وان الکتریک

وان الکتریک

شرکت پیشگامان علم الکترونیک مجری و طراح سیستم های حفاظتی و نظارتی و برق ساختمانی

محل لوگو

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 43
  • بازدید دیروز : 581
  • بازدید کل : 658241

واژه IP بر روی وسایل الکتریکی به چه معناست


واژه IP بر روی وسایل الکتریکی به چه معناست ؟

شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که واژه IP بر روی وسایل الکتریکی نشان دهنده چه چیزی است.

این واژه یک کلمه بین المللی است که همیشه به همراه دو عدد که در جلوی آن قرار دارد، به کار می رود. این واژه که روی بیشتر وسایل الکتریکی و الکترونیکی درج شده است، نشان دهنده این است که آن وسیله چقدر در برابر نفوذ آب و گرد و غبار محافظت شده است.

عدد اول (عدد سمت چپ) نشان دهنده تحمل آن وسیله در برابر نفوذ گرد و خاک و عدد دوم، نشان دهنده تحمل آن وسیله در برابر نفوذ آب است. پس هر چه این اعداد بزرگتر باشند، یعنی آن وسیله حفاظت بیشتری در برابر آب و گرد و خاک دارد. رنج عدد اول بین یک تا شش و عدد دوم بین یک تا هشت متفاوت است. هر کدام از اعداد مقدار مشخصی را نشان می دهند که در جدول زیر آنها را مشاهده می کنید.

 

جدول تعریف کلمه IP در وسایل الکتریکی

جدول تعریف کلمه IP در وسایل الکتریکی

 

 

پس اگر می خواهید وسایلی مثل نور افکن ها یا لامپ های حبابی یا … را در محیطی مثل حمام یا محیط های بیرون از ساختمان نصب کنید، به واژه IP درج شده روی آنها دقت کنید.

بهتر است برای وسایل الکتریکی که در برابر آب باران نصب می شوند، از حداقل IP55 استفاده کرد. و برای چراغ هایی که در زیر استخر ها نصب می شوند این مقدار باید IP67 یا IP68 باشد.

 

 

انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۵

برچسب های مهم

عرضه اولیه چیست ؟ (ipo)


عرضه ی اولیه یا ipo به اولین روز عرضه سهام یک شرکت در بازار بورس اشاره میکند، که در آن درصد مشخصی از کل سهام شرکت برای نخستین بار در بازار بورس عرضه میشود.

به زبان ساده عرضه ی اولیه یعنی اینکه یک شرکت برای نخستین بار سهام خود را در بورس(یا فرابورس) عرضه میکند؛تمامی شرکت هایی که در بازار بورس وجود دارند، روزی وارد این بازار شده اند و به اصطلاح عرضه ی اولیه شده اند.

 

معمولا 5 تا 10 درصد از کل سهام شرکت در عرضه ی اولیه ارائه میشود و به هر نفر تعدادی سهم از آن میرسد.

شرکت هایی که شرایط بهتری از نظر برآورده کردن الزامات قانونی دارند، معمولا در بورس پذیرفته میشوند، در غیر اینصورت در فرابورس فعالیت خواهند کرد.

 

از جمله مزایای عرضه ی اولیه برای شرکت ها میتوان به گزینه های زیر اشاره کرد:

ورود شرکت ها به بورس آنها را ملزم به شفافیت در امور مختلف و صورت های مالی میکند که سبب میشود اعتبار بیشتری کسب کنند و در مواردی راحت تر بتوانند وام بگیرند.

علاوه بر آن حضور شرکت در بورس، سبب میشود تا شرکت در معرض دید عموم قرار گرفته و چهره ای مثبت از آن به جا بماند که موجب استقبال بیشتر مشتریان و افزایش فروش و در نتیجه سود میشود. کما آنکه هدف اصلی عرضه ی شرکت ها در بورس، جذب سرمایه و تامین مالی است.

تجربه نشان داده که بیش از 90درصد از عرضه های اولیه ای که در بورس انجام میشوند سودآور هستند.

درواقع به چند دلیل قیمت سهام شرکت بعد از اولین عرضه رشد میکند:

وجود دو محدودیت، یکی در تعداد سهام قابل خریداری و دیگری در تعداد سهام عرضه شده از علل رشد سهم بعد از اولین عرضه است.

از طرفی معمولا در اینجور مواقع سهام شرکت، کمی ارزان تر از ارزش ذاتی که توسط تحلیل گران برآورده شده عرضه میشود تا برای معامله گران جذابیت بیشتری داشته باشد.

ناگفته نماند که عرضه ی اولیه همیشه سودآور نیست؛ در بیشتر موارد اولین عرضه برای سرمایه گذاران سودآور است، اما گاهی هم خرید سهم در عرضه ی اولیه میتواند به ضرر شما تمام شود.

بازار بورس شاهد چندین نمونه عرضه ی اولیه بوده است که بعد از عرضه، دچار افت قیمت شده اند؛این افت قیمت دلایل گوناگونی دارد؛از جمله اینکه قیمت سهم در هنگام عرضه، تفاوت چندانی با ارزش واقعی آن سهم نداشته یا سهم هنگامی عرضه شده که شرایط کلی بازار مناسب نبوده.

پس همیشه قبل از خرید سهمی نسبت به سودآور بودن آن سهم بررسی دقیق انجام دهید.

 

 

 

نقشه کلید کولر


نقشه کلید کولر :

 

کلید کولر آبی در واقع از سه کلید تشکیل شده است :
  • یک کلید یک پل برای واتر پمپ
  • یک کلید یک پل برای موتور
  • و یک کلید تبدیل برای دور تند و کند

 

کلیدهای “کولر آبی” انواع مختلفی دارند :

۱- نوع اول، مدل سوکتی (قدیمی):

در تصویر پایین یک مدل از این کلید کولر را مشاهده می کنید.

 

نحوه نصب کلید کولر سوکتی

 

که نقشه اتصال سیم ها به این کلیدها به صورت زیر است. همان طور که مشاهده می کنید، سیم نول از پشت کلید به سمت جعبه تقسیم داخل کولر می رود و وارد هیچ کدام از پیچ های کلید کولر نمی شود.

 

نقشه کلید کولر

نقشه کلید کولر

 

 

برای سربندی این نوع کلید کولر، حتما باید از سرسیم هایی که در تصویر زیر می بینید استفاده کنید.

 

سرسیم

سرسیم

 

 

 

۲- نوع دوم، کلید کولر توکار (جدید) :

در تصویر زیر یک نمونه از این کلیدها مشاهده می کنید.

 

کلید کولر توکار

 

در قسمت پشت این کلیدها فقط چهار عدد پیچ وجود دارد. به نام های تند ، کند ، پمپ ، فاز . پس دقیقاً روی هر پیچ نوشته شده است که وظیفه آن چیست . یا شاید از حروف انگلیسی استفاده شده باشد به صورت: P برای پمپ، L برای فاز، F برای تند و S برای کند. مزیت این دسته از کلیدها این است که نیاز به سرسیم ندارند و همانند کلید های برق معمولی با پیچ متصل می شوند. در تصویر زیر قسمت پشت این نوع کلید کولر را مشاهده می کنید.

 

پشت کلید کولر توکار

 

 

۳- نوع سوم،کلید کولر تمام قطب:

کلیدهای کولر جدیدتر، که به کلید کولر تمام قطب معروفند، به این صورت کار می کنند که هم اتصال فاز و هم اتصال نول را با کولر قطع و وصل می کنند. هدف از این کار بالا بردن ایمنی و جلوگیری از برق گرفتگی های احتمالی در کولرهاست.

نقشه این نوع کلید ها به صورت زیر است.

 

نقشه کلید کولر تمام قطب

نقشه کلید کولر تمام قطب

 

چند نکته در نصب کولر آبی :

اگر اطلاعات برقی ندارید به سیم کشی کولر آبی دست نزنید. متاسفانه در چند سال اخیر آمارها نشان می دهد که تعداد مرگ و میر های ناشی از برق گرفتگی در کشور ما بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر بوده که این یک رقم زیاد و قابل تامل است. آمار حوادث برق گرفتگي نشان دهنده اين است كه علل عمده حوادث برق گرفتگي براي خانم ها از طريق برق گرفتگی در نقاط مرطوب مثل حمام و آشپزخانه و براي آقايان هنگام سرويس كولر رخ داده است.

 

نکته : کابلی که برای کولر آبی استفاده می کنید، بهتر است مفتولی و چهار رشته به شماره ۱/۵ باشد. و اگر در ساختمان سیستم ارت اجرا شده است باید یک رشته سیم اضافه هم برای ارت در نظر بگیرید.

نکته : از سیم های افشان برای کولر آبی استفاده نکنید.

نکته : فیوز برق مناسب برای کولر آبی ۱۶ آمپر است.

نکته : مشاهده می شود که بعضی برقکارهای عزیز مدار برق رسانی به کولر آبی را مشترک با سایر مدارها (مثلاً روشنایی اتاق خواب ها) در نظر می گیرند که این کار از جهت استاندارد های برق ساختمان درست نیست. و باید برای آن یک سرخط با یک فیوز جدا در نظر گرفت.

 

ترانزیستور چیست و چگونه کار می کند ؟ (قسمت اول)


داستان تولد ترانزیستور

فکر می‌کنید داستان زاده شدن یک قطعه الکترونیکی چقدر می‌تواند برای شما جالب باشد ؟ این داستانی زیبا است در مورد متولد شدن یک اختراع که جهانی که ما می‌شناسیم را برای همیشه دگرگون کرد، داستانی از درگیری چند نابغه بر سر فرزندشان ، ترانزیستور ! داستانی در مورد جدال حسادت و اراده فولادین .

اولین ترانزیستور (Transistor) در سال 1947 میلادی در آزمایشگاه‌های بل (Bell) واقع در ایالت نیوجرسی آمریکا و توسط سه فیزیکدان نابغه اختراع شد. جان باردین (john bardeen) که در سال 1991 میلادی در گذشت . والتر براتین (Walter Brattain) که در سال 1987 درگذشت و ویلیام شاکلی که در سال 1989 دار فانی را وداع گفت.

تیمی‌که در واقع شاکلی رهبر آن بود در تلاش برای ساخت نوعی تقویت کننده جدید برای سیستم تلفن کشور آمریکا بودند که به یک کشف جالب دست پیدا کردند. این کشف آن‌ها باعث ایجاد یک اختراع جدید شد که به زودی روشن شد خیلی بیش از تولید یک تقویت کننده کاربرد دارد. بله ، ترانزیستور !

یک ترانزیستور اثر میدان (FET) در یک مدار الکتریکی
یک ترانزیستور اثر میدان (FET) در یک مدار الکتریکی

قطعه ای که دنیای تکنولوژی را برای بشر به ارمغان آورد. شما هر روزه با امکانات ایجاد شده با توان میلیارد‌ها ترانزیستور اطرافتان زندگی می‌کنید. میلیارد‌ها ترانزیستور همین لحظه در حال کار در رایانه شما هستند. گوشی تلفن همراه هوشمند شما میلیارد‌ها ترانزیستور در داخل خود دارد. وقتی خودرو خود را روشن می‌کنید میلیون‌ها ترانزیستور شروع به راه اندازی کامپیوتر خودرو شما (ECU) می‌کنند.تلویزیون،رادیو،دستگاه‌های بیسیم، مودم‌های WiFi، همه مدارهای مجتمع (IC) که در دستگاه‌های مختلف وجود دارد و…. همگی به لطف یک قطعه کوچک وجود خارجی دارند.

در سه شنبه ، شانزدهم دسامبر سال 1947 ، باردین و براتین اولین ترانزیستور عملی را ساختند که به ترانزیستور تماس نقطه ای (Point-Contact Transistor) معروف شد. شاکلی به دلایلی از روند ساخت نمونه اولیه خبر نداشت و رونمایی اولین ترانزیستور او را شکه کرد. اما شاکلی هم نقش بسیار زیادی در ابن پروژه ایفا کرده بود و همین باعث شده بود او بسیار از این که در ساخت این قطعه نقشی نداشته است، عصبانی شود. برای همین در خلال یک کنفرانس فیزیک و در اتاق یک هتل و به تنهایی ریاضیات و تئوری‌های مربوط به ترانزیستورهایی را نوشت که امروزه آن‌ها را به نام ترانزیستور‌های پیوندی دو قطبی (BJT) می‌شناسیم. چیزی که از ترانزیستور ساخته شده توسط دو همکارش خیلی بهتر به نظر می‌رسید و هنوز تنها طرح اولیه اش در ذهن شاکلی شکل گرفته بود.

 

پس از ساخت این ترانزیستور باردین آزمایشگاه‌های بل را ترک کرد تا استاد دانشگاه ایلینویز شود (او برای مطالعه در رابطه با ابر رسانا‌ها به این دانشگاه رفت و موفقیت‌های بسیاری در این زمینه کسب کرد).

براتین در آزمایشگاه‌های بل ماند تا بیشتر روی ترانزیستورش کار کند. البته او سال‌ها بعد بازنشسته شد و بعد از بازنشتگی به شغل معلمی‌مشغول شد.

شاکلی اما شرکت ساخت ترانزیستور خود را راه اندازی کرد و اولین جرقه‌های الهام “سیلیکون ولی” (Silicon Valley) که امروزه جدید ترین دستاورد‌های تکنولوژی از آنجا به جهان عرضه می‌شود، از همین کار شاکلی شکل گرفت. دو کارمند او یعنی رابرت نویس و گوردون مور بعد‌ها شرکت اینتل را پایه گذاری کردند. شرکتی که امروزه بزرگ ترین تولید کننده میکروچیپ‌های جهان به شمار می‌رود.

باردین،براتین و شاکلی چندین سال بعد دوباره همدیگر را دیدند. وقتی که هرسه موفق به دریافت بالاترین نشان علمی‌جهان یعنی جایزه نوبل در سال 1956 و به دلیل کشف بزرگشان شدند.

حالا ترانزیستور چیست و چگونه کار می‌کند ؟

نحوه کار ترانزیستور‌ها خیلی ساده و در عین حال بسیار پیجیده است. بستگی دارد که ما با چه نگاهی به آن‌ها بنگریم. بگذارید از قسمت ساده قضیه شروع کنیم. ترانزیستور یک قطعه کوچک الکترونیکی است که می‌تواند دو کار کلی انجام دهد. یا در نقش یک تقویت کننده ظاهر شود و یا در نقش یک کلید.

