای آغاز استخراج بیت کوین، نیاز به دانستن مفاهیم تئوری ماینینگ ندارید و توضیحاتی که داده شد بیشتر برای کمک به درک شما از ماینینگ بود.

برای شروع ماینینگ (استخراج ارزهای دیجیتال)به چه وسایلی نیاز داریم ؟
انتشار : ۹ مرداد ۱۳۹۹

برچسب های مهم

قوانین مهم برق ساختمان جهانی چیست ؟


در حالی که به دلیل استانداردها و مقررات ملی مختلف، قوانین ثابت جهانی برای برق ساختمان وجود ندارد، چندین اصل و دستورالعمل به طور گسترده پذیرفته شده وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. اینها از جمله جنبه های دیگر به ایمنی، کارایی و پایداری مربوط می شوند.

استانداردهای ایمنی:

مهمترین جنبه طراحی و نصب هر سیستم الکتریکی ایمنی است. این شامل محافظت در برابر شوک الکتریکی، خطرات آتش سوزی و آسیب تجهیزات است. استانداردهای ایمنی شناخته شده جهانی مانند کد ملی برق (NEC) در ایالات متحده، استانداردهای کمیسیون بین المللی الکتروتکنیکی (IEC) و استانداردهای بریتانیا (BS) در بریتانیا، جزئیاتی را در مورد نحوه طراحی و نصب ایمن سیستم های الکتریکی دیکته می کنند.

 

بهره وری انرژی:

به عنوان بخشی از تلاش های جهانی برای مبارزه با تغییرات آب و هوا و حفظ منابع، بهره وری انرژی یکی از ملاحظات اصلی در طراحی سیستم های الکتریکی مدرن است. ساختمان ها باید به گونه ای طراحی شوند که اتلاف انرژی را به حداقل برسانند، اغلب از طریق استفاده از وسایل برقی کارآمد و روشنایی، و همچنین سیستم های هوشمندی که می توانند با الگوهای استفاده سازگار شوند.

سیستم‌های انرژی تجدیدپذیر:

با افزایش محبوبیت منابع انرژی تجدیدپذیر، اکنون بسیاری از ساختمان‌ها برای ترکیب پنل‌های خورشیدی، توربین‌های بادی یا سایر سیستم‌های انرژی تجدیدپذیر طراحی شده‌اند. اینها باید به روشی ایمن، کارآمد و مؤثر در سیستم الکتریکی ساختمان ادغام شوند.

سازگاری با شبکه هوشمند:

ساختمان های مدرن اغلب به گونه ای طراحی می شوند که "هوشمند" باشند، به این معنی که می توانند با شبکه برق ارتباط برقرار کنند تا مصرف انرژی را بهینه کنند. این ممکن است شامل تغییر استفاده به زمان‌های غیر اوج مصرف، ذخیره انرژی اضافی در باتری‌ها یا حتی بازگرداندن انرژی به شبکه باشد.

سازگاری الکترومغناطیسی (EMC):

سیستم های الکتریکی باید به گونه ای طراحی شوند که با عملکرد دستگاه های دیگر تداخل نداشته باشند و بالعکس. این توسط مقررات EMC اداره می شود.

پایداری:

فراتر از صرفاً بهره وری انرژی و انرژی های تجدیدپذیر، پایداری در برق ساختمان ممکن است شامل ملاحظاتی مانند تأثیرات زیست محیطی چرخه حیات اجزای الکتریکی، قابلیت بازیافت مواد و استفاده از اجزایی باشد که حاوی مواد مضر نیستند.

دسترسی و نگهداری:

سیستم های الکتریکی باید به گونه ای طراحی و نصب شوند که امکان دسترسی آسان و ایمن را برای نگهداری و تعمیر فراهم کند. این شامل برچسب زدن صحیح اجزاء، استفاده از مواد مناسب برای محیط های مختلف (مثلاً مواد مقاوم در برابر رطوبت در مناطق مرطوب) و اطمینان از اینکه اجزا در مکان های صعب العبور قرار نگرفته اند.

به یاد داشته باشید که قوانین و مقررات خاص می تواند به طور قابل توجهی بین کشورها و مناطق مختلف متفاوت باشد، بنابراین همیشه با یک متخصص یا مرجع واجد شرایط در محل خود مشورت کنید.

کلید هوشمند کولر آبی


کلید هوشمند کولر آبی ، آشنایی و روش نصب :

 

از آنجایی که تعدادی از کاربران سایت آموزش برق ساختمان در مورد روش نصب کلید هوشمند کولر آبی سوال فرموده بودند. این مطلب را برای شما آماده کرده ایم.

همه ما با انواع متداول کلیدهای کولر آشنا هستیم و احتمالاً یکی از آنها را در منزل یا محل کارمان داریم. از آنجایی که بعد از مدتی کار با این کلیدها، کم کم مشکلات و ایرادات کار نمایان می شود. این اتفاق برای ” کلید کولر آبی ” هم افتاد و اکنون جدیدترین مدل این کلیدها با نام کلید هوشمند کولر آبی وارد بازار شده است تا معایب کلیدهای قدیمی را برطرف کند.

یکی از بزرگترین مشکلات کلید کولر های قدیمی ، نبود ترموستات در سیستم کنترلی آنهاست که بتوان زمان روشن بودن کولر را با توجه به دمای محیط تنظیم کرد. که این باعث می شود به علت روشن ماندن کولر در تمامی ساعت های شب، سبب سرما خوردگی و بیماری افراد استفاده کننده از کولر شود. خوشبختانه این مشکل با استفاده از کلید هوشمند کولر آبی قابل حل است. در زیر تصویر یک مدل از این کلیدها را مشاهده می کنید.

 

 

http://uupload.ir/files/rhiw_%DA%A9%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%87%D9%88%D8%B4%D9%85%D9%86%D8%AF-%DA%A9%D9%88%D9%84%D8%B1-%D8%A2%D8%A8%DB%8C.jpg

کلید هوشمند کولر آبی

 

ابتدا به قسمت پشت این مدل کلید ها نگاهی بیندازید.

l0yb_کلید-کولر-کنترلی.jpg

کلید کولر کنترلی

 

همان طور که می بینید در پشت این کلیدها فقط پنج عدد ترمینال برای ورود سیم های کولر وجود دارد. حالا می خواهیم روش نصب و جایگزین کردن این کلید ها را آموزش دهیم .

اگر قبلاً در منزل خود از کلیدهای کولر قدیمی (با هر مدلی) استفاده می کردید. اکنون می توانید طبق نقشه زیر کلیدهای هوشمند را جایگزین کلیدهای قبلی کنید.

 

0r19_روش-نصب-کلید-کولر-هوشمند.jpg

روش نصب کلید کولر هوشمند

 

اگر پشت کلید قبلی را باز کنید مشاهده می کنید که علاوه بر کابل کولر که یک کابل ۴ رشته است، دو رشته سیم دیگر هم در پشت کلید کولر وجود دارد. که یکی از آنها فاز و دیگری نول است. سیم فاز که به پیچ فاز وصل شده را آزاد کنید و به ترمینال فاز در کلید کولر هوشمند وصل کنید. اگر دقت کنید، مشاهده می کنید که رشته سیم دیگر با سیم آبی رنگ از کابل کولر با نوار چسب به هم وصل شده اند. آنها سیم نول هستند و کافی است شما یک انشعاب از آنها بگیرید و به ترمینال نول از کلید کولر هوشمند وصل کنید.

آنگاه سه سیم دیگر از کابل کولر که به ترتیب پمپ ، تند و کند هستند را به ترتیب از کلید قدیمی باز کنید و به ترمینال های کلید کولر هوشمند وصل کنید. امکان دارد رنگ سیم های پمپ، تند، کند در کلید کولر شما با رنگ سیم ها در تصویر بالا تفاوت داشته باشد.

آنگاه با دو عدد پیچ که همراه کلید هوشمند به شما داده شده است، کلید را به دیوار پیچ کنید. اندازه کلید هوشمند ( ۹ در ۱۳ سانتی متر ) طوری است که به راحتی روی سوراخ کلید کولر قبلی را می پوشاند.

 

 

تا به حال کاربران زیادی در سایت سوال کرده اند که : ” کولر منزل ما با کولر طبقه بالایی مشترک است. از چه مدل کلیدی استفاده کنیم تا هر دو طبقه بتوانیم روی کولر کنترل داشته باشیم و آن را خاموش و روشن کنیم؟ ” . در پاسخ باید گفت که کلیدهای معرفی شده در بالا بهترین گزینه هستند. به این خاطر که ریموت کنترل دارند و یکی از طبقات می تواند با ریموت کنترل عمل خاموش و روشن کردن را انجام دهد. برد این ریموت کنترل ها به راحتی می تواند تا شعاع ۲۵ متر را جوابگو باشد.

از دیگر قابلیت های این کلیدها به شرح زیر است:

  • قابلیت خاموش و روشن کردن اتوماتیک کولر بر اساس دمای انتخابی مینیمم و ماکزیمم. مثلاً شما دمای محیط را ۲۲ تا ۲۴ درجه تنظیم می کنید. در این صورت اگر دمای اتاق به بالاتر از ۲۴ درجه برسد، کلید هوشمند فرمان روشن شدن کولر را می دهد و بعد از روشن شدن کولر، اگر دما از مقدار ۲۲ درجه سردتر شود، کلید فرمان قطع را به کولر میدهد. این عمل همیشه در حال انجام خواهد بود تا دمای محیط همیشه بین ۲۲ تا ۲۴ درجه باقی بماند. و در این صورت می توان به مقدار زیادی هم در مصرف آب و برق صرفه جویی کرد.
  • خاموش کردن کولر بعد از زمان مشخص. مثلاً شما عادت دارید که همیشه با کولر روشن بخوابید. در این صورت می توانید از این قابلیت استفاده کنید و کولر را طوری تنظیم کنید تا یک ساعت بعد از خوابیدن شما خاموش شود.
  • روشن کردن کولر بعد از زمان دلخواه
  • بدون نیاز به تغییر در سیمکشی قبلی ساختمان
  • قابل نصب روی تمام مدل های کولر آبی
  • محافظت از کولر در برابر قطع و وصل ناگهانی برق

 

نکته: در زمان اتصال سیم ها به ترمینال ها دقت کنید که سیم ها را بیش از اندازه لخت نکنید. روکش سیم ها باید به مقداری لخت شود که وقتی زیر ترمینال قرار می گیرد، قسمت مسی آن دیده نشود. به تصویر زیر نگاه کنید.

وصل-کردن-سیم-های-کلید-کولر

 

کابل شبکه | آشنایی با انواع و روش سوکت زدن


همه چیز در مورد کابل شبکه ، به صورت تصویری با زبانی ساده و توضیحاتی قابل فهم

 

کابل شبکه
با سلام. در این مقاله در مورد کابل شبکه ، نحوه سوکت زدن، آشنایی با انواع مدل ها و … با هم حرف می زنیم . در مقالات بعدی در مورد فیبرنوری و کابل کواکسیال هم مطالبی در سایت قرار خواهد گرفت.

 

کابل شبکه

کابل شبکه رابط بین دستگاه هایست که قابلیت شبکه شدن را دارند. در واقع کابل شبکه به عنوان محیط انتقال برای دریافت و ارسال اطلاعات بین این دستگاه هاست. ما برای ارتباط بین دو یا چند دستگاه در یک شبکه نیازمند به کابل کشی شبکه هستیم. مثلاً برای اتصال ۱۰ دوربین IP به یک دستگاه NVR از طریق سوییچ، نیاز به کابل شبکه در متراژهای مختلف داریم تا داده ها در این مسیر منتقل شوند. کابل شبکه می تواند انواع مختلفی از جنس فیبر نوری، زوج به هم تابیده و کواکسیال داشته باشد.

 

انواع کابل شبکه

 

کابل شبکه از نوع زوج به هم تابیده

در این مقاله ما در مورد کابل های شبکه ای که از جنس زوج به هم تابیده هستند صحبت می کنیم. این نوع کابل بالاترین استفاده را در بین کابل های دیگر دارد. و از ۸ رشته تشکیل شده که دوتا دوتا به دور همدیگر تابیده شده اند، به همین خاطر به آنها چهار زوج گفته می شود. جنس این کابل ها از مس بوده و هرچه درجه خلوص مس در انها بیشتر باشد دارای کیفیت بهتر و افت ولتاژ کمتری هستند. در تصویر زیر رنگ بندی این کابل ها را مشاهده می کنید.

xe9r_color-network-cable.png

 

به رنگ های آبی، نارنجی، سبز، قهوه ای، رنگهای کامل گفته می شود که منتقل کننده سینگالهای مثبت هستند. که دو تا از آنها ارسال کننده و دو تای دیگر دریافت کننده اند. و به سیم های سفید رنگ های فرعی گفته می شود که منتقل کننده سیگنال منفی هستند و نقش نویزگیری را دارند.

اسامی دیگر کابل شبکه
کابل تویستد پیر Tweisted pair: که به معنی زوج به هم تابیده هم میباشد.
کابل لن : کابل LAN که به معنی کابل شبکه می باشد .

 

 

انواع کابل شبکه

روکش کابل مانند یک محافظ از کابل شبکه در برابر تهدیدات خارجی، مانند تداخل الکتریکی، سیگنال های مزاحم، ضربات و کشش های احتمالی که به کابل وارد می شود محافظت می کند. این روکش شامل روکش پی وی سی، فویل آلومینیمی، شیلد مسی و نخ ابریشمی ست. بر این اساس می توان کابل شبکه را به انواعی تقسیم کرد که در پایین ملاحظه می کنید.

pd4l_different-network-cable-utp-ftp-stp.png

کابل استریت و کابل کراس

برای رنگ بندی سیم های دو سر کابل شبکه، دو نوع استاندارد وجود دارد. یکی نوع ۵۶۸A و یکی نوع ۵۶۸B . که ترتیب قرار گیری رنگ ها در هر کدام را در تصویر زیر مشاهده می کنید.

ترتیب رنگ ها در سوکت شبکه

 

تفاوت کابل استریت و کراس در چیست؟

در مدل استریت (straight) ترتیب رنگ های دو سر کابل یکیست. یعنی یا هر دو سر کابل از نوع ۵۶۸A و یا هر دو از نوع ۵۶۸B هستند. به همین خاطر اصطلاحاً به کابل های استریت کابل های AA یا BB هم گفته می شود. در شبکه های رایانه ای، کابل کشی های عادی و کابل کشی برای دوربین های مداربسته، و در حال حاضر با توجه به هوشمند شدن تجهیزات تحت شبکه ، از کابل های استریت نوع B استفاده می کنند. (در کل وقتی گفته می شود که فلان تجهیزات شبکه هوشمند هستند، یعنی فرقی نمی کند که برای آنها از کابل کراس استفاده کنید یا استریت نوع A یا استریت نوع B . ولی در حال حاضر استریت نوع B بیشترین استفاده را دارد)

کابل استریت مدل 568A

 

کابل استریت مدل 568b

 

در مدل کراس (cross) رنگ بندی دو سرکابل با هم تفاوت دارد و یکی از سوکت ها ۵۶۸A و سوکت دیگر ۵۶۸B است. به همین خاطر اصطلاحاً به کابل های کراس کابل های AB یا BA هم گفته می شود. موارد استفاده از کابل کراس خیلی کم است و برای اتصال دو کامپیوتر به یکدیگر یا دو سوئیچ به یکدیگر از این کابل استفاده می شود.

کابل شبکه کراس

 

سوکت زدن کابل شبکه

برای سوکت زدن کابل شبکه نیاز به یکسری ابزارها داریم، که در قسمت پایین آمده است.

ابزارهای لازم برای سوکت زدن کابل شبکه

 

اما استریپر چیست ؟
اگه خیلی با کلاس باشید و نخواهید از کاتر برای بریدن روکش کابل شبکه استفاده کنید، استریپر انصافا ابزار کار راه اندازیست و به سادگی و تمیز روکش کابل شبکه را از رشته های کابل جدا می کند.

آچار شبکه یا کریمپر ؟
آچار شبکه یا کریمپر، ابزاری ضروری برای پرس کردن سوکت شبکه روی کابل شبکه است. بد نیست اشاره ای هم بکنیم که یک برند خوب برای آچار شبکه، برند proskit است.

تستر شبکه چیست و چگونه کار می کند؟
همانطور که از نام این دستگاه پیداست برای تست عملکرد صحیح کابل های شبکه از این وسیله استفاده می شود. زیرا پس از اینکه دو سر کابل شبکه را سوکت زدیم نیاز است تا برای اطمینان از کار خود آن کابل را تست کنید. این دستگاه ها معمولا به شکل دو تکه ساخته می شوند و هر تکه از دستگاه به یک سمت کابل وصل می شود. روش کار این دستگاه را در فیلم زیر می بینید.

و در قسمت پایین دو نمونه سوکت زدن اشتباه را مشاهده می کنید.

 

سوکت زدن کابل شبکه به روش غلط

 

 

شغل برقکاری یا سیستم های حفاظتی را از کجا شروع کنیم ؟


با عرض سلام خدمت کاربران و همراهان همیشگی سایت آموزش برق ساختمان و سیستم های حفاظتی.
امروز می خواهیم در پاسخ به سوال خیلی از کاربران که می پرسند ” می خواهند وارد شغل برقکاری و سیستم های حفاظتی شوند، ولی نمی دانند که باید از کجا شروع کنند”. مطلبی بنویسیم و نظرمان را در این مورد خدمت شما عرض کنیم.

 

 

چگونه وارد شغل سیم کشی ساختمان یا سیستم های حفاظتی شویم؟

خوشبختانه ورود به این شغل برای خیلی ها امکان پذیر بوده و در ایران عزیز ما برخلاف سایر کشور ها که نیاز به صدور پروانه و گواهی از سازمان های مختلف دارند نیست. و یک فرد با پشتکار و علاقه مند می تواند در کمتر از ۶ ماه به یک تکنسین نیمه ماهر و حتی ماهر در این رشته تبدیل شود. از آنجایی که مقدمه هر کاری نیاز به کسب دانش در آن زمینه است، در برق ساختمان و سیستم های حفاظتی هم اینگونه است. به طور کلی آموزش هایی که شما می توانید در زمینه برق ساختمان و سیستم های حفاظتی کسب کنید در دو دسته دانش محور و مهارت محور تقسیم می شوند.
این دو مقوله کاملاً با هم فرق می کنند.