وقتی ترانزیستور در نقش یک تقویت کننده استفاده می‌شود

در این مواقع ترانزیستور از یک طرف مقدار بسیار کمی‌جریان به داخل خود راه می‌دهد (جریان ورودی) و از طرف دیگر اجازه می‌دهد مقدار بسیار زیاد تری جریان از دو سر آن عبور کند (جریان خروجی) . به عبارت دیگر خود ترانزیستور ذاتا نوعی تقویت کننده جریان است. حالا این به چه کاری می‌آید ؟ برای ساخت چیزهایی مانند سمعک ، یکی از اولین محصولاتی که با ترانزیستور ساخته شد. سمعک یک میکروفون دارد که صداهای محیط را گرفته و به یک جریان کوچک الکتریکی تبدیل می‌کند. ترانزیستور این جریان کوچک را می‌گیرد و تقویتش می‌کند. سپس این جریان تقویت شده را به یک بلندگوی کوچک داخل گوش می‌فرستد. در واقع صداهای اطراف را برای صاحب سمعک فریاد می‌کشد.

 
عکس یک سمعک اولیه قدیمی‌- در قدیم دستگاه سمعک را به کمر بسته یا در جیب قرار می‌دادند،امروز دیگر سمعک‌ها چنان پیشرفت کرده اند که گاهی اوقات به زحمت می‌توان متوجه آن‌ها شد
عکس یک سمعک اولیه قدیمی‌– در قدیم دستگاه سمعک را به کمر بسته یا در جیب قرار می‌دادند،امروز دیگر سمعک‌ها چنان پیشرفت کرده اند که گاهی اوقات به زحمت می‌توان متوجه آن‌ها شد

شاکلی یکی از مخترعین ترانزیستور در پاسخ به سوال یک دانشجو این خاصیت تقویت کنندگی را این طور توضیح داد:

یک بسته کاه را به دم یک چهارپا ببند و سپس یک کبریت روشن کن و آن را آتش بزن.حالا اگر انرژی که حیوان بیچاره برای فرار و خلاصی از آتش صرف می‌کند را با انرژی که تو برای روشن کردن کبریت صرف کرده ای مقایسه کنی،می‌فهمی‌ترانزیستور چگونه جریان را تقویت می‌کند!

وقتی ترانزیستور در نقش یک کلید عمل می‌کند

همان طور که گفتیم هر جریان کوچک الکتریکی در ورودی ترانزیستور باعث ایجاد یک جریان بزرگ خروجی در طرف دیگر ترانزیستور می‌شود. به عبارت دیگر،با دادن یک جریان کوچک به عنوان فرمان به ترانزیستور راه را برای عبور یک جریان برزگ باز کنیم . درست مانند یک کلید معمولی ، با این تفاوت که به جای زدن کلید با انگشت ، یک جریان کوچک نقش انگشت ما را ایفا می‌کند. همه چیپ‌های کامپیوتری با همین مفهوم بسیار ساده کار می‌کنند. حیرت کرده اید ؟ بله مفهوم الکترونیک دیجیتال به همین سادگی که گفتیم است ! یک مثال می‌زنیم :

یک حافظه کامپوتری را در نظر بگیرید. مثلا یک رم (RAM) ، این قطعه صد‌ها میلیون و شاید چندین میلیارد ترانزیستور در خود دارد. هر کدام از این ترانزیستور‌ها را می‌توان تک تک روشن یا خاموش کرد.

از آنجایی که ترانزیستور‌ها می‌توانند روشن یا خاموش باشند (دو حالت دارند) می‌توانیم بگوییم ترانزیستور خاموش یعنی صفر و ترانزیستور روشن یعنی یک ! همان صفر و یک‌های دوست داشتنی دیجیتالی خودمان. وقتی در مورد میلیاردها ترانزیستور حرف می‌زنیم،یعنی می‌توانیم میلیارد‌ها صفر و یک را ذخیره کنیم. یعنی چندین گیگابایت اطلاعات . به همین سادگی !

 

نکته جالبی که در مورد دستگاه‌های قدیمی‌وجود داشت این است که می‌توانستیم اجزای آن‌ها را به وضوع ببینیم و آن‌ها را از هم جدا کنیم و از نحوه کارشان سر در بیاوریم. می‌توانستیم قسمت‌های مختلف یک تلویزیون – که خیلی هم بزرگ بود – را ببینیم و ارتباطشان را با هم پیدا کنیم و آن‌ها را تعمیر کنیم. حتما تعمیر کارهای تلویزیون و رادیو را یادتان هست. اما صنعت الکترونیک امروزه بسیار تغییر کرده است. امروزه دقت کار به یک الکترون کشیده است. جدید ترین ترانزیستور‌های تولید شده با استفاده از حرکت یک الکترون (و نه جریان الکتریکی) کار می‌کنند. می‌توانید تصور کنید این ترانزیستور‌ها چقدر کوچک هستند؟ در سال 2015 شرکت اینتل اعلام کرد جدید ترین واحد پردازش مرکزی (CPU)‌های این شرکت با ترانزیستورهایی با اندازه 10 نانومتر کار خواهند کرد.

یک چیپ (Chip) معمولی کامپیوتری به اندازه ناخن شما، 500 میلیون تا دو میلیارد ترانزیستور را در خود جای داده است. پس باید از خیر باز کردن بسته بندی چیپ و دیدن داخل آن و امید برای این که بفهمید در داخل آن چه می‌گذرد، بگذرید.

در قسمت بعدی این مقاله در مورد روش ساخت ترانزیستور‌ها ، انواع ترانزیستور‌ها و نحوه عملکرد هر یک از انواع آن‌ها را برای شما شرح خواهیم داد.

 

 

روند یا Trend چیست ؟


روند چیست؟


روند مسیری است که حرکت قیمت ها و جایگاه قیمت ها را در گذشته نشان می‌دهد.

 

در واقع روندها از افت و خیز قیمت ها تشکیل می شوند.

جهت این افت و خیزهاست که روند بازار را تعیین می‌کند. حرکت افت و خیزها به سمت بالا، پایین و یا حرکت به یک سمت، جهت روند را مشخص می‌کند.


درواقع روند یا Trend زمانی تشکیل می گردد که تغییرات نرخ به صورت پیوسته در یک مسیر انجام گردد.

زمانی که آن مسیر در حال افزایش و صعودی باشد این روند را صعودی و درصورتی که آن مسیر کاهشی و نزولی باشد این روند را نزولی میگویند.

در روند صعودی دارای کف ها و سقف های بالاتر و در روند نزولی کف ها و سقف های پایین تر داریم.


جهات مختلف روند


۱-روند رو به بالا
این روند از افت و خیزهای صعودی تشکیل می شود. در روند صعودی بیشینه‌ها و کمینه های بالاتر از حالت قبلی است.



۲-روند رو به پایین


این روند از افت و خیزهای نزولی تشکیل می شود. در روند نزولی بیشینه ها و کمینه ها پایین تر از حالت قبل است.




۳-روند تثبیت شده
این روند زمانی که قیمت ها در یک محدوده افقی به یک سمت جا به جا می‌شوند، ایجاد می‌شود.




طول دوره روند ها


“چارلز داو” اصولی برای تجزیه و تحلیل رفتار بازار ارائه داد که بعدها با عنوان “تئوری داو” به اساس تجزیه و تحلیل فنی تبدیل شدند.

چارلز داو عقیده داشت که قیمت ها به صورت موج یا روند حرکت می‌کنند، به این معنی که قیمت مثل جریان آب به سمت ساحل حرکت می‌کند و باعث موج های کوچکتر می‌شود و برعکس زمانی که جریان به اوج رسیده حرکت به سمت پایین را شروع می‌کند.

این ممکن است مفهوم ساده ای به نظر برسد اما بخشی از اساس مطالعات مدرن روند ها در قیمت سهام است.

طبق نظریه داو، ۳ حالت در طول روندهای ایجاد شده داریم:

۱) طول اولیه (Primary) یا طولانی مدت (یک سال یا بیشتر) که همان جریان آب در مدل داو است.

۲) ثانویه (Secondary) یا میانجی (یک تا سه ماه) که به تعبیر داو امواج هستند.

۳) فرعی (Minor) یا کوتاه مدت (کمتر از یک ماه) که موج های کوچک به حساب می‌آیند.

هر روند از روند های بعدی طولانی تر یا کوتاه تر تاثیر می‌پذیرد. یک روند طولانی مدت صعودی باعث می‌شود که روند میانجی خیزهای بزرگتر و افت های کوچک تری را تجربه کند و یک روند کوتاه مدت صعودی باعث می‌شود که روند میانجی نوسانات کمی داشته باشد.

یک روند نزولی بلند مدت باعث می‌شود که روند میانجی خیزهای کوچک تر و افت های بزرگتر داشته باشد، در حالی که روند نزولی کوتاه مدت دوباره باعث نوسانات اندک می‌شود

روند یا Trend چیست ؟
انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۹

برچسب های مهم

بهترین دوربین های فیلم برداری جهان


معرفی:
دوربین‌های فیلمبرداری از زمان پیدایش خود راه درازی را پیموده‌اند، با پیشرفت‌های فناوری که آنها را قادر می‌سازد تا فیلم‌هایی با کیفیت بالا را به راحتی ثبت کنند. در این مقاله، بهترین دوربین‌های فیلمبرداری موجود در بازار را بررسی می‌کنیم و آنچه که آنها را از بقیه متمایز می‌کند، بررسی می‌کنیم.

سونی PXW-FS7 II

Sony PXW-FS7 II یک دوربین فیلمبرداری حرفه ای است که بسیار متنوع است و کیفیت تصویر عالی را ارائه می دهد. این دوربین مجهز به سنسور Exmor CMOS 4K Super 35mm است که فیلم‌هایی با کیفیت بالا با جزئیات و وضوح عالی می‌گیرد. این دوربین همچنین دارای محدوده دینامیکی گسترده ای است که به آن امکان می دهد جزئیات بیشتری را هم در نقاط برجسته و هم در سایه ها ثبت کند.

Sony PXW-FS7 II بسیار قابل تنظیم است و به کاربران اجازه می دهد آن را مطابق با نیازهای خاص خود پیکربندی کنند. دارای طراحی ماژولار است که اضافه کردن یا حذف اجزا را در صورت نیاز آسان می کند. این دوربین همچنین دارای فیلترهای ND داخلی است که برای عکاسی در فضای باز ضروری است، زیرا به کاهش نور ورودی به لنز کمک می کند.

Canon EOS C300 Mark II

Canon EOS C300 Mark II یکی دیگر از دوربین های فیلمبرداری حرفه ای است که بسیار متنوع است و کیفیت تصویر عالی را ارائه می دهد. دارای سنسور 4K Super 35mm CMOS است که فیلم‌هایی با کیفیت بالا با جزئیات و وضوح عالی می‌گیرد. این دوربین همچنین دارای محدوده دینامیکی گسترده ای است که به آن امکان می دهد جزئیات بیشتری را هم در نقاط برجسته و هم در سایه ها ثبت کند.

Canon EOS C300 Mark II بسیار قابل تنظیم است و به کاربران امکان می دهد آن را مطابق با نیازهای خاص خود پیکربندی کنند. دارای طراحی ماژولار است که اضافه کردن یا حذف اجزا را در صورت نیاز آسان می کند. این دوربین همچنین دارای فیلترهای ND داخلی است که برای عکاسی در فضای باز ضروری است، زیرا به کاهش نور ورودی به لنز کمک می کند.

دوربین فیلمبرداری جیبی Blackmagic Design 6K

دوربین جیبی Blackmagic Design Cinema Camera 6K یک دوربین فیلمبرداری جمع و جور و سبک وزن است که بسیار قابل حمل و استفاده آسان است. دارای سنسور سوپر 35 میلی‌متری HDR است که فیلم‌هایی با کیفیت بالا با جزئیات و وضوح عالی می‌گیرد. این دوربین همچنین دارای محدوده دینامیکی گسترده ای است که به آن امکان می دهد جزئیات بیشتری را هم در نقاط برجسته و هم در سایه ها ثبت کند.

دوربین جیبی Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 6K بسیار قابل تنظیم است و به کاربران امکان می دهد آن را مطابق با نیازهای خاص خود پیکربندی کنند. دارای طراحی ماژولار است که اضافه کردن یا حذف اجزا را در صورت نیاز آسان می کند. این دوربین همچنین دارای فیلترهای ND داخلی است که برای عکاسی در فضای باز ضروری است، زیرا به کاهش نور ورودی به لنز کمک می کند.

Panasonic Lumix GH5

Panasonic Lumix GH5 یک دوربین بدون آینه است که بسیار متنوع است و کیفیت تصویر عالی را ارائه می دهد. دارای سنسور 20.3 مگاپیکسلی است که تصاویری با کیفیت بالا با جزئیات و وضوح عالی می گیرد. این دوربین همچنین دارای محدوده دینامیکی گسترده ای است که به آن امکان می دهد جزئیات بیشتری را هم در نقاط برجسته و هم در سایه ها ثبت کند.

Panasonic Lumix GH5 بسیار قابل تنظیم است و به کاربران اجازه می دهد آن را مطابق با نیازهای خاص خود پیکربندی کنند. دارای طراحی ماژولار است که اضافه کردن یا حذف اجزا را در صورت نیاز آسان می کند. این دوربین همچنین دارای تثبیت‌کننده تصویر داخلی است که به کاهش لرزش دوربین و ایجاد فیلمی صاف کمک می‌کند.

سونی آلفا a7S III

Sony Alpha a7S III یک دوربین بدون آینه است که بسیار متنوع است و کیفیت تصویر عالی را ارائه می دهد. این دوربین دارای سنسور 12.1 مگاپیکسلی است که فیلم‌هایی با کیفیت بالا با جزئیات و وضوح عالی را حتی در شرایط نور کم می‌گیرد. این دوربین همچنین دارای محدوده دینامیکی گسترده ای است که به آن امکان می دهد جزئیات بیشتری را هم در نقاط برجسته و هم در سایه ها ثبت کند.

Sony Alpha a7S III بسیار قابل تنظیم است و به کاربران اجازه می دهد آن را مطابق با نیازهای خاص خود پیکربندی کنند. دارای طراحی ماژولار است که اضافه کردن یا حذف اجزا را در صورت نیاز آسان می کند. این دوربین همچنین دارای تثبیت‌کننده تصویر داخلی است که به کاهش لرزش دوربین و ایجاد فیلمی صاف کمک می‌کند.