آموزش های دانش محور، آموزش هایی هستند که اگر ما فقط شنونده آنها باشیم و یا فقط آنها را در کتاب ها بخوانیم، فقط بر دانش ما افزوده می شود نه بر مهارت ما.

و همه می دانیم که دانستن به معنای توانستن نیست.

اما آموزش های مهارت محور، قدم دوم و بعد از آموزش های دانش محور هستند. یعنی اگر فردی با داشتن دانش یک موضوع، شروع به تمرینات عملی در آن زمینه کند، آنگاه به دانش مهارت محور می رسد.
متاسفانه بسیاری از ما انتظار داریم که فقط با خواندن و حفظ کردن و بدون هیچ تمرینی در این رشته استاد شویم. درست مثل اینکه کسی ساعت ها در کلاس استاد شجریان بنشیند و بعد بدون هیچ تمرینی و فقط صرف شنیدن و خواندن توضیحات ایشان، توقع داشته باشد که مثل ایشان آواز بخواند. خنده دار است نه؟

شغل برق ساختمان و اجرای سیستم های حفاظتی هم همین طور است. و یادگیری این حرفه علاوه بر دانش علمی نیاز به تمرین و اجرای کار عملی دارد. یک فرد می تواند از طریق تحصیل در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش هم به مهارت هایی در این زمینه برسد. ولی این راه کمی طولانی تر و پرهزینه ست. پس اگر از ما بخواهید که یک برنامه راهِ بسیار سریع و کم هزینه را به شما نشان دهیم. به شما خواهیم گفت: به مدت دو تا سه هفته، روزی سه ساعت، در این زمینه مطالعه کنید. در سایت ها، فیلم های آموزشی، کتابها، و حتی سایت خود ما، مطالب رایگان زیادی در این زمینه وجود دارد. آنگاه دوران کارآموزی و شاگردی را شروع کنید و هرگز مطالعه در رشته شغلی خود را قطع نکنید. در این صورت شما می توانید بعد از سه ماه به ۸۰ درصد مهارت یک تکنسین برسید. که البته این مدت زمان بسته به شرایط جسمی و مهارتی شما متفاوت است و قطعاً یک شخص فنی و دست به آچار، سریعتر، و یک فرد غیر فنی شاید نیاز باشد که شش ماه در جایی کارآموزی کند.

این دوران، دوران سختی است، و از آنجایی که یک فرد کارآموز نه اینکه سودی برای کارفرمای خود ندارد، حتی هزینه هایی را روی دست او میگذارد، شاید لازم باشد که کسی شما را معرفی کند تا تقاضای شما برای کارآموزی پذیرفته شود. حتی شما می توانید پیشنهاد بدهید که دو سه روز اول را به صورت رایگان برای کارفرمای خود کار کنید. مطمئن باشید که هیچ برقکار یا تکنسین سیستم های حفاظتی از یک شاگرد مجانی بدش نمی آید. اگر در این دو سه روز کارآموز منظم و زرنگی باشید، مطمئن باشید که بعد از آن کارفرمایتان شما را رها نمی کند. و حتی حاضر خواهد شد که در دوران کارآموزی دستمزد خوبی به شما پرداخت کند.

بعد از گذراندن دوران کارآموزی، شما به ۸۰ درصد مهارت این رشته میرسید. البته در صورتی که مطالعه خود را قطع نکرده باشید. نگران ۲۰ درصد باقی مانده هم نباشید. آن ۲۰ درصد را سر پروژه هایی که برمی دارید یاد خواهید گرفت. در ضمن بعد از این مدت شما با افراد زیادی آشنا خواهید شد که می توانید در صورت روبرو شدن با مشکل، سوالات خود را از آنها بپرسید. حتی می توانید روی کمک ما حساب کنید،

شاخه های برق ساختمان و سیستم های حفاظتی بسیار گسترده است. از سیم کشی ساختمان، آیفون های صوتی و تصویری، آنتن مرکزی، سیستم های اعلان حریق گرفته تا دوربین های مداربسته، هوشمند سازی ساختمان، دزدگیر اماکن، تلفن سانترال، دستگاههای حضور و غیاب، درب برقی، و… . پشنهاد ما این است که زیاد از این شاخه به آن شاخه نپرید و دورو برتان را هم زیاد شلوغ نکنید. و در یک یا دو شاخه از مهارت های برق به صورت تخصصی کار کنید و استاد شوید.

سعی کنید در هر شاخه ای که هستید همیشه اطلاعات خود را به روز نگه دارید. شایسته یک تکنسین نیست که کاری را انجام دهد اما دلیل علمی آن کار را نداند. تصمیم بگیرید که فقط ۳ درصد از درآمدتان را روی خود و ارتقای دانش و مهارتهایتان سرمایه گذاری کنید. کتابهای مرتبط با رشته کاری خود را خریده و بخوانید.و در کارگاههای آموزشی رشته خود شرکت کنید. در این صورت بعد از سه سال به یکی از حرفه های رشته خود در شهر یا حتی کشورتان تبدیل خواهید شد.

بعد از یادگیری این شغل هم می توانید به صورت آزاد برای خود کار کنید و هم اینکه سازمان ها و شرکت های زیادی هستند که می توانید در آنجا مشغول به کار شوید و ماهیانه حقوق بگیرید. کافیست یک بار صفحه نیازمندی های روزنامه شهرتان را ورق بزنید تا متوجه شوید که چقدر برای استخدام این رشته تقاضا وجود دارد.

 

یک پیشنهاد برادرانه:

نمی خوام نا امیدتان کنم، ولی این مشکلی است که نه تنها برای تکنسین های برق، بلکه شاید برای افراد شاغل در تمام مشاغل آزاد پیش بیاید. و شاید هم مقصر خودشان باشند که آینده نگری ندارند. ولی کسانی را در اطرافم می شناسم که بعد از مدت زیادی کار در این شغل، اکنون که توان بدنی خوبی ندارد، از نظر تامین مخارج زندگی و نبود حامی با مشکلات زیادی مواجه شده اند. به همین خاطر اگر وارد این شغل شدید، به عنوان “تکنسین برق ساختمان” خودتان را بیمه تامین اجتماعی کنید. این حمایتی است که دولت از افراد شاغل در این رشته کرده، تا آنها تنها با پرداخت ماهیانه ۷۰ هزار تومان (برای سال ۱۳۹۵) بتوانند از تمام مزایای بیمه تامین اجتماعی برخوردار شوند. درست است که مراحل ثبت نام، نوبت دهی و کاغذ بازی های آن شاید تا یکسال هم طول بکشد، ولی هر چه باشد ارزشش را دارد.

 

شغل برقکاری ساختمان

 

 

 

 

 

مزایای نصب دوربین مداربسته

فرق بین 480p و 720p و 1080p چیست؟

انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل – بخش اول

انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل – بخش دوم

انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل – بخش سوم

اشتباه رایج در طراحی و خرید سیستم دوربین مداربسته

5 باور غلط در مورد دوربین مداربسته

دوربین مداربسته حرارتی چیست؟

اطلاعاتی کامل درباره دوربین های مداربسته

روش کلاه برداری دوربین مدار بسته

مقایسه فناوری‌های AHD و HDCVI و HDTVI و HDSDI و IP و آنالوگ

سوالات در مورد دوربین مدار بسته و خرابی ها

برخی سوالات درباره دوربین مدار بسته

نرخ فریم چیست

تکنولوژی(BLC) در دوربین های مداربسته

دوربین مداربسته (عمومی)

کابل کواکسیال (RG 59) چیست و چه مزیت هایی دارد

چرا نباید از هاردهای کامپیوتری جهت سیستمهای نظارت تلویزیونی استفاده کرد؟

تعرفه نصب بستر دوربین مداربسته و شبکه

HDMI چیست؟

انواع کابل شبکه و کواکسیال

تنظیمات منو دستگاه DVR دوربین مداربسته

دوربین مداربسته AHD مقایسه کیفیت و ساختار

فرق بین دوربین مداربسته AHD با HD-CVI و HD-TVI و HD-SDI و آنالوگ

مقایسه­ی VBR و CBR

مزایا و معایب دوربین های مداربسته بی سیم

مناسب ترین مکان برای نصب دوربین

نیاز نصب دوربین مداربسته در مدارس

نصب دوربین مداربسته امنیتی در مدارس

انتقال تصویر از طریق P2P دستگاه‏های Raster

افزایش دهنده طول کابل شبکه چیست؟

آموزش ریختن فیلم دوربین مداربسته روی فلش

آموزش انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل

اصطلاحات دوربین مدار بسته

آموزش تنظیمات ضبط دستگاه DVR و NVR

آموزش اتصال دوربین مداربسته به کامپیوتر

انتخاب یک DVR دی وی آر مناسب برای سیستم مداربسته

 