Canon XF705

Canon XF705 یک دوربین فیلمبرداری حرفه ای است که بسیار متنوع است و کیفیت تصویر عالی را ارائه می دهد. دارای سنسور CMOS 1.0 اینچی است که فیلم‌هایی با کیفیت بالا با جزئیات و وضوح عالی می‌گیرد. این دوربین همچنین دارای محدوده دینامیکی گسترده ای است که به آن امکان می دهد جزئیات بیشتری را هم در نقاط برجسته و هم در سایه ها ثبت کند.

Canon XF705 بسیار قابل تنظیم است و به کاربران اجازه می دهد آن را مطابق با نیازهای خاص خود پیکربندی کنند. دارای طراحی ماژولار است که اضافه کردن یا حذف اجزا را در صورت نیاز آسان می کند. این دوربین همچنین دارای فیلترهای ND داخلی است که برای عکاسی در فضای باز ضروری است، زیرا به کاهش نور ورودی به لنز کمک می کند.

کومودوی قرمز

RED Komodo یک دوربین فیلمبرداری حرفه ای است که بسیار متنوع است و کیفیت تصویر عالی را ارائه می دهد. دارای سنسور 6K Super 35mm است که فیلم‌هایی با کیفیت بالا با جزئیات و وضوح عالی می‌گیرد. این دوربین همچنین دارای محدوده دینامیکی گسترده ای است که به آن امکان می دهد جزئیات بیشتری را هم در نقاط برجسته و هم در سایه ها ثبت کند.

RED Komodo بسیار قابل تنظیم است و به کاربران اجازه می دهد آن را مطابق با نیازهای خاص خود پیکربندی کنند. دارای طراحی ماژولار است که اضافه کردن یا حذف اجزا را در صورت نیاز آسان می کند. این دوربین همچنین دارای فیلترهای ND داخلی است که برای عکسبرداری در فضای باز ضروری هستند، زیرا به کاهش نور ورودی به لنز کمک می کنند.

توضیحات تخصصی:

اندازه و نوع سنسور

اندازه و نوع سنسور استفاده شده در دوربین فیلمبرداری نقش مهمی در کیفیت فیلم گرفته شده دارد. سنسورهای بزرگتر تمایل به گرفتن نور بیشتری دارند و در نتیجه کیفیت تصویر بهتر و عمق میدان کمتری دارند. سنسورهای سوپر 35 میلی‌متری معمولاً در دوربین‌های فیلمبرداری حرفه‌ای استفاده می‌شوند و استاندارد طلایی کیفیت تصویر محسوب می‌شوند.

محدوده دینامیکی

محدوده دینامیکی به تفاوت بین روشن ترین و تاریک ترین قسمت های یک تصویر که دوربین می تواند ثبت کند اشاره دارد. محدوده دینامیکی گسترده به دوربین اجازه می دهد تا جزئیات بیشتری را هم در نقاط برجسته و هم در سایه ها ثبت کند و در نتیجه تصویری متعادل تر و طبیعی تر ایجاد کند.

قابلیت سفارشی سازی

دوربین های فیلمبرداری حرفه ای اغلب دارای طراحی ماژولار هستند که به کاربران امکان می دهد قطعات را در صورت نیاز اضافه یا حذف کنند. این قابلیت سفارشی‌سازی به کاربران اجازه می‌دهد تا دوربین را مطابق با نیازهای خاص و سبک عکسبرداری خود پیکربندی کنند و در نتیجه گردش کار کارآمدتر و ساده‌تری داشته باشند.

فیلترهای ND داخلی

فیلترهای ND برای عکاسی در فضای باز ضروری هستند، زیرا به کاهش میزان نور ورودی به لنز کمک می کنند بدون اینکه بر تعادل رنگ تصویر تأثیر بگذارند. فیلترهای ND داخلی یک ویژگی راحت است که می تواند در زمان عکسبرداری در شرایط نوری متغیر صرفه جویی کند.

تثبیت تصویر

تثبیت‌کننده تصویر یکی از ویژگی‌هایی است که به کاهش لرزش دوربین و ایجاد فیلمی صاف کمک می‌کند. تثبیت‌کننده تصویر داخلی یک ویژگی راحت است که نیاز به تثبیت‌کننده‌های خارجی را از بین می‌برد و در نتیجه گردش کار کارآمدتر و ساده‌تر است.

نتیجه:

در خاتمه، دوربین های ویدئویی ذکر شده در این مقاله از بهترین دوربین های موجود در بازار امروز هستند. آن‌ها کیفیت تصویر عالی، قابلیت سفارشی‌سازی و ویژگی‌های راحت مانند فیلترهای ND داخلی و تثبیت‌کننده تصویر را ارائه می‌دهند. هنگام انتخاب یک دوربین فیلمبرداری، ضروری است که نیازهای خاص و سبک عکسبرداری خود را در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که دوربینی را انتخاب می کنید که نیازهای شما را برآورده کند.

 

دکوراسیون آشپزخانه


در سبک زندگی امروز بیشتر کاربران، ترجیح می دهند از محصولاتی استفاده کنند که در زمان انجام کارهایشان، تجربه ای را برایشان به وجود بیاورد. کاربران این تجربیات را به رویاها و آرزوهایشان مرتبط می کنند. در این بین محصولات و فضاهای موفق، کیفیت ارزشی و احساسی بالاتری را برآورده می کنند.

آشپزخانه بخشی از ساختمان است که برای اهداف پخت و پز و انبار مواد غذای در تمام فضاهای خانگی و اداری و تجاری کاربرد دارد. در غرب مجهز کردن اجزای یک آشپزخانهتوسط اجاق گاز ، یخچال ، آبسردکن ، سینک شستشو و کانتر و کابینت که با چیدمان و دیزاین مدولار طراحی شده اند تشکیل میدهند.

آشپزخانه تیره

آشپزخانه تیره

آشپزخانه

آشپزخانه

دکوراسیون آشپزخانه سنتی

دکوراسیون آشپزخانه سنتی

آشپزخانه مدرن

آشپزخانه مدرن

در این رویکرد روی کیفیت تجربه استفاده کننده در زمان استفاده از فضا تمرکز می شود و تلاش میشود دریافتی شخصی با توجه به اینتراکشن در طول زمان – فضا شکل بگیرد. در نهایت متناسب با آمال ، تمایلات احساسی و تجربیات کاربران ، فضایی مطلوب دیزاین می شود.

چگونه آشپزخانه را مرتب کنیم؟
در آشپزخانه باید ۴ قطب اصلی وجود داشته باشد. یک قطب مخصوص انجام کارهای خشک مثل خرد کردن مواد غذایی و استفاده از وسایل برقی، یک قطب برای انجام کارهای خیس مثل شستن ظروف، یک قطب مخصوص آشپزی و یک قطب مخصوص انبار کردن که محل قرار دادن یخچال و کمدهای دیواری است. در این صورت کارها سریع‌تر انجام خواهد شد و احتمال بروز خطر در حین جابه‌جایی وسایل داغ یا سنگین کاهش می‌یابد.

چگونه وسایل را جاسازی کنیم؟
همه چیز به فضای آشپزخانه و وسعت آن بستگی دارد. در یک آشپزخانه مستطیل شکل که عرض آن بیش از دو متر نیست، باید تنها از یکی از دیوارها برای نصب کمد و طبقات استفاده کرد و گاز در بهترین جای ممکن قرار داده شود. در آشپزخانه‌های مربع شکل یا L ‌شکل‌چیدن وسایل راحت‌تر است و حتی می‌توان از یک میز صبحانه نیز استفاده کرد اما این میز و صندلی‌هایش باید با ظرافت و با توجه به فضا انتخاب شوند تا جاگیر نشوند.

چگونه از فضاها بهره ببریم؟
بهترین راه‌حل این است که وسایل زاویه‌دار نخریم. میزهای گرد و تاشو بهتر از میزهای زاویه‌دارند. این روزها باب شده که در آشپزخانه از کمدهایی با درهای شیشه‌ای که حکم بوفه را دارند استفاده می‌شود. استفاده از کمدهایی که درون آنها دیده نشود، بهتر است زیرا در این صورت می‌توانید ظروف و لوازم غیرضروری را درون آن به راحتی جاسازی کنید و نیازی نیست ظروف را به شکل تزئینی و با فاصله بچینید!زیاد بودن کشوها نیز امتیازی برای آشپزخانه محسوب می‌شود و به مرتب بودن آن کمک می‌کند.

کدام نوع نورپردازی برای آشپزخانه مناسب‌تر است؟
یک منبع نور کلی به همراه منابع نوری کوچک‌تر در مکان‌های مهم کاری در آشپزخانه بسیار ضروری است. تعداد پریزهای برق نیز در آشپزخانه باید حداقل سه تا چهار عدد باشد، به طوری که فرد مجبور نباشد مدام برای استفاده از یک وسیله برقی، وسیله برقی دیگری را از برق بکشد.

چقدر از ارتفاعات آشپزخانه قابل استفاده است؟
بهترین اماکن قرار دادن وسایل در آشپزخانه ارتفاع ۸۰ تا ۱۶۰ متری است. در این ارتفاعات باید وسایلی را قرار داد که مدام در طول روز مورد استفاده قرار می‌گیرند. مناسب‌ترین ارتفاع نیز ارتفاع ۹۱ سانتی‌متری معرفی شده است اما اگر قد شما بلندتر است، می‌توانید این ارتفاع را به یک متر برسانید.

اگرچه پیداکردن وسایل با قیمت خوب حس خوبی را در ما برمی‌انگیزد، اما بعضی از وسایل ارزش سرمایه‌گذاری دارند. کیفیت وسایل بزرگ آشپزخانه به دلیل استفاده مداوم و قیمت زیادشان، موضوع بسیار مهمی است. آن‌ها حتما نباید بهترین مارک بازار باشند، اما یک یخچال، ماشین ظرف‌شویی، فر، و اجاق‌گاز رومیزی باکیفیت برای سال‌ها عمر می‌کنند و نیازی به تعویض مداوم آن‌ها نیست. قیمت وسایل کوچکتر، مانند مایکروفرها و قهوه‌سازها، زیاد نیست و به همین دلیل تعویض آن‌ها دردسر زیادی ایجاد نمی‌کند. بهترین مکان برای وسایل برقی کوچک در آشپزخانه را بیابید و به دکوراسیون آشپزخانه خود زیبایی ببخشید.

یک آشپزخانه سرگرم‌کننده حتما باید دارای یک میز غذاخوری باشد، جایی که دوستان و خانواده بتوانند در آن بنشینند، غذا بخورند، و یا قهوه بنوشند. اگر فضای کافی در اختیار دارید، استفاده از یک جزیره راهی بسیار مناسب برای دست‌یابی به این هدف است. وقتی مشغول آشپزی هستید، جزیره می‌تواند یک سطح اضافی برای شما باشد، و هنگام غذاخوردن صندلی‌های مخصوص این فضا را تبدیل به یک میز غیرسنتی می‌کند. اگر به گوشه‌ای مخصوص صرف صبحانه نیاز دارید، یک میز با اندازه معمولی برای وعده‌های غیررسمی‌تر انتخاب کنید. اگر فضای شما برای داشتن چنین میزی کوچک است یک میز کوچک گِرد نیز همان کارکرد را دارد.

اگر فضایتان کوچک است بهتر است تخته خردکردن و مخلوط‌کن را در انبار نگه دارید. در عوض، به فضاهای نگهدارنده جای‌گزین فکر کنید. وقتی نوبت به قفسه ادویه‌جات می‌رسد می‌توانید از کابینت‌ها یا قفسه‌های کشویی و یا قفسه‌های دیواری استفاده کنید. اگرچه ظرف‌ها و چاقوها بسیار مناسب نمایش هستند اما بهتر است در فضاهای نگهدارنده نگهداری شوند.

مصالح آشپزخانه معمولا رنگی خنثی دارند، اما این به این معنی نیست که آشپزخانه جایی کسل‌کننده است. به‌جای استفاده از رنگ‌های سنتی بژ و سفید در سطح پیش‌خان، با انتخاب رنگ‌های آبی و سبز فضا را جذاب کنید. حتی یک سطح چوبی می‌تواند گرما و رنگ به یک آشپزخانه تماما سفید ببخشد. هنگام انتخاب مواد و مصالح دیوار بالای سینک و پیش‌خان، به رنگ‌ آن‌ها فکر کنید. کاشی‌ها در رنگ‌های متنوعی هستند، بنابراین بهترین راه برای اضافه‌کردن ته‌مایه‌ای از قرمز و زرد بدون تحت‌الشعاع قرار دادن فضاهای دیگر هستند. حتی لوازم ارزان‌قیمت مانند کاسه‌ها، تسترها، و چای‌سازها نیز می‌توانند در ایجاد فضایی جذاب کمک کنند.

در آشپزخانه ۳ فعالیت اصلی پختن و پز ، شست و شو و نگهداری مواد اولیه انجام می گیرد. این فعالیت ها و تجهیزات مربوط به آن ها (گاز-سینک-یخچال) مثلثی را تشکیل می دهند که به آن مثلث کار می گویند.

مثلث کار آشپزخانه

مثلث کار آشپزخانه

حد اقل طول لازم برای هر ضلع ۱۲۰ سانتی متر و حد اکثر آن ۲۷۵ سانتی متر بیان شده.طول کمتر از این اندازه باعث نبود فضای کافی برای کار شده و اندازه ی بیش از ۲۷۵ سانتی متر باعث خستگی و صرف انرژی بیش از حد می گردد.