دوربینهای مداربسته و کنترل تصویری dvr دی وی آر

کواد Quad چیست ؟

چه هارد دیسکی برای DVR مناسب است؟

تنظیم منوی دستگاه دی وی ار ( هایک ویژن )

منبع تغذیه (آداپتور) سیستم مداربسته چیست؟

Motion Detector یا حسگر حرکتی در دوربین مدار بسته

اطلاعات کامل در مورد آیفون تصویری کوماکس کره و کامکث چین

دستگاه دی وی آر DVR و NVR چیست

آشنایی با مفهوم Bitrate در دوربین مداربسته و DVR

معرفی هارد وسترن بنفش و تفاوت آن با هارد های دیگر

تفاوت سنسور CCD و CMOS

دوربین های مداربسته تحت شبکه (مختصر)

آموزش نصب دوربین مداربسته شبکه (ip) مختصر

آشنایی با لنز دوربین های مداربسته

برند های معروف سیستم های حفاظتی

لیست برندهای دوربین مداربسته چینی

برند های معروف سیستم های حفاظتی

دوربین های مدار بسته cctv و کارایی های آن و اصطلاحات

نورافکن (پروژکتور) مادون قرمز چیست؟

لوله فلکسی چیست؟

انواع دوربین های مداربسته مخفی

SATA چیست

آی سی فلش

فناوری Onvif دوربین مداربسته چیست و چه کاربردی دارد؟

کابل شبکه | آشنایی با انواع و روش سوکت زدن

شغل برقکاری یا سیستم های حفاظتی را از کجا شروع کنیم ؟

نمونه قرارداد برقکاری ساختمان


 
این قرارداد در تاریخ مابین شرکت به نمایندگی به نشانی تلفن که در این قرارداد کارفرما نامیده می شود از یکطرف آقای فرزند به شماره شناسنامه به نشانی تلفن که از طرف دیگر پیمانکار نامیده می شود مطابق با شرایط و مشخصات ذیل امضاء و مبادله گردید .
 
 
 
ماده یک – موضوع قرارداد
اجرای کلیه عملیات کنده کاری و شیارزنی ، لوله گذاری و کابل کشی ، نصب فریم ، نصب و سربندی و راه اندازی کلید و پریز و سربندی و راه اندازی کلیه چراغهای سقفی و دیواری روکار و توکار و ایستاده و سربندی و راه اندازی تلفن های پروزه
 
 
 
ماده دو- اسناد و مدارک قرارداد
2-1- قرارداد حاضر
2-2- نقشه و مشخصات فنی
2-3- دستور کارهایی که در حین اجرا توسط کارفرما ابلاغ می گردد .
 
 
 
ماده سه – مبلغ قرارداد
مبلغ کل قرارداد حدودا ریال پیش بینی می گردد که تا 25 درصد قابل افزایش یا کاهش می باشد که بر اساس صورت وضعیت پیشرفت کار طبق تایید نماینده کارفرما قابل پرداخت خواهد بود بر اساس نرخنامه پیوست .
 
 
 
ماده چهار – مدت قرارداد
مدت زمان پیش بینی شده برای انجام کار مفاد موضوع قرارداد از تاریخ مبادله روز تعیین شده است .
 
 
 
ماده پنج – نحوه پرداخت
پس از اتمام کار پیمانکار موظف است نسبت به تهیه صورت وضعیت کارهای انجام شده اقدام و پس از تایید نماینده کارفرما با توجه به مفاد قرارداد نسبت به پرداخت مبلغ کارکرد پس از کسر 10 درصد حسن انجام کار و 5 درصد مالیات اقدام خواهد شد .
تبصره -5 درصد حسن انجام کار پس از تحویل موقت و 5 درصد پس از تحویل قطعی با درخواست کتبی پیمانکار و تایید کارفرما به پیمانکار پرداخت می گردد .
 
 
 
ماده شش – تعهدات پیمانکار
6-1- پیمانکار ملزم به رعایت مبحث 13 مقررات ملی ساختمان و نشریه 1-110 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور می باشد .
6-2- پیمانکار از محل کار بازدید و از کم و کیف آن کاملا مطلع می باشد و کلیه نقشه ها و مشخصات فنی مربوط به اجرای کار را رویت نموده است و کلیه کارها را طبق نقشه و دستور کارها زیر نظر دستگاه نظارت بدون عیب و نقص انجام دهد .
6-3- پیمانکار می بایستی در تمام مراحل کار در کارگاه حاضر بوده و در غیاب خود نماینده تام الاختیار ذیصلاح با اطلاعات فنی مورد نیاز که مورد تایید کارفرما نیز باشد حضور داشته باشد .
6-4- چنانچه پیمانکار نسبت به شروع کار در موعد مقرر اقدام ننماید ، سپرده پیمانکار به نفع کارفرما ضبط و قرارداد فیمابین بدون نیاز به هیچگونه تشریفات لغو شده تلقی می گردد .
6-5- چنانچه پیمانکار پس از شروع کار به هر علت کار را متوقف نماید کارفرما می تواند بدون نیاز به تامین دلیل از دستگاههای قضایی و مراجع ذیصلاح نسبت به تنظیم صورتجلسه کارکرد که به تایید کارفرما رسیده اقدام و یک نسخه از آن را تحویل پیمانکار نماید .
6-6- پیمانکار متعهد به رعایت دقیق برنامه زمان بندی اجراء عملیات می باشد و در صورت هرگونه تاخیر که ناشی از کار پیمانکار باشد کلیه خسارات وارده متوجه وی خواهد بود .
6-7- پیمانکار حق واگذاری کار به غیر را ندارد و در صورت اثبات چنین سندی کارفرما حق هرگونه اقدام را به هر شکل و بصورت تام الاختیار خواهد داشت .
6-8- پیمانکار در حفظ و حراست اموال شرکت ، ابزار و ماشین آلات ، مصالح و قطعات مسئول است و کارفرما در هر مقطعی می تواند آمارگیری و بررسی از ابزار و وسائل نموده و در صورت وجود کمی و کاستی پیمانکار مسئول پاسخگویی و جبران است .
6-9- پیمانکار مسئولیت کامل ناشی از منع قانونی کارکردن افراد مشمول نظام وظیفه و اتباع بیگانه خارجی یا افرادی را که به نحوی از حق کار کردن محروم هستند را دارد . و کارفرما فرض را بر این قرارداده که افراد پیمانکار هیچ نوع منع قانونی برای کار کردن ندارد .
6-10- پیمانکار ملزم می گردد هرگاه عدم صلاحیت اخلاقی و یا فنی یک یا چند تن از پرسنل وی بنا به تشخیص مسئولین کارگاه محرز گردد حداکثر ظرف مدت 48 ساعت از اعلام مسئولین کارکنان مذکور را تسویه حساب و تعویض و بجای آنها افراد مورد تایید را بکار گمارد .
6-11- در صورت وقوع حادثه برای پرسنل پیمانکار ، پیمانکار مسئولیت تهیه ، تکمیل و امضا فرم گزارشات حادثه وزارت کار و همچنین کلیه جنبه های مالی و حقوقی آن را بعهده خواهد داشت .
6-12- پیمانکار مسئولیت کامل ایمنی پرسنل خود را بعهده داشته و متعهد خواهد بود که پرسنل خود را ملزم به استفاده از لوازم و وسایل استحفاظی نماید تا پرسنل دچار حادثه ناشی از کار نگردند . ضمنا رعایت مبحث 12 مقررات ملی ساختمان نیز اجباری است .
6-13- پیمانکار تعهد می نماید که ئذ پایان هر روز لیست کارگران خود با مشخص نمودن وظیفه مربوطه به دفتر کارگاه تحویل نماید .
 
 
 
ماده هفت – مشخصات فنی
7-1- تمامی لوله کشی های برق باید از تابلوی برق مربوط شروع و به جعبه تقسیم یا جعبه کلید و پریز ختم شود، بدین معنی که باقی گذاردن سر لوله به طور آزاد و یا استفاده از سرچیقی برای ختم لوله مجاز نیست .
7-2- در مکانهای تر و مرطوب کلیه اتصالهای مجراها و لوله ها باید در برابر رطوبت عایق ، و کلیه درپوشهای جعبه تقسیمها دارای واشر بوده و با پیچ به جعبه ها متصل شود .
7-3- در مواردی که از لوله های غیر فلزی استفاده می شود باید کلیه لوازم اتصال آن نیز از همان نوع انتخاب شود .
7-4- کلیه لوله های روکار و یا توکار باید با خط الراس دیوارها و سقف ، موازی و یا عمود بر آن ، به طرز منظمی نصب شود . همچنین فواصل لوله ها از یکدیگر باید مساوی بوده و شعاع خمش لوله ها یکسان باشد .
7-5- خم کردن لوله ها ، در صورت لزوم ، باید به گونه ای انجام شود که لوله ها زخمی نشده و قطر داخلی آن به طور موثر نقصان نیابد . برای لوله های با قطر 25 میلیمتر می توان از لوله خم کن دستی استفاده کرد لیکن برای لوله های با قطر بیش از 25 میلیمتر باید از ماشین خم کن استفاده شود .
7-6- تعداد خمها ، در مسیر لوله کشی بین دو نقطه اتصال مکانیکی مانند دو جعبه ( اعم از تقسیم و یا جعبه کلید و پریز ) و یا یک جعبه و یک بوشن و یا دو بوشن در صورتی که تعداد خمها از چهار خم 90 درجه ( مجموعا 360 درجه ) بیشتر گردد باید از جعبه کشش ( pull box ) استفاده شود .
7-7- در مواردی که لوله ها در کارگاه بریده می شود باید لبه های تیز و برنده آن از داخل و خارج لوله صاف ، و به کلی بر طرف شود .
7-8- لوله های له شده و زده دار نباید در لوله کشی مصرف شود ، و در هنگام نصب نیز باید دقت و مواظبت به عمل آید که لوله ها زخمی و معیوب نشود .
7-9- تمامی مجاوری و لوله ها باید از یک نقطه اتصال تا نقطه اتصال دیگر ( جعبه تقسیم به جعبه تقسیم یا پریز به پریز و مانند آن ) به صورت پیوسته امتداد یابد .
7-10- دهانه ورودی لوله هایی که از ساختمان خارج و یا به ساختمان وارد می شود باید به طریقی در برابر آب و گاز مسدود شود .
7-11- کلیه لوله ها و مجاری و جعبه ها و مانند آن باید در جریان نصب به طریق مناسب و به طور موقت مسدود شود تا از ورود گچ و شن و مواد خارجی مشابه داخل آن جلوگیری شود .
7-12- لوله ها باید در هنگام نصب خالی باشد و سیمها یا کابلها پس از پایان لوله کشی به داخل آن هدایت شود 7-13- حداقل فاصله بین لوله های برق و سایر لوله های تاسیساتی از قبیل آب ، بخار ، گاز ، و امثال آن باید 15 سانتیمتر باشد .
7-14- در مسیر لوله کشی توکار در هر نقطه اتصال چراغ ، کلید ، پریز و مانند آن باید یک جعبه متناسب با مورد کاربرد نصب شود .
7-15- کلیه هادیهایی که به جعبه تقسیم یا جعبه کشش وارد می شود باید در برابر ساییدگی حفاظت شود ، به این ترتیب که برای حراست پوشش عایق سیمها ، در محل ورود هادی ، یا اتصال لوله به جعبه تقسیم ، و مانند آن، باید یک بوشن فیبری و یا برنجی نصب شود مگر اینکه معادل آن در ساخت جعبه در نظر گرفته شده باشد .
7-16- اندازه جعبه های تقسیم یا کشش باید طوری انتخاب شود که فضای کافی برای سیمها و کابلهای داخل آن وجود داشته باشد .
7-17- در موارد اتصال لوله به جعبه در صورتی که از بوشن یا مهره قفلی استفاده شود جعبه های مدور نباید به کار برده شود .
7-18- جعبه های اتصال و جعبه تقسیمهای فلزی مخصوص کشش باید با مهره قفلی یا بوشن متناسب با نوع لوله کشی به لوله متصل می شود و دقت کافی به عمل آید که روزه های سرلوله به قدر کافی به داخل جعبه وارد شود و در نتیجه محل لازم برای نصب بوشن یا مهره قفلی و تامین اتصال الکتریکی محکم با جعبه مربوط به وجود آید .
7-19- در لوله کشی فلزی کلیه اتصالات اعم از لوله و جعبه ها و سایر لوازم مربوط باید به نحوی انجام شود که اتصال موثر الکتریکی تحقق پذیرد .
7-20- مجاری فلزی ، جعبه های تقسیم و کشش ، تابلوها ، کابلهای زره دار ، و لوازم لوله کشی مربوط ، باید به سیستم زمین اتصال داده شود .
7-21- در مواردی که لوله ها به کانال فلزی ، یا تابلو ، و یا هر نوع صفحه فلزی ، ختم می شود ، اتصال باید به وسیله بوشن برنجی و واشر سربی انجام شود .
7-22- کلیه مجاری و لوله هایی که به جعبه های تقسیم و یا کشش ، تابلوها ، کابینت ها ، و مانند آن ختم می شود . باید به طریق مقتضی ، علامتگذاری و مشخص شود .
7-23- کلیه لوازم الکتریکی ، باید به طور کاملا مستقل روی دیوارها نصب شود و اتکایی به لوله های برقی مجاور خود نداشته باشد .
 
 
ماده هشت – مشخصات فنی لوله کشی توکار
8-1- در دیوارهای بتنی برای نصب و عبور لوله های برقی باید هنگام قالب بندی محل لازم در نظر گرفته شود . کندن شیار روی این گونه دیوارها ، یا سقف و کف بتنی ، پس از اتمام بتن ریزی ، مجاز نخواهد بود .
8-2- در دیوارهای آجری ، شیارکنی و یا جاسازی و ایجاد سوراخ برای نصب لوله های برق ، باید پس از کاهگل کاری و یا گچ و خاک دیوارها و یا سقف انجام شود . عمق این گونه شیارها باید به نحوی باشد که اولا ، بیش از نصف ضخامت دیوار برداشته نشود و ثانیا ، سطح خارجی لوله نصب شده ، حداقل 5/1 سانتیمتر زیر سطح تمام شده دیوار قرار گیرد .
8-3- تمامی جعبه های تقسیم ، کشش و کلید و پریز باید به گونه ای نصب شود که لبه خارجی آن با سطح تمام شده دیوار کاملا هم سطح و تراز باشد . در مواردی که این گونه جعبه ها پایین تر از سطح دیوار قرار گیرد ، باید به وسیله حلقه های قابل تنظیم لبه های خارجی جعبه با سطح دیوار یکسان شود .
8-4- لوله های توکار باید به طریقی نصب شود که از پیچ و خمهای اضافی امتناع شود و حتی المقدور از کوتاهترین فاصله استفاده شود .
8-5- لوله های توکار باید حداقل 15 میلیمتر زیر سطح تمام شده دیوار یا سقف نصب شود .
8-6- در مواردی که لوله ها در کف نصب می شود حداقل فاصله از روی لوله تا سطح تمام شده ، باید سه سانتیمتر باشد .
8-7-جعبه های تقسیم و کشش و امثال آن ، باید به گونه ای نصب شود که سیمها و کابلهای محتوی آن بدون تخریب ساختمان و یا خاکبرداری قابل دسترسی باشد ضمن اینکه حتی المقدور دور از انتظار قرار گیرد .
8-8- اتصالات بدون رزوه باید به طور محکم انجام شود . در مکانهای مرطوب یا درجایی که لوله در بتن یا زیر خاک و امثال آن دفن می شود ، اتصال باید از نوعی باشد که از ورود آب به داخل لوله ها جلوگیری کند .
 
 
 