مکان اجاق گاز، یخچال و سینک ظرفشویی که به “مثلث آشپزخانه” موسومند، در طراحی هر آشپزخانه بسیار مهم بوده و نقشی کلیدی دارند. اصولا بخش عمده هر طرح بازسازی یا اصلاح دکوراسیون در آشپزخانه بصورت مستقیم و یا غیرمستقیم به حداقل یکی از این سه عنصر مرتبط می گردد. نکته قابل توجه در این میان، وجود هندسه پنهان و ارتباطات غیرقابل انفکاک میان این سه راس عملکردی است که جابجایی هریک بر موارد دیگر اثرگذار می گردد.
هزینه بازسازی و بروز کردن فضای یک آشپزخانه بستگی به عوامل گوناگونی همچون ابعاد، نوع و جنس کابینت ها، وسایل و دیگر ملحقات، جنس و کیفیت مصالح کفسازی، بدنه سازی، نورپردازی و … دارد. اما ازآنجاکه بطور عمومی و بویژه با توجه به فرهنگ بومی، آشپزخانه مهم ترین فضا در یک خانه محسوب می گردد، می توان انتظار داشت که قسمت عمده ای از هرگونه سرمایه گذاری در این زمینه به مالکین و کارفرمایان بازگشت داده شود. مطالعات و تخمین های جهانی انجام گرفته در این رابطه، ۷۵- ۸۰ درصد برگشت سرمایه را نشان می دهند.

امروزی با ردیفی از کابینت ها، اجاق گاز و یخچال جاسازی شده به موازات و در کنار دیوارهای آشپزخانه نیازمند شیوه دیگری از نورپردازی هستند.
در آشپزخانه های امروزی بر خلاف گذشته قسمت اعظم کار بر روی سطح کابینت ها و در کنار اجاق گاز، شیر آب و سینک ظرفشویی انجام می شود که در اکثر آشپزخانه ها همگی در کنار دیوار قرار دارند. اما هنوز چراغ های سقفی از وسط سقف آشپزخانه آویزان هستند و این امر موجب می شود تا افراد اغلب پشت به منبع نور و در زیر سایه خود مشغول به کار هستند و هنگام کار از نور کافی برخوردار نباشند ؛ با توجه به تغییرات ساختار آشپزخانه های امروزی نسبت به گذشته، ما در بخش هایی از آشپزخانه که محل انجام امورات آماده سازی و پخت و پز محسوب می شوند به نور کافی نیاز داریم مانند سطح روی اجاق گاز، سینک ظرفشویی و سطوح روی کابینت ها که برای آماده سازی وسایل آشپزی و مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.

علاوه بر نیاز آشکار به روشنایی مناسب در این قسمتها، فضای کلی آشپزخانه نیز باید از نور کافی برخوردار باشد. همچنین در بسیاری از آشپزخانه ها تعدادی از کابینت ها به صورت ویترین ساخته شده اند و از آنها برای به نمایش گذاشتن ظروف زیبا و تزئینی استفاده می شود . این کابینت ها نیز نیاز به نورپردازی داخلی دارند. با این توضیحات ما نیاز به یک مجموعه منابع نوری داریم که هریک به صورت جداگانه قابل کنترل باشند .
نور کافی برای سطح روی اجاق گاز در آشپزخانه هایی که دارای یک هواکش یا هود در بالای اجاق گاز هستند توسط چراغ هواکش تأمین می شود. اگر بالای اجاق گاز، هواکش مجهز به چراغ وجود ندارد باید یک چراغ قابل تنظیم در بالای اجاق گاز نصب شود. برای بالای سینک ظرفشویی نیز به یک چراغ نیاز است تا هنگام شب و تاریکی هوا نور کافی برای شست و شوی ظروف و مواد غذایی را برای ما فراهم کند . ترجیحاً هر یک از این چراغها باید دارای کلید کنترل مجزا باشند تا فقط در مواقع لزوم مورد استفاده قرار گیرند .

برای تأمین نور کافی در سطح روی کابینت ها نیز از آنجا که اغلب این سطوح در زیر کابینت های دیواری قرار دارند به راحتی می توان از چراغ های مهتابی که در زیر کابینت ها نصب می شوند بهره گرفت. به این ترتیب چراغ های نصب شده در زیر کابینت های دیواری بی آنکه دیده شوند و یا موجب آزار چشم باشند نور کافی را بر سطح روی کابینت ها می تابانند. چنانچه کابینت های زمینی عمیق باشند و نور محیط به اندازه کافی درون آنها را روشن نکند برای دسترسی راحت به وسایل داخل این نوع کابینت ها می توان چراغ های کوچکی در آنها نصب کرد که با کلیدهای اتوماتیک کنترل شوند و با باز و بسته شدن در کابینت ها روشن و خاموش شوند.
اگر در آشپزخانه شما محلی برای صرف غذا هست استفاده از چراغ های سقفی که ارتفاعشان قابل تنظیم است دقیقا در بالای میز غذاخوری ایده خوبی است.
نقطه ی شروع کار برای هر آشپزخانه ای، کابینت های آن است؛ چرا که نمای ظاهر آشپزخانه ارتباط تنگاتنگی با شکل و نمای کابینت ها دارد. ضمن آنکه کابینت های آشپزخانه باید به صورتی طراحی شوند که نیازهای افراد را به سهولت برآورده کنند. بنابراین نخستین نکته درانتخاب کابینت این است که چه نوع کابینتی بهترین کارآیی را برای شما بعمل می آورد. از این رو کابینت ها را می توان از حیث سفارشی بودن و قیمت به سه دسته طبقه بندی کرد :
در این نوع کابینت ها، مشتری می تواند از بین دو گزینه اندازه و شکل، یکی را با توجه به بودجه و موقعیت آشپزخانه اش انتخاب کند. معمولا این نوع کابینت را پس از آن که سفارش به کارگاه رسیده باشد می سازند. از این رو، زمان آماده سازی این نوع کابینت بیشتر از کابینت های معمولی خواهد بود. در این نوع کابینت ها وجود دو گزینه انتخابی شکل و اندازه باعث می شود مشتریان امکان انتخاب بیشتری داشته باشند.
در کابینت های سفارشی و نیمه سفارشی شما می توانید از انواع ملحقات و لوازم جانبی برای کارایی بیشتر استفاده کنید ولی این بدان معنا نیست که کابینت های معمولی هیچگونه لوازم جانبی ندارند. کارایی این دسته از کابینتها را نیز می توان با نصب انواع قفسه، سینی، کشو و سایر ملحقات تا حد زیادی افزایش داد .
استفاده از یراق آلات زیبا همانند استفاده از طلا و جواهرآلات می باشد که برای تکمیل، تزئین و گیرایی کابینتها امری ضروری می باشد. ساده ترین کابینت ها نیز با استفاده از قفل و دستگیره های زیبا و جالب توجه، نمای زیبایی پیدا می کنند. باید یادآوری کرد که یراق آلات در ابتدا انجام وظیفه محوله را بر عهده داشته و در درجه بعد به عنوان عنصر زیبایی بخش به کابینت محسوب می شوند. از سوی دیگر باید توجه داشته باشید که یک دستگیره بسیار زیبا اگر در عمل فاقد کار آرایی مورد نظر باشد به هیچ کار نمی آید زیرا که نمی تواند وظیفه اصلی خود را که همان باز کردن درب قفسه یا کشیدن کشوهای کابینت است را انجام دهد.

جزیره از سبکهای طراحی آشپزخانه است که شیوه مناسبی برای ارتباط فضایی بین شیمن و آشپزخانه است. میز ناهار خوری و یا میز کار بین دو اتاق نشیمن و آشپزخانه باشه و هیچ دیواری این دو فضا رو از هم جدا نکند، همبستگی خوبی در خانواده ایجاد کرده و برای مادرانی که قصد کنترل کودک را دارند بهتر است.
در آشپزخانه های قدیم که مانند امروز دارای کابینت های ثابت و جاسازی شده و محل مشخصی برای اجاق گاز، یخچال و دیگر وسایل آشپزخانه نبودند ،نورپردازی اغلب به وسیله یک چراغ آویز سقفی که در مرکز سقف آشپزخانه نصب می شد انجام می گرفت. در بخش هایی از آشپزخانه که اغلب محل انجام کار محسوب می شود به نور کافی نیاز داریم. مانند سطح روی اجاق گاز، سینک ظرفشویی و سطوح روی کابینت ها که برای آماده سازی وسایل آشپزی و مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر نیاز به روشنایی در این اماکن، فضای کلی آشپزخانه نیز باید از نور کافی برخوردار باشد. همچنین در بسیاری از آشپزخانه ها بعضی از کابینت ها با درهای شیشه ای و به صورت ویترین ساخته شده اند تا از آنها برای به نمایش گذاشتن ظروف زیبا و تزئینی استفاده شود. این کابینت ها نیز نیاز به نورپردازی داخلی دارند. به این ترتیب ما نیاز به یک مجموعه منابع نوری داریم که هریک به صورت جداگانه قابل کنترل باشند.

نور کافی برای سطح روی اجاق گاز در آشپزخانه هایی که دارای یک هواکش یا هود در بالای اجاق گاز هستند به راحتی توسط چراغ هواکش تأمین می شود. اگر بالای اجاق گاز، هواکش مجهز به چراغ وجود ندارد باید یک چراغ قابل تنظیم در بالای اجاق گاز نصب شود. همچنین بالای سینک ظرفشویی نیز به یک چراغ نیاز تا شب هنگام نور کافی برای شست و شوی ظروف و مواد غذایی را برای ما فراهم کند. ترجیحاً هر یک از این چراغ ها باید دارای کلید کنترل مجزا باشند تا فقط در مواقع لزوم مورد استفاده قرار گیرند.

انواع طرح های آشپزخانه:

۱- طرح L شکل:

این طرح به خاطر خمیده بودن، یکی از محبوب ترین طرح های آشپزخانه است. در این حالت اگر تعداد افرادی که به آشپزخانه می آیند زیاد باشد، از لحاظ جا کمبودی احساس نمی شود بعلاوه در این طرح می توان پیشخوان یا میز غذاخوری را هم به اشپزخانه اضافه کرد.

چیدمان آشپزخانه ال شکل

چیدمان آشپزخانه ال شکل

۲- نوع U شکل:

در این روش، سه جهت آشپزخانه با این وسایل پر شده و بین آنها کابنیت ها ، پیشخوان و اسباب و وسایل دگیر قرار می گیرد. این روش به خاطر قرار دادن فشرده ی وسایل آشپزخانه در کنار هم بسیار پر طرفدار است. این حالت فضای باز زیادی را ایجاد کرده و جریان کاری در آشپزخانه را راحت تر می کند.

چیدمان آشپزخانه یو شکل

چیدمان آشپزخانه یو شکل

۳- مدل G شکل:

این مدل همانند مدل U شکل است، همان میزان فضای باز زیاد و میزان فضای پیشخوان را به ما می دهد. چیزی که این مدل را از مدل U شکل متمایز می کند دیوار چهارم کابینی است.

چیدمان آشپزخانه جی شکل

چیدمان آشپزخانه جی شکل

۴- مدل گالری:

این مدل مناسب آشپزخانه های کوچک بوده و بسیار به صرفه است. افرادی که در این مدل آشپزی می کنند دسترسی خوبی به اجاق گاز و وسایل آشپزی دارند اما کابینت و محل ذخیره¬ی غذا محدود است.

چیدمان آشپزخانه گالری

چیدمان آشپزخانه گالری

۵- مدل دیواری :

این مدل بیشتر مناسب آپارتمانهاست. این روش با سه دیوار در جلویش فضای آزاد زیادی وجود دارد، رفت و آمد را راحت تر می کند.

چیدمان آشپزخانه دیواری

چیدمان آشپزخانه دیواری

برای تأمین نور کافی در سطح روی کابینت ها از آنجا که اغلب این سطوح در زیر کابینت های دیواری قرار دارند به راحتی می توان از چراغ های مهتابی که در زیر کابینت ها نصب می شوند بهره گرفت. به این ترتیب چراغ های نصب شده در زیر کابینت های دیواری بی آنکه دیده شوند و یا موجب آزار چشم باشند نور کافی را بر سطح روی کابینت ها می تابانند. چنانچه کابینت های زمینی عمیق باشند و نور محیط به اندازه کافی درون آنها را روشن نکند برای دسترسی راحت به وسایل داخل این نوع کابینت ها می توان چراغ های کوچکی در آنها نصب کرد که با کلیدهای اتوماتیک کنترل شوند و با باز و بسته شدن در کابینت ها روشن و خاموش شوند.
اگر آشپزخانه شما محل صرف غذا نیز هست استفاده از چراغ های سقفی که ارتفاعشان قابل تنظیم است درست در بالای میز غذاخوری ایده خوبی است. این چراغ ها می توانند هنگام صرف غذا روی میز را به خوبی روشن کنند و در مواقعی که از میز استفاده نمی شود فضای کلی آشپزخانه را روشنایی ببخشند

زمان‌بندی تعمیرات خطوط انتقال با در نظر گرفتن آسیب‌پذیری سیستم قدرت.....


زمان‌بندی تعمیرات خطوط انتقال با در نظر گرفتن آسیب‌پذیری سیستم قدرت.....

زمان‌بندی تعمیرات خطوط انتقال با در نظر گرفتن آسیب‌پذیری سیستم قدرت.....