ماده نه – مشخصات فنی سیم کشی
9-1- سیمهای مدارهای مختلف اکتریکی حامل ولتاژهای متفاوت باید از لوله های جداگانه عبور کند .
9-2- هادیهای مربوط به یک مدار باید کلا در داخل یک لوله یا مجرا یا کانال سیم کشی ( ترانکینگ ) کشیده شود .
9-3- سیم نول هر مدار فیوز باید به طور مجزا تعبیه شود و استفاده از یک نول مشترک برای مدارهای مختلف مجاز نخواهد بود .
9-4- به کاربردن سیم اتصال زمین ( هادی حفاظتی ) به جای سیم نول مجاز نمی باشد ، سیم نول ( خنثی ) باید به طور جداگانه کشیده شود .
9-5- تمامی سیمهای درون لوله ها اعم از سیم خنثی ( سیم صفر ) و یا سیم محافظ ( مخصوص اتصال بدنه به زمین ) باید دارای پوشش باشد .
9-6- لوله های فلزی و پوششهای فلزی سیمهای عایقدار نباید به عنوان سیم نول یا سیم حفاظت مورد استفاده قرار گیرد .
9-7- تمامی مدارها باید در داخل مجاری ساختمان ( کانالها ، رایزرها و غیره ) ، کانالهای ویزه سیم کشی ( مانند ترانکینگ و نظایر آن ) یا لوله ها یا نگهدارهای مخصوص به گونه ای نصب یا هدایت شود که بازدید ، خارج کردن و نصب مجدد آن در داخل مجاری ، لوله ها و دیگر محلهای ذکر شده بدون ایجاد خرابی و کندوکاو ، امکان پذیر باشد .
9-8- استفاده از مسیر ( شاف ) آسانسور به عنوان کانال بالارو برای هر نوع مداری جز مدارهای مجاز مربوط به خود آسانسور ممنوع است .
9-9- سیستم سیم کشی باید به گونه ای علامتگذاری شود که شناسایی هاددیها برای بازرسی ، آزمایش و تعمیرات بعدی به سهولت امکان پذیر باشد .
9-10- پوشش سیمها برای مصارف مختلف باید به رنگهای متفاوت باشد ، لیکن برای یک نوع مصرف همچون سیم کشی سیستم تلفن و مانند آن ، رنگ پوشش سیم در تمام ساختمان باید یکسان انتخاب شود ، به گونه ای که تغییرات و تعمیرات بعدی به سهولت انجام پذیرد .
9-11- سیمها و کابلها نباید از ابتدا در داخل لوله های برق قرار داده شود بلکه باید پس از نصب لوله ها و اتمام نازک کاری ، در موقع مناسب نسبت به قراردادن آن در داخل لوله ها اقدام شود .
9-12- تمامی سمهایی که در داخل لوله های برق قرار می گیرد باید یک تکه و بدون زدگی باشد .
9-13-اتصال سیمها به یکدیگر باید در داخل جعبه های تقسیم انجام شود و موکدا به وسیله ترمینال صورت پذیرد.
9-14-سرسیمهای افشان باید قبل از قرار گرفتن در ترمینال با لحیم کاری یکپارچه شود .
9-15- پوشش سرسیمها ( به ویژه سیمهای افشان ) باید با استفاده از ابزار مخصوص ( سیم لخت کن ) برداشته شود و توجه گردد که به رشته ها یاهادیها آسیبی وارد نشود .
9-16- در هر نقطه خروجی و در هر قسمت کلیدی حداقل باید 15 سانتیمتر از سیم برای ایجاد اتصالات و وصل وسایل و دستگاههای مربوطه در نظر گرفته شود مگر آنکه سیم بدون اتصال از آن نقطه یا سمت عبور داده شود .
9-17- اتصال سیمها به شینه های تابلو ، ماشینها و مصرف کننده های دیگر فقط با پیچ و مهره مجاز است .
9-18- هر رشته سیم نول باید مستقلا به شینه نول تابلو متصل شود و اتصال دو یا چند سیم نول به هر بسته به تابلو مجاز نخواهد بود .
9-19-تمامی مدارهای نهایی روشنایی و پریزها ، برای اتصال به بدنه های هادی چراغها یا کنتاکت حفاظتی پریزها ( بر حسب مورد) باید شامل هادی حفاظتی باشد .
9-20-سیمهای لخت که به سیستم زمین متصل نیست باید فقط روی مقره کشیده شود و از دیوارها و قسمتهای فلزی و ساختمانها فاصله کافی داشته باشد .
9-21-سیستمهای سیم کشی روکار یا توکار که در محیطهای تر و مرطوب مورد استفاده قرار می گیرد باید با استفاده از لوله های فولادی مقاوم در برابر زنگ زدگی و خوردگی ، یا پلاستیکی سخت انجام شود .
9-22- لوازم سیم کشی که در محیطهای تر و مرطوب به کار می رود باید مجهز به اتصالات متناسب با نوع سیم کشی باشد تا از نفوذ آب و رطوبت به درون لوله ها و سایر تجهیزات مانند جعبه ها ، کلیدها ، پریزها ، چراغها و سایر مصرف کننده ها جلوگیری شود .
 
ماده ده – مشخصات فنی کلید و پریزها
10-1-کلیدهایی که محل نصب آن جنب در ورودی واقع می شود باید در طرف قفل قرار گیرد .
10-2- محل نصب کلید و پریز و مانند آن ، در محل هایی که کاشیکاری می شود ، باید به گونه ای تعیین شود که هر کدام از لوازم مزبور در مرکز یک کاشی قرار گیرد .
10-3- روش بستن کلید و پریز به جعبه زیر آن باید به وسیله پیچ بوده و محل ورود آن رزوه شده باشد و نحوه اتصال لوله به جعبه باید به وسیله بوش برنجی انجام شود .
10-4- کلیه چراغ های سقفی و آویز بایستی در مرکز سقف ها به نسبت های مساوی از دیوار نصب شده و حالت تقارن از یکدیگر را حفظ کند . کلیه سیم ها و حلقه ها باید کاملا در داخل چراغ قرار گیرند .
10-5- چراغهای سقفی باید به سقف اصلی ساختمان نصب شود و در صورت وجود سقف کاذب چراغ ها باید به سقف اصلی آویزان شود ، قاب چراغ نیز بایستی در سقف کاذب محکم شود . اتصال چراغها به سقف اصلی به وسیله رول پلاک و پیچ خواهد بود .
 
 
 
ماده یازده – تعهدات کارفرما
11-1- پرداخت مبلغ انجام کار به پیمانکار مطابق نرخنامه پیوست
11-2- تهیه مصالح و لوله و سیم و کابل طبق برآوردی که توسط پیمانکار تهیه می شود .
لازم به ذکر است که پیمانکار در تخمین و سفارش مصالح برای کار خود می بایست دقت کافی بکار ببندد که از سفارش بیش از نیاز خودداری شود .
11-3-تهیه اتاق استراحت و برق جهت استراحت پیمانکار
 
ماده دوازده – موارد فسخ قرارداد
در صورتی که پیمانکار به هر غلت عمدا یا سهوا در ایفاء تعهدات خود قصور ورزد و یا به حسب تشخیص کارفرما در ایفا تعهدات خود نباشد کارفرما می تواند نسبت به فسخ این قرارداد اقدام نماید .
 
ماده سیزده
این قرارداد در سیزده ماده و یک تبصره در سه نسخه تهیه و تنظیم شده که هر نسخه حکم واحد را دارد و قابل اعتبار می باشد .
 
کارفرما پیمانکار
 
 
 
نرخنامه :
 
1- لوله کشی برق با لوله پی وی سی از نمره 5/13 الی 16 با کنده کاری از قرار هر متر طول
2- لوله کشی برق با لوله پی وی سی از نمره 29 الی 42 با کنده کاری از قرار هر متر طول
3- سیم کشی از نمره 6/0 الی 5/2 از قرار هر متر طول
4- سیم کشی از نمره 4 الی 6 از قرار هر متر طول
5- کابل کشی توکار 5/1*2 الی 5/2*4 از قرار هر متر طول
6- کابل کشی تلفن 2 زوجی الی 15 از قرار هر متر طول
7- کابل کشی تلفن از 20 الی 40 زوجی از قرار هر متر طول
8- کابل کشی 16*4 الی 16+35*3 از قرار هر متر طول
9- کابل کشی 4*4 الی 10*4 از قرار هر متر طول
10- نصب انواع کلید پریز با قوطی وکنده کاری هر عدد
11- نصب چراغ فلورسنت 40*1 الی 20*20 هر عدد
12- نصب چراغ فلورسنت 40*2 الی 40*3 هر عدد
13- نصب چراغ سقفی و دیواری ( دکوراتیو ) با لامپ معمولی هر عدد
14- نصب شاسی دتکتور و آژیر
15- نصب و راه اندازی دستگاه اعلام حریق بطور کامل
 
16- نصب تابلو طبقات و موتورخانه هر دستگاه
17- نصب تابلو اصلی ساختمان هر دستگاه
 
18- سیم کشی ارت 16*1 الی 35*1 هر متر طول
19- نصب فن روی شیشه با برشکاری شیشه هر عدد
20- نصب تجهیزات چاه ارت هر حلقه
 
21- نصب کلید و پریز با قوطی مربوطه مربوطه کولر گازی هرعدد
 
22- نصب آیفون هر گوشی
 
 
 

انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۵

برچسب های مهم

شاخص بورس چیست ؟ تحلیل انواع مختلف شاخص بورس


واژه ی شاخص در مفهوم کلی به معنای نشانگر و بیان گر عددی است که میتوان با استفاده از آن تغییرات ایجاد شده در یک یا چند متغییر را در یک بازه ی زمانی خاص، مشاهده کرد.

در واقع شما با بررسی یک شاخص میتوانید از وضعیت و نوسانات متغییر های مورد بررسی آن شاخص آگاه شوید.

شاخص بورس:

از شاخص بورس برای بررسی وضعیت کلی بورس و روند رشد یا افت این بازار استفاده میشود.

بورس شاخص های متفاوتی دارد که با توجه به کارکرد هر کدام از آنها میتوان وضعیت بورس را از جنبه های خاصی بررسی کرد و وضعیت گذشته و حال بورس را دریافت.

در ادامه با برخی از این شاخص های مهم آشنا میشویم:

شاخص کل بورس:

یکی از پر کاربرد ترین شاخص ها در بازار بورس و سرمایه گذاری،شاخص کل بورس است؛که در رسانه ها از آن به عنوان، شاخص بورس تهران نام برده میشود.

این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت و سود سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است؛در واقع تغییرات این شاخص بیانگر میانگین بازدهی سرمایه گذاران در بورس است؛برای مثال اگر شما از تمام شرکت های بورسی یک سهم بخرید، در این صورت تغییرات شاخص کل بورس برابر با میزان بازدهی سهام شماست.در نتیجه این شاخص هم تغییرات قیمت سهام و هم سود های سالیانه ای که شرکت ها به شما پرداخت میکنند را محاسبه میکند.

نکته ی دیگری که باید به آن توجه کنید این است که، میزان تغییرات شاخص برای ما اهمیت دارد نه خود عدد شاخص!

طبق فرمول محاسبه ی شاخص کل، هرچه شرکت ها بزرگتر باشند(سرمایه بیشتری داشته باشند)تاثیر بیشتری روی شاخص کل خواهند داشت.

شاخص قیمت:

شاخص قیمت بیانگر روند عمومی قیمت سهام همه ی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار است، برای مثال اگر شاخص قیمت بورس در یک سال 20درصد رشد داشته باشد، به معنای رشد 20درصدی قیمتها در بورس در طی یک سال گذشته است.

تفاوت مهم این شاخص با شاخص کل این است که در شاخص قیمت چیزی که مورد محاسبه قرار میگیرد فقط قیمت سهام شرکت های بورسی است، در حالی که در شاخص کل علاوه بر قیمت، سود پرداختی شرکت ها هم در محاسبه ی شاخص در نظر گرفته میشود.

در شاخص قیمت نیز هرچه سرمایه یک شرکت بیشتر باشد ، تاثیر آن بر شاخص قیمت بیشتر است.

شاخص 50 شرکت فعال تر:

نقد شوندگی یعنی خرید و فروش آسانتر و سریع تر سهام ؛در نتیجه هر شرکتی که سهامش ساده تر و سریع تر خرید و فروش شود به اصطلاح نقد شوندگی بیشتری دارد.

هر سه ماه یک بار فهرست شرکت های فعال تر را بر اساس میزان نقد شوندگی منتشر میکنند.

شاخص 50 شرکت فعال تر، تغییرات سطح عمومی قیمت سهام 50 شرکتی را نشان میدهد که سهام آنها از سایر شرکت ها، نقد شونده تر هستند.

 

سیستم اعلان حریق (مختصر برق ساختمان )


 
نکات اجرایی سیستم اعلان حریق
 
 
نصب آشكار سازهای دود در ساختمان های مسكونی 5 طبقه و بیشتر (از كف زمین) ساختمان های اداری، تجاری، خدمات عمومی، بیمارستان ها، درمانگاه ها و مراكز اجتماع در تمامی اتاق خواب ها و مناطق مجاور به آنها الزامی می باشد. در پلكان ها، آسانسور و چاه آسانسور نیز همچنین و شستی در مجاورت پله و جعبه آتش نشانی جایگذاری می گردد كه در مقررات ملی 13-8-0-7 ذكر شده است.
 
 
اصول سیستم اعلان حریق
 
 
 
آشكارسازهای دود علاوه بر باتری باید با استفاده از سیم های برق به انشعاب برق ساختمان نیز متصل باشد. آشكارسازهای دود باید به یكدیگر متصل بوده و زنگ هشدار آن ها در داخل اتاق های خواب قابل شنیدن باشد.
در مورد نوع سیم به كار رفته در مدارات اعلام حریق در مقررات ملی ایران صراحتی وجود ندارد را لازم دانسته اند. shield كابل ،BS ولی بعضی از استانداردهای جهانی مانند توصیه می شود در انتهای لوله وارده به آشكارساز و سایر تجهیزات اعلام حریق از جعبه تقسیم استفاده گردد.
 
1- محل قرار گرفتن تابلوی اعلام حریق باید به گونه ای باشد كه به هنگام حریق مأموران آتش نشانی بدون در خطر قرار گرفتن آن را رؤیت نمایند. بنابراین مجاورت درهای ورودی برای این محل توصیه می گردد.
 
2- استفاده از لوله فولادی برای سیستم اعلام حریق مطابق مقررات ضرورتی ندارد.
 
3- مراكز سیستم اعلام حریق باید از نوع تحت مراقبت دائم باشد، به گونه ای كه عمل یكی از دتكتورها سبب بر هم خوردن تعادل مدار و در نتیجه اعلام حریق در آن مدار شود. قطعی یا بروز اتصالی در هر مدار باید به نحوی مطلوب ثبت و اعلام شود. بروز خرابی، از هر نوع، در یك مدار (زون) نباید سبب از كار افتادن سایر مدارها یا كل سیستم شود. هر مركز باید به وسائل تأمین نیروی ایمنی مخصوص به خود (باطری) با كلیه لوازم و تعلقات مربوط، مانند دستگاه شارژ كننده و غیره، مجهز باشد تا سیستم در همه احوال آماده به كار باشد.
 
4- مركز سیستم اعلام حریق باید در محلی كه خارج از دسترس عموم است نصب شود و به طور شبانه روزی تحت مراقبت افراد كارآزموده باشد.
 
5- كلیه مدارهای سیستم اعلام حریق باید مستقل از سایر سیستم ها كشیده شود و فقط در مواردی كه بین مركز اعلام حریق و ایستگاه آتش نشانی ارتباط وجود دارد، می توان از مدارهای سیستم تلفن برای این منظور استفاده كرد. كلیه مقررات شركت تلفن در این مورد باید رعایت شود.
 
6 - در ساختمان هایی كه به سیستم اعلام حریق مجهز می شوند، علاوه بر محل های نصب انواع دتكتورها بر حسب ضرورت، در محل های زیر نیز باید دتكتور مناسب (دودی یا حرارتی) نصب شود:
 
الف) اتاق های ترانسفورماتور، اتاق های تابلوها (اتاق های برق)
ب) اتاق های مربوط به تأسیسات مكانیكی
ج) موتورخانه آسانسور و چاه آسانسور (مبحث 15 - آسانسورها و پله های برقی دیده می شود)
د) كریدورها و راه پله ها
ه) اتاق مركز تلفن و سیستم های جریان ضعیف
 
7- وسائل صوتی اعلام حریق (آژیر، بوق، زنگ و نظایر آن) باید از انواعی باشند و نیز محل نصب آنها در فضاهای عمومی ساختمان باید به نحوی انتخاب شود كه هنگام بروز حریق، صدای آنها به سهولت در دورترین نقاط ساختمان قابل شنیدن باشد.
 

 

سیستم اعلان حریق (مختصر برق ساختمان )
انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۵

برچسب های مهم

فرا بورس چیست ؟


داد و ستد خارج از بورس یا به اصطلاح فرابورس (Over-the-counter) (اختصاری OTC) به‌طور مستقیم بین دو طرف بدون هیچ گونه نظارتی از جانب یک بورس انجام می‌گیرد.

فرابورس در مقابل داد و ستد بورسی که در بازارهای سازمان یافته رخ می‌دهد قرار دارد. 

بازار خارج از بورس، بازاری بدون مکان فیزیکی مرکزی است. در این بازار شرکت‌کنندگان با همدیگر از طرق مختلف مانند تلفن، ایمیل و سامانه‌های الکترونیکی معامله می‌کنند.

 

بازار خارج از بورس از ابتدای سال‌های دهه هفتاد میلادی، درکشورهای صنعتی مدرن پا به عرصه وجود نهاد و جالب اینکه، حجم معاملات انجام شده در این بازارها در بسیاری از موارد بسیار گسترده‌تر از بورس‌های معمولی بود. .

 

چرا بازارهای خارج از بورس تشکیل می‌شود؟

بررسی پیشینه بازارهای خارج از بورس نشان می‌دهد که این بازارها در امتداد روند توسعه بازارهای مالی در کشورهای پیشرفته شکل گرفته‌اند. همچنین گسترش فرهنگ سرمایه‌گذاری در اوراق‌بهادار، تنوع ابزارهای مالی و تعدد خدمات‌دهندگان بازار، نیاز به بازارهایی با تنوع و انعطاف‌پذیری را بیش از پیش نمایان ساخته است. در این روند، بازارهای خارج از بورس را می‌توان به عنوان تکه پازل گمشده بازارهای مالی تصور کرد. 

در دنیا سه نوع بازار خارج از بورس وجود دارد:


۱ بازار معاملات سنتی:


دراین بازار معامله گران به عنوان بازارساز، قیمت خرید و فروش خود را اعلام می کنند. معامله گران قیمت های خود را پیشنهاد داده و قیمت قابل اجرا از طریق تلفن مذاکره شده یا برخی اوقات از طریق سایت های اینترنتی اعلام می شود. این گونه معاملات، معامله دوطرفه نامیده می شود، چرا که دوطرف معامله از قیمتی که در یک مقطع زمانی توسط تلفن ارائه می شود، مطلع می گردند.

 

۲ بازار معاملاتی الکترونیکی:


این بازار تقریبا شبیه معاملات الکترونیکی در بورس است؛ اما به این دلیل بازار خارج از بورس خوانده می شود که از استاندارد کمتری برخوردار بوده و فاقد قرارداد طراحی شده و معاملات مشتقه شفاف است.

۳ بازار معاملاتی بهینه:


بازار معاملاتی اخیر ترکیبی از دو بازار پیشین بوده و معامله گر براساس آنها به معاملات الکترونیکی می پردازد. معامله گر قیمت خرید و فروش خود را انحصارا به اطلاع فعالان بازار می رساند. معامله گر در این شکل معامله به عنوان طرف معامله در هر قرارداد عمل می کند. بنابراین نصف ریسک اعتباری (نوسانات منفی در قیمت) در بازار به او برمی گردد.