فهرست مطالب

عنوان صفحه

فهرست مطالب.. هشت

چکیده.. 1

فصل اوّل: مقدّمه

فصل دوم: تاریخچه‌ی کارهای انجام شده

2-1. مقدّمه.. 8

2-2. مروری بر پژوهش‌های صورت گرفته در زمینه‌ی تعمیرات سیستم قدرت.. 9

2-3. مروری بر پژوهش‌‌های صورت گرفته در زمینه‌‌ی آسیب‌پذیری سیستم قدرت 25

2-4. خلاصه‌ی فصل و نتیجه‌گیری.. 43

فصل سوم: مدل زمانی برای بررسی آسیب‌پذیری سیستم قدرت

3-1. انگیزه.. 44

3-2. رویکرد.. 45

3-3. نوآوری‌های مدل.. 46

3-4. مدل‌سازی مسأله‌ی آسیب‌پذیری با در نظر گرفتن بُعد زمان.. 46

3-4-1. فرضیات.. 46

3-4-2. مدل‌سازی بررسی آسیب‌پذیری سیستم قدرت در یک افق زمانی.. 47

3-4-3. تبدیل مدل دو سطحی ارائه شده، به یک مدل یک‌سطحی.. 52

3-4-4. تبدیل MPEC به یک مسأله‌ی MILP. 53

3-5. مثال عددی اوّل.. 54

3-5-2. افق زمانی مطالعه.. 54

3-5-3. داده‌های ورودی مسأله.. 54

3-5-4. سناریوهای تعریف شده.. 56

3-5-5. ارائه و تحلیل نتایج.. 59

3-5-6. بار محاسباتی مسأله.. 66

3-6. مثال عددی دوم.. 67

3-6-1. افق زمانی مطالعه.. 67

3-6-2. داده‌های ورودی مسأله.. 68

3-6-3. تعریف سناریوها و ارائه و تحلیل نتایج.. 69

3-7. خلاصه‌ی فصل و نتیجه‌گیری.. 73

فصل چهارم: مدلی برای زمان‌بندی تعمیرات خطوط انتقال با لحاظ آسیب‌پذیری سیستم قدرت

4-1. مقدّمه و رویکرد.. 75

4-1-1. نوآوری‌های مدل.. 77

4-2. مدل‌سازی مسأله‌ی زمان‌بندی تعمیرات خطوط انتقال با در نظر گرفتن آسیب‌‌پذیری شبکه‌ قدرت.. 78

4-2-1. فرضیات.. 78

4-2-2. مدل‌سازی زمان‌بندی تعمیرات خطوط انتقال شبکه با در نظر گرفتن آسیب‌پذیری سیستم قدرت.. 78

4-3. مدل MWAW برای بررسی آسیب‌پذیری سیستم قدرت در یک افق زمانی.. 87

4-3-1. فرمول‌بندی مدل MWaW... 88

4-3-2. MPEC مربوط به مدل MWaW... 94

4-3-3. تبدیل MPEC مدل MWaW به یک مسأله‌ی MILP. 96

4-3-4. مدل نهایی MWaW به صورت یک مسأله‌ی MILP یک‌سطحی.. 98

4-4. مدل نهایی VCTMS به صورت یک مسأله‌ی MILP دو سطحی.. 98

4-5. استفاده از الگوریتم ژنتیک برای حلّ مدل VCTMS. 98

4-5-1. انتخاب متغیّرها و تابع هدف.. 98

4-5-2. کدگذاری.. 99

4-5-3. جمعیت اوّلیه.. 100

4-5-4. انتخاب.. 100

4-5-5. ترکیب.. 101

4-5-6. جهش.. 101

4-6. مثال عددی اوّل: اجرای مدل MWaW بر روی شبکه‌ی شش شینه‌ی گارور 101

4-6-2. افق زمانی مطالعه.. 102

4-6-3. داده‌های ورودی مسأله.. 102

4-6-4. ارائه و تحلیل نتایج.. 104

4-7. مثال عددی دوم: اجرای مدل VCTMS برای زمان‌بندی تعمیرات معمولی در شبکه‌ی شش شینه‌ی گارور.. 106

4-7-1. تعریف سناریوها.. 106

4-7-2. روش حل.. 107

4-7-3. ارائه و تحلیل نتایج بدست آمده.. 109

4-7-3-الف. ارائه و تحلیل نتابج مربوط به سناریوی شماره 1.. 109

4-7-3-ب. ارائه و تحلیل نتابج مربوط به سناریوی شماره 2.. 113

4-7-3-ج. ارائه و تحلیل نتابج مربوط به سناریوی شماره 3.. 118

4-7-3-د. ارائه و تحلیل نتابج مربوط به سناریوی شماره 4.. 121

4-8. خلاصه‌ی فصل و نتیجه‌گیری.. 125

فصل پنجم: نتیجه‌گیری و پیشنهادها

5-1. جمع‌بندی نتایج.. 127

5-2. پیشنهادها و ادامه‌ی تحقیق.. 129

مراجع.. 131

چکیده

بحث تعمیرات در هر سیستمی و از جمله سیستم قدرت، از اهمّیت ویژه‌ای برخوردار است. در ساختار سنّتی صنعت برق، تعمیرات مربوط به بخش تولید و انتقال، هر دو توسّط اپراتور شبکه صورت می‌گیرد. با تجدیدساختار صنعت برق، پیشنهاد زمان تعمیرات مربوط به بخش‌های مختلف سیستم به مالکان بخش‌ها واگذار می‌شود و بهره‌بردار مستقل سیستم، مسئول نظارت و هماهنگی زمان انجام تعمیرات می‌باشد.

در مدل‌هایی که برای زمان‌بندی تعمیرات سیستم انتقال ارائه شده است، عموماً سعی در انتخاب بهترین زمان تعمیرات به منظور حفظ قابلیت اطمینان سیستم در یک ناحیه‌ی امن است و قابلیت اطمینان سیستم به عنوان مهم‌ترین قید این مسأله لحاظ می‌شود. پس از سال 2001 میلادی، مطالعه‌ی تأثیر حملات عامدانه بر شبکه‌ی قدرت اهمّیت ویژه‌ای به خود گرفته است؛ چراکه اعمال استانداردهای کلاسیک برای تأمین قابلیت اطمینان سیستم نمی‌تواند به قدر کافی واقعیت موجود، یعنی بحث حمله‌ی عامدانه به شبکه‌ی قدرت، را در خود لحاظ کند. در این پایان­نامه، در قدم اوّل، مدل جدیدی ارائه می­شود که می­تواند آسیب­پذیری سیستم قدرت را در یک افق زمانی مورد بررسی قرار دهد. «بُعد زمانی» حملات عامدانه در پژوهش­های قبلی در نظر گرفته نشده است. خروجی این مرحله، مدلی زمانی است که بصورت یک مسأله­ی دو سطحی فرمول­بندی شده است. این مدل دو سطحی با استفاده از تئوری دوگان تبدیل به یک مسأله­ی برنامه­ریزی یک­سطحی می­شود. در مرحله­ی دوّم، از این مدل برای ارائه­ی یک فرمول­بندی جدید برای زمان­بندی تعمیرات خطوط انتقال استفاده می­شود. در فرمول­بندی جدید، زمان­بندی تعمیرات خطوط انتقال به صورت یک مسأله­ی برنامه­ریزی چندسطحی در نظر گرفته می­شود که در آن، آسیب­پذیری سیستم قدرت در کنار قید قابلیت اطمینان سیستم لحاظ می­شود.

مدل­های پیشنهادی بر روی شبکه‌های استاندارد Garver 6-Bus و IEEE-RTS 24-Busپیاده‌سازی و توانایی این روش­ها نشان داده شده است.

کلمات کلیدی: آسیب‌پذیری سیستم قدرت، برنامه‌ریزی چندسطحی، تئوری دوگان، زمان‌بندی تعمیرات خطوط انتقال.

فصل

فصل اوّل
مقدّمه

شبکه‌‌ی قدرت، از جمله مهم‌ترین زیرساخت‌های یک کشور است، به گونه‌ای که تقریباً تمام زیرساخت‌های دیگر وابسته به عملکرد صحیح این شبکه‌‌ می‌باشند. در هر کشوری، بین اقتصاد و صنعت برق آن ارتباط تنگاتنگی وجود دارد و در صورت مختل شدن عملکرد شبکه‌‌ی قدرت، ضرر‌‌های اقتصادی بزرگی برای آن کشور رقم خواهد خورد. به عنوان مثال، خسارت ناشی از خامـوشی[1] رخ داده در ایالات متحده‌‌ی آمریکا در آگوست سال 2003 ، بین چهار تا ده میلیارد دلار تخمین زده شده است. این خاموشی، جمعیتی در حدود 50 میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داد و در برخی مناطق، مصرف‌کنندگان تا چهار روز بدون برق ماندند[1]. بزرگترین خاموشی تاریخ، خاموشی سال 2012 در هند است که طی آن، دسترسی بیش از 600 میلیون نفر به برق قطع شد. گاهی خروج‌های متوالی خطوط انتقال می‌تواند زمینه را برای بروز چنین خاموشی‌های مخرّبی آماده کند. به عنوان مثال، در خاموشی سال 2003 ایالات متحده‌ی آمریکا، با وقوع خطای همزمان روی سه خط انتقال، این سه خط از مدار خارج شدند و خروج این سه خط موجب شد تا بقیه‌ی خطوط شبکه دچار اضافه بار شوند و به سرعت، یکی پس از دیگری از مدار خارج شوند و به دنبال آن، باری در حدود 8/61 گیـگاوات از دست بـرود. بدیهی است که اهمّیت چنین سیستمی، اطمینان از عملکرد صحیح این سیستم را بسیار ضروری می‌سازد.

شبکه‌ی قدرت به طور کلّی از چهار بخش تولید، انتقال، توزیع و مصرف‌کنندگان تشکیل شده است که برای حفظ کارآیی این سیستم، هر چهار بخش ذکر شده نیاز به نگهداشت و تعمیرات دارند. افزایش قابلیت اطمینان سیستم و افزایش راندمان انرژی، از مهم‌ترین نتایج بدست آمده از انجام تعمیر و نگهداشت است.

در کتب و استانداردهای مختلف

[1].Blackout





 

تاثیر شیارهای استاتور و روتور بر پارامترهای الکتریکی ماشین (با اعمال خطای سیم پیچ سه فاز)....


تاثیر شیارهای استاتور و روتور بر پارامترهای الکتریکی ماشین (با اعمال خطای سیم پیچ سه فاز)....

تاثیر شیارهای استاتور و روتور بر پارامترهای الکتریکی ماشین (با اعمال خطای سیم پیچ سه فاز)....

چکيده:

در اين پايان نامه ابتدا عيوب الكتريكي و مكانيكي در ماشينهاي الكتريكي بررسي گرديده و عوامل به وجود آورنده و روشهاي رفع اين عيوب بيان شده است. به دنبال آن، به كمك روش تابع سيم پيچي ماشين شبيه سازي و خطاي مورد نظر يعني خطاي سيم بندي استاتور به آن اعمال و نتايج مورد بررسي قرار داده شده است. پارامتر اصلي كه براي تشخيص خطا در اين پايان نامه استفاده كرده ايم، جريان سه فاز استاتور در حالت سالم و خطادار، تحت بارگذاري هاي مختلف خواهد بود.

سپس اثر شیارهای استاتور و روتور بر رفنار ماشین القایی با تابع فاصله هوای معکوس به شکل واقعی خود مورد استفاده قرار میگیرد. سپس چگونگی اعمال اثر شیارهای استاتور و روتور در روش تابع سيم پيچ بیان شده و نحوی محاسبه ماتریسهای اندوکتانس خودی و متقابل استاتور و روتورو ماتریسهای مشتق اندوکتانس با وجود شیارهای استاتور و روتور در چهار حالت مورد بررسی قرار می­گیرد. سپس اعمال خطاي سيم بندي استاتور بااثر شیارهای استاتور و روتور مورد بررسی قرار می­گیرد و در نهایت نتایج بدست آمده با هم مقایسه می­شود.

با توجه به مطالب اشاره شده نتيجه مي شود كه با تشخيص به موقع هر كدام از عيوب اوّليه در ماشين القايي مي توان از پديد آمدن حوادث ثانويّه كه منجر به وارد آمدن خسارات سنگين مي گردد، جلوگيري نمود. در اين راستا سعي شده است كه با تحليل، بررسي و تشخيص يكي از اين نمونه خطاها، خطاي سيم بندي استاتور يك موتور القايي قفس سنجابي، گامي موثر در پياده سازي نظام تعميراتي پيشگويي كننده برداشته شود و با بكارگيري سيستم هاي مراقبت وضعيت بروي چنين ماشينهايي از وارد آمدن خسارات سنگين بر صنايع و منابع ملي جلوگيري گردد.

فهرست مطالب

مقدمه. 1

فصل اولکلیات تحقیق

1-1- مقدمه. 3

1-2- بررسي انواع تنشهاي وارد شونده بر ماشين القايي. 3

1-2-1- تنشهاي موثر در خرابي استاتور. 3

1-2-2- تنشهاي موثر در خرابي روتور. 4

1-3 – بررسي عيوب اوليه در ماشين هاي القايي. 7

1-3-1- عيوب الكتريكي اوليه در ماشينهاي القايي. 8

1-3-2 عيوب مكانيكي اوليه در ماشينهاي القايي. 14

فصل دوممبانی نظری و پیشینه تحقیق

1-2-مقدمه. 19

2-2-سابقه تحقیق. 19

3-2-مروری بر تحقیقات گذشته. 19

فصل سومروش تحقیق

3-1-مقدمه. 24

3-1-1- اهميت و مزايا. 26

3-2 تئوري تابع سيم پيچي. 27

3-2-1 تعريف تابع سيم پيچ. 27

3-2-2- محاسبه اندوکتانسهاي ماشين با استفاده از توابع سيم پيچ 31

3-3- شبيه سازي ماشين القايي. 34

3-3-1- معادلات يک ماشين الکتريکي با m سيم پيچ استاتور و n سيم پيچ روتور. 36

3-3-1-1- معادلات ولتاژ استاتور. 36

3-3-1-2- معادلات ولتاژ روتور. 37

2-3-1-3- محاسبه گشتاور الکترومغناطيسي. 38

3-3-1-4- معادلات موتور القاي سه فاز قفس سنجابي در فضاي حالت 39

3-4- نتایج شبیه سازی ماشین القایی سالم. 43

3-5- مدلسازي خطاي حلقه به حلقه و خطاي كلاف به كلاف. 45

3-6-نتایج شبیه سازی ماشین القایی در اثر خطای سیم پیچ در شیارهای استاتور. 48

فصل چهارمتجزیه و تحلیل یافته ها

4-1 مقدمه. 52

4-2- محاسبه ماتریس اندوکتانس ... 53

4-3- محاسبه ماتریس اندوکتانس ... 54

4-4- محاسبه ماتریس اندوکتانس ..... 54

4-5 مدلسازی اثر شیار. 56

4-6- نتایج شبیه سازی ماشین القایی سالم. 58

7-4- نتایج شبیه سازی ماشین القایی در اثر خطای سیم پیچ در شیارهای استاتور. 60

فصل پنجمنتیجه گیری و پیشنهادات

5-1 بحث و نتیجه گیری. 63

پیوست ها. 64

منابع. 66

فهرست شکل ها

شکل1- 1موتور القايي با ساختار مجزا شده از هم. 8

شکل1- 2شماي قسمتي از موتور و فركانس عبور قطب. 9

شکل1- 3 (الف) اتصال كوتاه كلاف به كلاف بين نقاط a , b(ب) خطاي فاز به فاز. 13

.شکل3- 1برشي از وسيله دو استوانه اي با قرار گيري دلخواه سيم پيچ در فاصله هوايي. 28

شکل3- 2تابع دور کلاف متمرکز با N دور هادي مربوط به شکل 3-1 29

شکل3- 3تابع سيم پيچ کلاف متمرکز N دوري مربوط به شکل 3-1. 31

شکل3- 4ساختار دو سيلندري با دور سيم پيچ A وB.. 31

شکل3- 5تابع دور کلاف BB΄ شکل 3-4. 32

شکل3- 6(الف) تابع دور فاز a استاتور(ب) تابع سيم پيچ فاز a استاتور. 34

شکل3- 7تابع سيم پيچي حلقه اول روتور. 35

شکل3- 8 (الف) اندوکتانس متقابل بين فاز Aاستاتور و حلقه اول روتور 35

شکل3- 9شكل مداري در نظر گرفته شده براي روتور قفس سنجابي[40] 37

شکل3- 10روندنماي برنامه شبيه‌سازي ماشين القايي قفس سنجابي سه فازبا فرض هسته ايده آل. 43

شکل3- 11شکل موج جریان فاز A.. 44

شکل3- 12فرم سيم بندي استاتور وقتي كه اتصال كوتاه داخلي اتفاق افتاده است. 46

شکل3- 13منحنی گشتاور ماشین. 50

.شکل4- 1ورقه هسته و شیارهای موجود بر آن در موتور القایی قفس سنجابی 11 kW... 52

شکل4- 2تابع فاصله هوایی معکوس با در نظر گرفتن شیارها. 52

شکل4- 3تغییرات اندوکتانس خودی فاز a استاتور نسبت به موقعیت روتور 57

شکل4- 4با در نظر گرفتن اثر شیار برای استاتور، منحنی اندوکتانس 57

شکل4- 5با اعمال اثر شیارهای روتور و محاسبه اندوکتانس. 58

شکل4- 6با اعمال اثر شیارهای روتور و محاسبه اندوکتانس. 58

شکل4- 7شکل موج جریان فاز A.. 59

شکل4- 8جریان ماشین در خطای حلقه به حلقه در حالت راه اندازی و بدون بار. 60

شکل4- 9منحنی سرعت ماشین. 61

شکل4- 10منحنی گشتاور ماشین. 61

فهرست نمودارها

نمودار3- 1نمودار سرعت ماشین بر حسب زمان. 44

نمودار3- 2نمودار گشتاوری ماشین. 45

نمودار3- 3جریان ماشین در خطای حلقه به حلقه در حالت راه اندازی و بدون بار. 49

نمودار3- 4منحنی سرعت ماشین. 49

.نمودار4- 1سرعت ماشین بر حسب زمان. 59

نمودار4- 2عملکرد گشتاوری ماشین. 60

مقدمه:

موتورهاي الکتريکي نقش مهمي را در راه اندازي موثر ماشينها و پروسه هاي صنعتي ايفا مي کنند. بخصوص موتورهاي القايي قفس سنجابي را که بعنوان اسب کاري صنعت مي شناسند. بنابراين تشخيص خطاهاي اين موتورها مي تواند فوايد اقتصادي فراواني در پي داشته باشد. از جمله مديريت کارخانه هاي صنعتي را آسان مي کند، سطح اطمينان سيستم را بالا مي برد، هزينه تعمير و نگهداري پايين مي آيد و نسبت هزينه به سود بطور قابل توجهي کاهش مي يابد.

Bonnett وSouk up براي خرابيهاي استاتور موتورهاي القايي سه فاز قفس سنجابي، پنج حالت خرابي مطرح کرده­اند که عبارت اند از: حلقه به حلقه، کلاف به کلاف، قطع فاز، فاز به فاز و کلاف به زمين[1]. براي موتورهاي قفس سنجابي، خرابيهاي سيم پيچي استاتور و ياتاقانها کل خرابيها به حساب مي آيند و همچنين اکثر خرابيهاي سيم پيچي استاتور موتور القايي از فروپاشي عايقي حلقه به حلقه ناشي مي شود.[2] برخي از محققين خرابيهاي موتور را چنين تقسيم بندي کرده اند: خرابي ساچمه ها ( ياتاقانها) %40-50، خرابي عايق استاتور %30-40 و خرابي قفسه روتور %5- 10 [3] که اگر خرابي حلقه به حلقه جلوگيري نشود، منجر به خطاي فاز به زمين يا فاز به فاز مي گردد، که خطاي فاز به زمين شديد تر است. در مقالات[4] [5] نظريه تابع سيم پيچي و کاربرد آن در آناليز گذرای موتورهاي القايي تحت خطا شرح داده شده است. از اين نظريه در مدلسازي خطاي حلقه به حلقه استاتور استفاده شده است. علاوه بر روشهاي فوق خطاي استاتور موتور القايي را مي توان به کمک بردارهاي فضايي مورد مطالعه قرار داد[6].

فصل اول

کلیات تحقیق

1-1- مقدمه:[7]

خرابيهاي يك موتور قفس سنجابي را مي توان به دو دسته الكتريكي و مكانيكي تقسيم ‌كرد.هر كدام از اين خرابيها در اثر عوامل و تنش هاي متعددي ايجاد مي گردند. اين تنشها در حالت كلي بصورت حرارتي، مغناطيسي، ديناميكي، مكانيكي و يا محيطي مي باشند كه در قسمت هاي مختلف ماشين مانند محور، بلبرينگ، سيم پيچي استاتور ، ورقه هاي هسته روتور واستاتور و قفسه روتور خرابي ايجاد مي­كنند. اكثر اين خرابيها در اثر عدم بكارگيري ماشين مناسب در شرايط كاري مورد نظر، عدم هماهنگي بين طراح و كاربر و استفاده نامناسب از ماشين پديد مي­آيد. در اين قسمت سعي گرديده است ابتدا انواع تنشهاي وارده بر ماشين، عوامل پديد آمدن و اثرات آنها بررسي گردد.

قبل از بررسي انواع تنشهاي وارده بر ماشين القايي بايستي موارد زير در نظر گرفته شود :

1- با مشخص كردن شرايط كار ماشين مي توان تنشهاي حرارتي، مكانيكي و ديناميكي را پيش بيني نمود و ماشين مناسب با آن شرايط را انتخاب كرد. به عنوان مثال ، سيكل كاري ماشين و نوع بار آن ، تعداد دفعات خاموش و روشن كردن و فاصله زماني بين آنها ، از عواملي هستند كه تاثير مستقيم در پديد آمدن تنشهاي وارده بر ماشين خواهند داشت.

2- وضعيت شبكه تغذيه ماشين از لحاظ افت ولتاژ در حالت دائمي و شرايط راه اندازي و ميزان هارمونيكهاي شبكه هم در پديد آمدن نوع تنش و در نتيجه پديد آمدن خرابي در ماشين موثر خواهند بود.

1-2- بررسي انواع تنشهاي وارد شونده بر ماشين القايي:

1-2-1- تنشهاي موثر در خرابي استاتور:[1.7]

الف ـ تنشهاي گرمايي :اين نوع از تنشها را مي توان ناشي از عوامل زير دانست:

◄ سيكل راه اندازي: افزايش حرارت در موتورهاي القايي بيشتر هنگام راه اندازي و توقف ايجاد مي­شود. يك موتور در طول راه اندازي، پنج تا هشت برابر جريان نامي از شبكه جريان مي كشد تا تحت شرايط بار كامل راه بيفتد. بنابراين اگر تعداد راه اندازي هاي يك موتور در پريود كوتاهي از زمان زياد گردد دماي سيم پيچي به سرعت افزايش مي يابد در حالي كه يك موتور القايي يك حد مجاز براي گرم شدن دارد و هرگاه اين حد در نظر گرفته نشود آمادگي موتور براي بروز خطا افزايش مي يابد. تنشهايي كه بر اثر توقف ناگهاني موتور بوجود مي آيند به مراتب تاثير گذارتر از بقيه تنشها هستند.

◄ اضافه بار گرمايي: بر اثر تغييرات ولتاژ و همچنين ولتاژهاي نامتعادل دماي سيم پيچي افزايش مي يابد.

بنابر يك قاعده تجربي بازاي هر %2/1-3 ولتاژ فاز نامتعادل دماي سيم پيچي فاز با حداكثر جريان خود، 25% افزايش پيدا مي كند .

◄ فرسودگي گرمايي: طبق قانون تجربي با ºc10 افزايش دماي سيم پيچي استاتور عمر عايقي آن نصف مي شود. بنابراين اثر معمولي فرسودگي گرمايي ، آسيب پذيري سيستم عايقي است.

ب ـ تنشهاي ناشي از كيفيت نامناسب محيط كار : عواملي كه باعث ايجاد اين تنشهامي شود به صورت زير است:

  • رطوبت
  • شيميايي
  • خراش ( سائيدگي)[1]
  • ذرات كوچك خارجي

ج ـ تنشهاي مكانيكي: عواملي كه باعث ايجاد اين تنشها مي شوند به صورت زير مي باشند:

◄ ضربات روتور: برخورد روتور به استاتور باعث مي شود كه ورقه هاي استاتور عايق كلاف را از بين ببرد و اگر اين تماس ادامه داشته باشد نتيجه اين است كه كلاف در شيار استاتور خيلي زود زمين مي­شود و اين به دليل گرماي بيش از حد توليد شده در نقطه تماس مي باشند.

◄ جابجايي كلاف: نيرويي كه بر كلافها وارد مي شود ناشي از جريان سيم پيچي است كه اين نيرو متناسب با مجذور جريان می باشد ( F∝). اين نيرو هنگام راه اندازي ماكزيمم مقدار خودش را دارد و باعث ارتعاش كلافها با دو برابر فركانس شبكه و جابجايي آنها در هر دو جهت شعاعي و مماسي مي­گردد.

1-2-2- تنشهاي موثر در خرابي روتور :

الف ـ تنشهاي گرمايي: عواملي كه باعث ايجاد اين نوع تنشها در روتور مي شود به صورت زير است:

◄ توزيع غير يكنواخت حرارت: اين مسئله اغلب هنگام راه اندازي موتور اتفاق مي افتد اما عدم يكنواختي مواد روتور ناشي از مراحل ساخت نيز ممكن است اين مورد رابه وجود آورد. راه اندازي هاي مداوم و اثر پوستي، احتمال تنشهاي حرارتي در ميله هاي روتور را زيادتر مي كنند.

◄جرقه زدن روتور: در روتورهاي ساخته شده عوامل زيادي باعث ايجاد جرقه در روتور مي­شوند كه برخي براي روتور ايجاد اشكال نمي­كنند(جرقه زدن غير مخرب) و برخي ديگر باعث بروز خطا مي شوند(جرقه زدن مخرب ). جرقه زدن­هاي غير مخرب در طول عملكرد نرمال[2] موتور و بيشتر در هنگام راه اندازي رخ مي­دهد .

◄ نقاط داغ و تلفات بيش از اندازه : عوامل متعددي ممكن است باعث ايجاد تلفات زيادتر و ايجاد نقاط داغ شوند. آلودگي ورقه هاي سازنده روتور يا وجود لكه بر روي آنها، اتصال غير معمول ميله هاي روتور به بدنه آن، فاصله متغير بين ميله ها و ورقة روتور و غيره مي تواند در مرحله ساخت موتور به وجود آيد. البته سازندگان موتور، آزمايشهاي خاصي مانند اولتراسونيك را براي كاهش اين اثرات بكار مي­برند.

ب ـ تنشهاي مغناطيسي: عواملي مختلفي باعث ايجاد اين تنشها بر روي روتور مي شوند همانند، عدم تقارن فاصله هوايي و شارپيوندي شيارها، كه اين عوامل و اثرات آنها در زير مورد بررسي قرار داده شده است:

◄ نويزهاي الكترومغناطيسي : عدم تقارن فاصله هوايي، علاوه بر ايجاد يك حوزه مغناطيسي نامتقارن باعث ايجاد مخلوطي از هارمونيكها در جريان استاتور و به تبع آن در جريان روتور مي گردد. اثرات متقابل هارمونيكهاي جريان، باعث ايجاد نويز يا ارتعاش در موتور مي شوند. اين نيروها اغلب از نا همگوني فاصله هوايي بوجود مي­آيند

◄ كشش نا متعادل مغناطيسي: كشش مغناطيسي نامتعادل باعث خميده شدن شفت روتور و برخورد به سيم پيچي استاتور مي شود. در عمل روتورها به طور كامل در مركز فاصله هوايي قرار نمي­گيرند. عواملي همانند، گريز از مركز[3]، وزن روتور، سائيدگي يا تاقانها و ... همگي بر قرار گيري روتور دورتر از مركز اثر مي گذارند.

◄ نيروهاي الكترومغناطيسي: اثر شار پيوندي شيارها ناشي از عبور جريان از ميله هاي روتور، سبب ايجاد نيروهاي الكتروديناميكي مي شوند. اين نيروها با توان دوم جريان ميله( ) متناسب و يكطرفه مي­باشند و جهت آنها به سمتي است كه ميله را به صورت شعاعي از بالا به پائين جابجا مي كند. اندازه اين نيروهاي شعاعي به هنگام راه اندازي بيشتر بوده و ممكن است به تدريج باعث خم شدن ميله ها از نقطه اتصال آنها به رينگ­هاي انتهايي گردند.

ج ـ تنشهاي ديناميكي: اين تنشها ارتباطي به طراحي روتور ندارند بلكه بيشتر به روند كار موتورهاي القايي بستگي دارند.

برخي از اين تنشها در ذيل توضيح داده مي­شود:

  • نيروهاي گريز از مركز[4] : هر گونه افزايش سرعت از حد مجاز، باعث ايجاد اين نيروها مي­شود و چون ژنراتورهاي القايي در سرعت بالاي سنكرون كار مي كنند اغلب دچار تنشهايي ناشي از نيروي گريز از مركز مي­گردند.
  • گشتاورهاي شفت: اين گشتاورها معمولاً در خلال رخ دادن اتصال كوتاه و گشتاورهاي گذرا توليد مي شوند. اندازه اين گشتاورها ممكن است تا 20 برابر گشتاور بار كامل باشد .

د ـ تنشهاي مكانيكي: برخي از مهمترين خرابي هاي مكانيكي عبارتنداز:

  • خميدگي شفت روتور
  • تورق نامناسب و ياشل بودن ورقه ها
  • عيوب مربوط به ياتاقانها
  • خسارت ديدن فاصله هوايي

هـ ـ تنشهاي محيطي : همانند استاتور تنشهاي محيطي مختلفي، مي تواند بر روي روتور تاثير گذار باشد همانند رطوبت، مواد شيميايي، مواد خارجي و غيره

1-3 – بررسي عيوب اوليه در ماشين هاي القايي : [8و7]

در اين قسمت، عيوب و خطاهايي كه ممكن است در يك ماشين القايي پديد آيد بررسي گرديده و عوامل بوجود آورنده آنها و تا حدودي تشخيص اين خطاها مورد مطالعه قرار گرفته اند . عيوب به دو دسته، خطاهاي الكتريكي و مكانيكي تقسيم بندي شده اند البته ممكن است خطاهايي در اثر پديد آمدن هر دو نوع عيب الكتريكي و مكانيكي رخ دهد .

در حالت كلي خطاهاي بسيار مهمي كه در يك ماشين الكتريكي مي تواند اتفاق بيفتد به شرح ذيل است :

  • خطاي استاتور كه در نتيجه باز شدن يا اتصال كوتاه شدن يك تعداد زيادي از سيم پيچها در يك فاز استاتور ايجاد مي شود.
  • اتصال هاي نامناسب در سيم پيچي هاي استاتور
  • شكست ميله روتور يا شكست حلقه انتهايي روتور[5]
  • اختلالات[6] استاتيكي يا ديناميكي شكاف هوايي
  • خميدگي شفت[7] كه در نتيجه سائيدگي بين استاتور و روتور مي تواند ايجاد شود
  • خطاهاي گيربوكس و ياتاقانها

اين خطاها به وسيله يك يا چند تا از عواملي كه در زير آورده شده است مي تواند ايجاد شوند .

  • نامتعادل بودن ولتاژ و جريان خط فاصله هوايي
  • افزايش پالسهاي گشتاور
  • افزايش تلفات و كاهش در راندمان
  • گرمايشي خيلي زياد

روشهاي تشخيص، جهت خطاهايي كه در بالا گفته شد ، مستلزم انواع مختلفي از علوم و تكنولوژي ها است كه برخي از اين روشهاي تشخيص در زير آمده است .

  • روشهاي كنترلي ميدان الكترومغناطيسي، کويل مخصوص تشخيص خطا[8]
  • اندازه گيريهاي حرارتي
  • بازشناسي[9] مادون قرمز
  • روشهاي كنترلي ، انتشار فركانسي راديويي ( RF)
  • روشهاي كنترلي نوسان و نويز
  • اندازه گيريهاي نويز صوتي
  • آناليز اثر جريان موتور ( MCSA )[10]
  • مدل هوش مصنوعي[11] و تكنيكهايي بر مبناي شبكه هاي عصبي[12]

شكل ( 1-1 ) يك موتور القايي كه قسمتهاي مختلف آن از يكديگر مجزا شده است را نشان مي دهد. خطاهايي كه در بالا گفته شد در اين قسمتها ايجاد و گسترش مي يابند .

Abrasion -1

[2]- عملکرد نرمال تعريف مي شود به صورت هر موتوري که در معرض افت ولتاژ، تغيير بار (نوسانات بار)، اغتشاشات سوئيچينگ و غيره قرارمي گيرد.

- Eccentricity3

Centrifugal Force-4

Rotor end - ring -5

[6]- Irregularities

- Bend shaft7

[8]- Search coils

- Recognition9

- Motor current signature analysis10

Artificial intelligence-11

- Neural network12



 

اطلاعاتی درباره دوربین های مداربسته (مختصر)


اطلاعاتی کامل درباره دوربین های مداربسته
"دوربین مداربسته" چیست؟
واژه "دوربین مداربسته" برگردان فارسی کلمه انگلیسی closet circuit television یا به اختصار cctv می باشد. معنی لغوی آن جعبه جادویی مدار بسته است و به دوربین هایی گفته می شود که در جای خود ثابت اند.
دوربین مداربسته به کلیه دوربین هایی اطلاق می گردد که در محل خود ثابت بوده و تصاویر را به یک یا چند محل ارسال می کنند. از آنجا که اغلب این دوربین ها در حفاظت، نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت بکار می رود این واژه بیشتر به همین حیطه بر می گردد اما معنی فنی آن حتی دوربین های ویدیو تلفن و کنفرانس را نیز دربر می گیرد.


تاریخچه:
نخستین سیستم مداربسته در سال 1942 میلادی توسط شرکت زیمنس آلمان به منظور مشاهده پرتاب موشک های v2 نصب شد. یک مهندس آلمانی بنام "والتر بروچ" مسئول نصب این سیستم بود.
در آمریکا اولین تبلیغ دوربین مداربسته در سال 1949 مربوط به محصولی با نام "وریکون" بود که در تبلیغات گفته میشد به مجوز دولتی نیازی ندارد.از آن پس سیستم های ضبط تصاویر دوربین مداربسته در برخی پایگاه های فضایی بزرگ جهت ضبط تصاویر پرتاب موشک ها بکار گرفته شد و خیلی زود روی موشک ها نصب شد تا جایی که تصاویر را همراه با صدا به زمین ارسال کرد.

 

اولین رونمایی از دوربین مداربسته در اماکن عمومی آمریکا در سال 1973 بود. زمانی که در میدان تایمز نیویورک اولین دوربین مداربسته به منظور جلوگیری از جرایم در محدوده نصب شد اما نقش چشمگیری در کاهش جرایم ایفا نکرد. تا ایتکه در سال 1980 دوربین های مداربسته در سطح گسترده ای در سراسر آمریکا بخصوص در مراکز عمومی بکار گرفته شد. بنظر می آمد استفاده از دوربین مداربسته راهی ارزان تر در مقایسه با بکارگیری نیروهای پلیس برای شناسایی جرایم باشد.


بتدریج برخی از حرفه ها و مشاغل بخصوص آنهایی که بیشتر در معرض سرقت قرار داشتند نیز به دوربین مداربسته روی آوردند. در سال 1990 دستگاه های ضبط تصاویر دوربین ها تنها با قابلیت " ضبط بعد از شناسایی حرکت" وارد بازار شدند که استفاده از دوربین مداربسته را در این کشور بسیار بیشتر کرد. تا قبل از آن، دستگاه های ضبط تصاویر تا حد زیادی از نظر میزان حجم ذخیره و قابلیت ها بسیار محدود بود. از نیمه دوم سال 1990 پلیس دوربین های زیادی را در سطح شهرها بخصوص مراکز عمومی ، مدارس و پروژه های ساختمانی نصب کرد.
در انگلستان نیز استفاده از دوربین مداربسته بسیار متداول شد. شهر "نورفولک" انگلستان نخستین جایی در این کشور بود که دوربین ها در آن نصب شدند.بطور کلی در دهه میلادی بین 1990 تا 2000 استفاده از دوربین های مداربسته در بسیاری از کشورها رواج یافت.


کاربردهای دوربین مداربسته
کاربرد اصلی و عمده دوربین های مداربسته در سیستم های حفاظتی است اما کاربرد های آن به سیستم های حفاظتی محدود نبوده و از آن فراتر میرود کاربردهایی از قبیل کاربردهای پلیسی ، نظامی، فضایی ،صنعتی ، کنترل ترافیک ، ارتباطات ویدیویی، و تصویر برداری نامحسوس.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

- جلوگیری از ارتکاب جرایم:
کاربرد دوربین های مداربسته در جلوگیری از ارتکاب جرایم بسیار وسیع است. از جلوگیری از جرایم رانندگی تا جرایم جنایی. استفاده نامحسوس از دوربین های مخفی نیز بسیار رواج یافته است. بطور مثال می توان به دوربین های دستگاه های خود پرداز اشاره کرد که برای شناسایی جرایمی چون وارد کردن تصادفی رمز کارت اعتباری کاربرد دارد.


آخرین تحقیقات آماری از شهر های بزرگ آمریکا و انگلستان نشان می دهد بعد از نصب دوربین های مداربسته در پارکینگ ها 51 درصد از تعداد جرایم کاسته شده است. در فرودگاه ها میزان کاهش جرایم 23% و در سایر مراکز عمومی روی هم رفته این مقدار 7% بوده است.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

-کاربرد صنعتی:
در کارخانجات صنعتی نیز از دوربین های مداربسته در محل ها یا مراحلی از کار که حضور فیزیکی انسان خطرناک،دشوار یا حتی غیر ممکن است نیز بهره گرفته می شود. در کارخانجاتی مثل کارخانجات شیمیایی یا نیروگاه های هسته ای.در مراکز صنعتی استفاده از دوربین های اسکن خط تولید و دوربین های حرارتی رواج زیادی دارد.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

-کنترل ترافیک:
امروزه در اکثر کشورهای جهان از دوربین های مداربسته برای کنترل ترافیک وسایل نقلیه در سطح گسترده ای استفاده می شود. از جمله کنترل میزان ترافیک در خیابان ها و ارسال اطلاعات توسط gps به رانندگانی که قصد عبور از مسیر آن خیابان ها را دارند.تحت نظارت قراردادن تصادفات و شناسایی جرایم رانندگی حداقل کاربرد های دوربین مداربسته در کنترل وسایل نقلیه هستند. شناسایی اتوماتیک پلاک خودروها از جمله آخرین دستاورد های دوربین های مداربسته در این بخش می باشند.

 

-امنیت نقل و انتقالات:
در نقل و انتقلات عمومی از دوربین مداربسته برای جلوگیری از حوادثی که ممکن است در اثر خارج از دید بودن محل صورت بگیرد استفاده می شود. بطور مثال در متروها از دوربین مداربسته برای کنترل درهای ورود و خروج مسافران به منظور اطمینان از اینکه مسافر از در عبور کرده است و یا موارد مشابه آن در اتوبوس ها و قطارهای شهری.


انواع دوربین مداربسته
از نظر نوع سیگنال:
-دوربین های آنالوگ
-دوربین های ip (آی پی تحت شبکه)
-دوربین های دو منظوره


از نظر شکل ظاهری و کاربرد متناظر:
-دوربین های دام dome
-دوربین های صنعتی
-دوربین های مینیاتوری
-دوربین های مادون قرمز ir
-دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی ptz)


از نظر قاب و پوشش:
-دوربین های ضد آب قاب بزرگ (پمپ بنزینی)
-دوربین های مخفی
-دوربین های قاب فانتزی

 

دوربین های آنالوگ

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

این دوربین ها نسل ابتدایی دوربین های مداربسته می باشند که برای دریافت و ارسال اطلاعات صدا و تصویر از امواج آنالوگ استفاده می کنند.صدا و تصویر این دوربین ها هر یک توسط کابل دورشته ای جداگانه منتقل می شوند که یک رشته از سیم ها نقش جلوگیری از نویز بر سیم اصلی را ایفا می کند. کابل متداول برای تصویر این دوربین ها کابل کواکسیال rg59 است گرچه ارتباط تصویر این دوربین ها با کابل های مختلف بر حسب نیاز امکان پذیر است.

کیفیت این دوربین ها همانگونه که از نامشان پیداست تابعی از امواج آنالوگ است. امواج آنالوگ همواره در معرض نویز قرار دارد. نویز های مختلف الکترومغناتیسی و نویز های ناشی از نوسانات برق همواره یکی از تهدیدات جدی بر کیفیت دوربین های مداربسته آنالوگ می باشند. به همین دلیل استفاده از کابل ها و تجهیزات با کیفیت بالا روی کیفیت تصویر در این نوع دوربین ها تاثیر بسزایی دارد.

 

زمانی که نیاز به ارسال تصاویر و صدا بصورت بی سیم باشد این دوربین ها ضعف بزرگی از خود نشان میدهند. اگر قرار باشد تصاویر به همان صورت آنالوگ انتقال یابند باید از محدوده فرکانس امواج آنالوگ استفاده شود و این مسئله کیفیت تصویر را بیش از پیش تحت تاثیر امواج نویز و تداخلی قرار می دهد. ضمن اینکه امکان رصد کردن تصاویر در محدوده برای هر کس دیگر بسادگی فراهم می شود. بنابراین هیچوقت نمی تواند راه امن و مطمئن برای ارسال تصاویر آنالوگ باشد.


برای ضبط تصاویر آنالوگ نیز چاره ای از روی آوردن به سیستم دیجیتال نیست. بنابراین در نهایت باید تصاویر آنالوگ به دیجیتال تبدیل شوند. بدین منظور از دستگاه "ضبط تصاویر دیجیتال" dvr استفاده می شود. دی وی آر ها دستگاه های مختص ضبط و کنترل تصاویر دوربین های آنالوگ هستند. این دستگاه امکان کنترل و ارتباط دیجیتال با شبکه را نیز فراهم می کند.


به دلیل قیمت پایین تر دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های دیجیتال این دوربین ها به عنوان دوربین های مداربسته رایج در بازار ایران شناخته می شوند. گرچه اخیرا بازار به سمت دیجیتال شدن پیش می رود و بسیاری از سازمان ها به سوی دوربین های ip متمایل شده اند اما هنوز سرعت جایگزینی این نسل قبلی دوربین ها با نسل جدید دوربین های دیجیتال کند است.


مزایای دوربین های آنالوگ:
-قیمت پایین
-تنوع گسترده در بازار ایران
-سادگی نصب نسبت به دوربین های دیجیتال


معایب دوربین های آنالوگ:
-کیفیت آنالوگ : کیفیت پایین تر نسبت به دیجیتال
-امکان نویز پذیری: به دلیل استفاده از سیستم آنالوگ
-هزینه بالای سیم کشی
-ارتباط بیسیم با کیفیت پایین و نا امن


همانگونه که اشاره گردید هنوز دوربین های آنالوگ در بازار ایران به عنوان دوربین های مداربسته متداول بکار می روند. شاید بتوان یکی از دلایل عمده آن را عدم نیاز به دانش شبکه ای دانست. بسیاری از شرکت ها کارمندان خود را تنها به منظور راه اندازی و نصب دوربین های آنالوگ آموزش می دهند و از آموزش های نسبتا پیچیده شبکه ای در مورد دوربین های دیجیتال صرف نظر می کنند. لذا همچنان تقاضای دوربین های آنالوگ در بازار ایران بسیار بالاتر از دوربین های ip و تحت شبکه است.


همین امر واردکنندگان دوربین های مداربسته را نیز به واردات بیشتر دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های دیجیتال سوق می دهد. در هر حال یکی از مزایای اصلی دوربین های آنالوگ قیمت پایین تر آنهاست. گرچه همین قیمت پایین در پروژه های بزرگ در بالابودن هزینه های سیم کشی گم می شود. توجه به این اصل که هر دوربین با یک سیم جداگانه به دستگاه کنترل کننده وصل می شود و این خود با افزایش تعداد دوربین ها و مسافت بالای بین دوربین ها هزینه هنگفتی را سبب می شود.

 

دوربین های آی پی تحت شبکه
دوربین های ip نسل جدید دوربین های مداربسته هستند. امروزه بازارهای جهانی تمایل زیادی به دوربین های دیجیتال نشان داده است. این دوربین ها همانگونه که از نامشان پیداست از امواج کاملا دیجیتال برای تحلیل و ارسال داده های تصویر و صدا استفاده می کنند. یعنی برخلاف دوربین های آنالوگ، این دوربین ها از همان ابتدای دریافت تصاویر امواج را دیجیتال می کنند. ضمن بکارگیری از امواج دیجیتال ، آنها تحت بستر شبکه کنترل و مرتبط می شوند. هر دوربین همانند یک وسیله در شبکه عمل می کند و به وسیله شناسه شبکه ip و در قالب الگوها و قوانین شبکه به مرکز کنترل متصل می گردد.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

همین ویژگی تحت شبکه بودن در دوربین های مداربسته ip برای آنها مزایای زیادی را به همراه می آورد.


مزایای دوربین های آی پی
-کیفیت بالای تمام دیجیتال
-امکان استفاده بهینه از کابل های ارتباطی
--امکان ارتباط بیسیم با امنیت و کیفیت بالا
-امکان ارسال همزمان تصویر،صدا و برق در بستر شبکه


معایب دوربین های آی پی
-قیمت بالای دوربین ها
-محدودیت پهنای باند
دوربین های تحت شبکه ارتباط نزدیکی با شبکه جهانی اینترنت دارند. می توانند از شبکه داخلی به شبکه اینترنت متصل شوند و یا حتی مستقل از شبکه داخلی به اینترنت مرتبط شده و از آن طریق کنترل شوند.
برای ضبط تصاویر آنها دیگر نیازی به dvr نیست بلکه یک دستگاه که تنها ارتباط شبکه ای ایجاد کرده و داده های دوربین های آی پی را ذخیره کند کافی است. به همین دلیل مفهوم ضبط دیجیتال جای خود را به مفهوم کاربردی تر ضبط شبکه می دهد. دستگاه ضبط تصاویر دیحیتال nvr بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرد.


کاربرد دوربین های مداربسته ip آنجا نمود روشنی پیدا می کند که در پروژه های بزرگ بهینه سازی سیستم یک امتیاز محسوب می شود. اینکه چگونه تصاویر با حداقل کابل ارتباطی و با بالاترین کیفیت ممکن به مرکز نظارتی منتقل شود تنها از سیستم های تحت بستر شبکه بر می آید. امروزه یکی از دغدغه های مردم، عدم تمایل به وجود هرگونه سیم ارتباطیست. به همین دلیل است که شرکت های جهان تمام تلاش خود را بر ارتباطات بیسیم متمرکز می کنند.

در سیستم های مداربسته آنجا که نیاز به کابل ارتباطی است دوربین های تحت شبکه می توانند با ارتباطات سری و شبکه ای از افزایش تعداد سیم جلوگیری کنند. حال آنکه در بسیاری از مواقع در دوربین های شبکه می توان از ارتباط کاملا بی سیسم استفاده کرد.


ارتباط دوربین های مداربسته بیسیم از طریق ip بسیار مطمئن تر و امن تر است. برخلاف دوربین های آنالوگ که نگرانی است ربوده شدن تصاویر توسط هر فرد مبتدی توسط دریافت امواج آنالوگ وجود داشت در سیستم های بستر شبکه امکان کد گذاری امنیت بالایی را برای آن فراهم می کند. ضمن اینکه ارتباط بیسیم دیجیتال و تحت شبکه بدون افت کیفیت تصویر و صداست و امواج نویز بر کیفیت تصویر بی تاثیر است.


بحث دوربین های تحت شبکه آی پی همسان با بحث بر سر شبکه های کامپیوتری بسیار گسترده و پیچیده است. اما ارتباط شبکه با دوربین های آی پی هر پیشرفت مرتبط با شبکه را نیر بر دوربین ها لحاظ می کند. از آن جمله می توان به یکی از آخرین پیشرفت های شبکه یعنی power ove ethernet یا به اختصار poe اشاره کرد که این قابلیت دوربین های آی پی را نیز شامل شده است.

poe برق را در بستر شبکه می فرستد و از کابل برق جداگانه فاکتور می گیرد. در واقع دوربین های مداربسته ip با قابلیت poe تصویر ، صدا و برق را تنها از طریق همان کابل شبکه منتقل می کنند. که این یک مزیت برای سیستم های تحت شبکه بشمار می رود.


دوربین های دومنظوره
این دوربین ها در واقع دوربین های آنالوگی هستند که پرت خروجی شبکه نیز در آنها تعبیه شده است. کیفیت آنها آنالوگ است و امکان استفاده از آنها بصورت دوربین آنالوگ و یا دوربین تحت شبکه وجود دارد.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

استفاده از این دوربین ها تنها زمانی توصیه می شود که سیستم مداربسته از نوع آنالوگ بوده اما اتصال یک یا چند دوربین بصورت مستقیم به شبکه مورد نیاز است.


دوربین های دام dome

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

معنی لغتی کلمه دام dome گنبد است. در واقع دوربین دام به معنی دوربین گنبدی شکل بوده و عنوان دوربین های سقفی نیز درباره آنها بکار میرود. این دوربین ها بیشتر برای نصب بر روی سقف طراحی شده و در اشکال فانتزی و متفاوتی در بازار موجود است. صرف نظر از قابلیت دید در شب و یا نوع لنز یا نوع امواج به کلیه دوربین های سقفی گنبدی شکل دوربین دام گفته می شود.


دوربین های صنعتی

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

استفاده از این دوربین ها برخلاف نامشان در بازار ایران، منحصر به مصارف صنعتی نیست. این دوربین ها که نام اصلیشان دوربین های بادی body camera می باشد دوربین های مکعب مستطیل شکلی هستند که معمولا قابلیت نصب لنز بصورت جداگانه روی آنها تعبیه شده است. از آنجا که سایر دوربین ها قابلیت سوار شدن لنز یا تعویض آن را ندارند از این دوربین ها بیشتر در جاهایی استفاده می شود که زوم یا فکوس مطلوب باشد.
دوربین های صنعتی با قاب و یا بدون قاب در داخل و یا خارج ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند.

 

دوربین های مینیاتوری

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

دوربین های مینیاتوری یا mini camera همانگونه که از نامشان پیداست دوربین های مداربسته کوچک متداول در بازار هستند. از این دوربین ها بیشتر به عنوان دوربین های مخفی استفاده می شود. معمولا آنها را در جایی که می خواهند دوربین نامحسوس باشد بکار می گیرند.


دوربین های آی آر

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته


به کلیه دوربین ها که از نور مادون قرمز برای تشخیص تصاویر استفاده می کنند دوربین های اینفرارد یا ir گفته می شود. در دوربین های مداربسته از این تکنولوژی بیشتر برای تشخیص تصاویر در تاریکی استفاده می شود. معمولا تعدادی led در اطراف لنز این دوربین ها نصب شده و بوسیله یک سنسور نور در تاریکی روشن می شوند.


دوربین های اسپیددام چرخشی

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته


دوربین های چرخشی یا speed dome و یا ptz به کلیه دوربین های مداربسته گفته می شود که قابلیت چرخش دوربین در جای خود بوسیله کنترل کننده یا اتوماتیک فراهم شده باشد. از این دوربین ها بیشتر در مواقعی استفاده می شود که نیاز است که فرد تصاویر دوربین مداربسته را همزمان نظارت کند. از اینرو فرد می تواند با استفاده از قابلیت ptz سیستم های مداربسته ، دوربین را به هر جهت که می خواهد بچرخاند و در هر جا که می خواهد زوم کند. دوربین های اسپید دام به دلیل تعبیه شدن موتور روی آنها از قیمت بالاتری نسبت به سایر دوربین های مداربسته برخوردارند.


دوربین های ضد آب

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته


به هر دوربین مداربسته که قاب آنها طوری طراحی شده باشد که از نفوذ آب به آن جلوگیری کند دوربین های ضد آب می گویند. ممکن است خود لنز نیز ضد آب (واتر پروف) طراحی شود اما در بیشتر موارد این قاب دوربین است که به عنوان ضد آب شناخته می شود. دوربین هایی که باید در فضای باز استفاده شوند و یا به اصطلاح دوربین های out door می بایست از قاب های ضد آب استفاده کنند.


دوربین های مخفی

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

دوربین های مداربسته مخفی می توانند در هر شکل و اندازه وجود داشته باشند. از آنجا که استفاده از دوربین های مخفی کاملا ابتکاری می باشد می توان آنها را در هر جای ممکن جاسازی کرد. انواع پیش ساخته آنها در قاب های مختلفی مثل قاب سیستم اطفاء یا قاب زنگ ، ساعت دیواری ، پریز برق موجود است. معمولا از دوربین های مینیاتوری به عنوان دوربین های مخقی استفاده می شود.


تجهیزات دوربین مداربسته
در این بخش به معرفی و بررسی برخی از تجهیزات و لوازم جانبی دوربین های مداربسته می پردازیم.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

dvr چیست ؟
دستگاه ضبط تصاویر دیجیتال digital video recording که به اختصار dvr نامیده می شود یک سیستم نظارت و کنترل بر دوربین های مداربسته آنالوگ است. این سیستم قابلیت های فرآوانی را برای دوربین ها فرآهم می کند. از ضبط تصاویر با فرمت های تصویری و کیفیت های مختلف تا قابلیت های هشداری متنوع. ارتباط با شبکه و بکارگیری نرم افزارهای کاربردی.


دی وی آر ها شامل تعداد محدودی ورودی و خروجی تصویر و صدا هستند و همین محدودیت تعداد ورودی ها آنها را دسته بندی کرده است. دی وی آر های با 4 ورودی تصویر را دی وی آر 4 کانال (dvr 4ch) می نامند. به همین ترتیب تعداد کانال ها می تواند 8 ، 16 و 32 باشد. دی وی آر های رایج در بازار از 32 فراتر نمی روند. اینها استاندارد های ورودی تصاویر هستند گرچه ممکن است برخی از شرکت ها خصوصا شرکت های چینی تعداد ورودی های متفاوتی برای محصولات خود در نظر بگیرند.


انواع dvr :
صرف نظر از انواع دی وی آر از نظر تعداد کانال که می توانند 4 کانال ، 8 کانال ، 16 کانال ، 32 کانال و یا... باشند ، dvr های موجود در بازار در دو دسته کلی نیز تقسیم بندی می شوند.
-دی وی آر های استندلون standalone
-کارت دی وی آر


کارت dvr:
کارت dvr یک کارت کامپیوتری است که در دو حالت داخلی (اینترنال) یا خارجی (اکسترنال) بر روی کامپیوتر نصب می گردد. کارت دی وی آر در واقع رابط بین دوربین های مداربسته آنالوگ با سیستم کامپیوتر است. مابقی وظایف را کامپیوتر انجام می دهد. اطلاعات نیز درون کامپیوتر ذخیره می شود.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

این سیستم بیشتر برای مصارف کوچک و استفاده های کوتاه مدت توصیه می شود. اشاره به این نکته که یک کامپیوتر را باید برای استفاده از این کارت در نظر گرفت ضمن اینکه برای کارایی و امنیت بیشتر می بایست از استفاده های دیگر با کامپیوتر پرهیز شود هزینه های بالای برق که همزمان بخش های مختلف پی سی مورد استفاده قرار می دهند همگی بازار را به استفاده از سیستم های مستقل دی وی آر سوق می دهد.


دی وی آر استندلون standalone:
سیستم dvr مستقل از کامپیوتر را دی و آر استندالون می نامند. این دستگاه که معمولا در اندازه های متفاوتی در ابعاد دی وی دی پلیر تا کیس کامپیوتر در بازار موجود است بر حسب نیاز می تواند کوچک یا بزرگ و با قابلیت های متفاوت باشد. از آنجا که این سیستم بطور خاص برای ذخیره و کنترل دوربین های مداربسته طراحی شده است استفاده از آن در مقابل نوع کارت کامپیوتر دی وی آر ترجیح داده شده و توصیه میگردد.


همانگونه که اشاره گردید تعداد کانال dvr ها از روی تعداد ورودی تصویر تعیین می شود حال آنکه دی وی آر ها می توانند دارای تعداد کانال متفاوت ورودی برای صدا باشند. در بازار این دستگاه ها ممکن است هیچ ورودی صدا نداشته باشند و یا یک یا چند ورودی صدا در آنها تعبیه شده باشد.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

 

معمولا دستگاه های دی وی آر ، پرتی برای لن lan شبکه دارند که به منظور ارتباط با شبکه داخلی یا اینترنت و بخصوص در مبحث انتفال تصویر روی اینترنت استفاده می شود. دی وی آر هایی که ورودی صدا و پرت lan داشته باشند در بازار ایران اصطلاحا فول آپشن (full option) می نامند.

گرچه قابلیت های dvr ها متفاوت است و در بین فول آپشن ها نیز گزینه ها بسیار متنوع خواهند بود.


برخی از قابلیت های متفاوت dvr ها:
-هشدار قطع یا خرابی دوربین
-قابلیت حسگر حرکت motion detection
- قابلیت ضبط تصاویر با فرمت های مختلف و کیفیت های متفاوت
-ارتباط lan یا dial up
-هشدار حرکت از طریق ایمیل
-امکان ارتباط با ftp
-کنترل از طریق وب
- شمارنده ورود و خروج counter
-تنظیم نور در نور شدید یا تاریکی مطلق
-زبان های سیستم (فارسی و ...)

 

nvr چیست ؟
دستگاه کنترل و ذخیره سازی تصاویر دوربین های مداربسته تحت شبکه ip را network video recording یا به اختصار nvr می نامند. این دستگاه بر مبنای کنترل دوربین های شبکه طراحی شده و مدل های مختلف آن در ابعاد مختلف موجود است. این سیستم امکان کنترل دوربین های ip و