*1electric.ir*

مکانیسم انجام معاملات در خارج از بورس:

 

اصول معامله در این بازار براساس فرآیند چانه‌زنی است و مکانیسم عرضه و تقاضا تعیین‌کننده قیمت در بازار است. مشتریان و کارگزاران از طریق تلفن و اینترنت با هم در ارتباط هستند و درخواست‌ها از این دو طریق ثبت می‌شود. روش کلی معاملات بدین‌ترتیب است که ابتدا تقاضای خریداران و فروشندگان در سیستم ثبت می‌شود، سپس با توافق طرفین بر روی قیمت، نقل و انتقال قطعی سهام با وکالتنامه محضری صورت می‌گیرد. در نهایت خریدار می‌تواند با مراجعه به شرکت و ارائه مدارک، نسبت به تعویض برگه سهام و تحویل برگه سهام جدید و به نام خود، اقدام کند.
برخی تفاوت‌های این بازار با بازار بورس عبارتند از:


همانطور که از نام آنها برمی آید، بازار خارج از بورس هیچ مکان فیزیکی متمرکز و خاصی ندارد که داد و ستدکنندگان یا متخصصین همچون بورس‌های کلاسیک گردهم آیند.

 

قوانین استاندارد اقلام مورد مبادله در بازار خارج از بورس انعطاف پذیر می باشند یعنی قوانین معمولا ناشی از توافق طرفین می باشد.

*1electric.ir*

ساعات کار بازار خارج از بورس (over-the-counter market) از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است.

 

بورس رسمی برای فعالان در این بازار مزایایی از قبیل شفافیت قیمت ها و کاهش ریسک را به دنبال دارد. در صورتی که در بازارهای خارج از بورس با توجه به اینکه شرایط معاملات با نظر طرفین قرارداد تعیین می گردد، این شرایط به صورت کامل وجود ندارد.

 

سطح فعلی امکانات الکترونیکی، انجام معاملات ۲۴ ساعته را امکان پذیر می نماید که بدون شک در مقایسه با یک بورس، مزیت عمده ای محسوب شده و برای داد و ستدکنندگان از قاره های مختلف نیز، شکل تفاوتهای سازمانی بین المللی را از بین می برد.

 

در برخی موارد به کارگزاران در بازارهای خارج از بورس «کارگزار معامله گر» می گویند، چرا که او می تواند اقلام معاملاتی را به حساب و مخاطره خود، خرید و فروش کند (معامله گر) و یا اینکه به عنوان نماینده، اقلام معاملاتی را به حساب و مخاطره دیگران بخرد یا بفروشد و وقتی به عنوان نمایندگی فعالیت می کند، در قبال خدمات ارائه شده، برای خرید یا فروش اوراق بهادار یا سایر اقلام از مشتریان خود، حق العمل یا کمیسیون (کارمزد) دریافت می کند.

 

شخص یا مؤسسه، صرف نظر از اینکه حق العمل دریافت می کند یا نه، چنانچه سفارشات را به حساب و مخاطره دیگران انجام دهد، به عنوان نمایندگی عمل کرده است.

 

کارگزار معامله گر روی اقلامی که مشتری قصد خرید آن را دارد، در مورد سفارشات به یکی از سه طریق زیر عمل می کند:

در صورتی که «کارگزار معامله گر» روی اوراق بهادار یا کالایی که مشتری قصد خرید یا فروش آن را دارد، وظیفه بازارسازی (مارکت میکینگ) را عهده دار باشد می تواند آن آیتم را از موجودی خود به مشتری بفروشد یا از او بخرد.

 

ممکن است «کارگزار معامله گر» سفارشی را دریافت کند که برای آن آیتم بازارسازی نمی کند، در این صورت او می تواند بعنوان نماینده مشتری عمل کرده و آن آیتم را از معامله گر دیگری که روی آن بازارسازی می کند و یا شخصی که صاحب آیتم بوده و قصد فروش آن را دارد، خریداری کند و یا به او بفروشد.

 

وقتی «کارگزار معامله گر» سفارشی را دریافت می کند، می تواند آن اوراق بهادار یا کالا یا ارز را از معامله گر دیگری که روی آن بازارسازی می کند و یا شخصی که صاحب آن آیتم می باشد، به حساب خود خریداری کرده و سپس به مشتری خود بفروشد.

 

همچنین از زاویه دیگری می توان گفت معاملات بازار خارج از بورس نوعی معامله جایگزین است که به شبکه معامله گرانی که به طور حضوری با یکدیگر ملاقات نمی کنند و یا از طریق تلفن و کامپیوتر با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند، اطلاق می شود.

 

معاملات مذکور اغلب بین مؤسسات مالی انجام می شود، همچنین می تواند به عنوان ابزارهای رایج میان بازارسازان تلقی گردد.

 

تمام سخنان معامله گران پشت تلفن ضبط می شود تا چنانچه اختلافی بین معامله گران رخ دهد، به آن استناد شود.

خریدار و فروشنده می توانند نحوه قراردادهای معامله شده در بازارهای خارج از بورس (OTC) را به دلخواه خود درآورند، بنابراین نیازی نیست شرایط قرارداد عینا مشابه آنچه در بورس عمل می شود، تعیین گردد.

 

از اینکه همراه ما هستید متشکریم 

 

 

فرا بورس چیست ؟
انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۹

برچسب های مهم

چگونه به صورت پاره وقت درامد بالایی داشته باشیم ؟


برای کسب درآمد بالا به عنوان یک شغل پاره وقت، باید روی به حداکثر رساندن زمان و منابع خود تمرکز کنید. در اینجا ده استراتژی مهم وجود دارد که می تواند به شما در رسیدن به این هدف کمک کند:

1. شناسایی فرصت های پاره وقت پردرآمد:

صنایع تحقیقاتی یا نقش های شغلی که نرخ های ساعتی بالا یا کمیسیون های جذاب را ارائه می دهند. به دنبال موقعیت هایی باشید که برای مهارت ها و تجربه شما ارزش قائل هستند و در عین حال ساعات کاری انعطاف پذیری را ارائه می دهند.

2. فریلنسر یا مشاوره:

با ارائه خدمات فریلنسری یا مشاوره در زمینه دانش خود، از تخصص خود استفاده کنید. یک جایگاه تخصصی تعیین کنید و خدمات خود را برای مشتریان یا مشاغل بالقوه بازاریابی کنید.

3. مهارت های ارزشمند را توسعه دهید:

مهارت های پرتقاضا مرتبط با شغل یا صنعت پاره وقت مورد نظر خود را شناسایی کنید و برای توسعه آنها وقت بگذارید. برای ارتقای رزومه خود و جذب فرصت های با درآمد بالاتر، گواهینامه ها یا آموزش های آنلاین دریافت کنید.

4. شبکه استراتژیک:

با متخصصان در زمینه یا صنعت مورد نظر خود از طریق رویدادهای شبکه، جوامع آنلاین و پلتفرم های رسانه های اجتماعی ارتباط برقرار کنید. ایجاد روابط می تواند منجر به فرصت های شغلی نیمه وقت پرسود یا ارجاع شود.

5. ارائه خدمات ممتاز:

ارائه خدمات ممتاز در شغل پاره وقت خود را در نظر بگیرید که می تواند هزینه بیشتری داشته باشد. این می تواند شامل مربیگری شخصی، راه حل های پیشرفته یا پشتیبانی اضافی فراتر از پیشنهادات استاندارد باشد.

6. مدیریت زمان را بهینه کنید:

به طور موثر زمان خود را بین شغل پاره وقت و سایر تعهدات تقسیم کنید. وظایف را اولویت بندی کنید، یک برنامه زمانی ایجاد کنید و از ابزارهای بهره وری برای به حداکثر رساندن خروجی خود و جلوگیری از اتلاف وقت استفاده کنید.

7. جریان های درآمدی متعدد ایجاد کنید:

مشاغل پاره وقت اضافی یا مشکلات جانبی را که می توانند درآمد نیمه وقت اولیه شما را تکمیل کنند، کاوش کنید. تنوع بخشیدن به جریان های درآمدی می تواند درآمد کلی و ثبات مالی شما را افزایش دهد.

8. مهارت های مذاکره:

مهارت های مذاکره قوی را برای اطمینان از دریافت غرامت عادلانه برای خدمات خود توسعه دهید. در مورد استانداردهای صنعت تحقیق کنید و هنگام بحث در مورد نرخ دستمزد با کارفرمایان یا مشتریان بالقوه، با اطمینان از ارزش خود دفاع کنید.

9. فناوری اهرمی:

از پلتفرم‌های فناوری یا برنامه‌هایی استفاده کنید که به شما امکان می‌دهند از راه دور کار کنید، وظایف را خودکار کنید یا با مشتریان در سطح جهانی ارتباط برقرار کنید. استفاده از فناوری می تواند کارایی شما را افزایش دهد و فرصت های شما را گسترش دهد.

10. پیوسته یاد بگیرید و تطبیق دهید:

از آخرین تحولات در زمینه خود مطلع شوید و مطابق با آن سازگار شوید. تمایل به یادگیری، پذیرش فناوری‌های جدید و انطباق با پویایی بازار در حال تغییر می‌تواند به شما کمک کند رقابتی بمانید و پتانسیل درآمد خود را افزایش دهید.

 

به یاد داشته باشید، دستیابی به درآمد بالا به عنوان یک شغل پاره وقت مستلزم فداکاری، پشتکار و توانایی نشان دادن ارزش خود به کارفرمایان یا مشتریان بالقوه است.


قم , خیابان انقلاب , کوچه 41 پلاک 15

اطلاعات و دانش رمز پیروزیست

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما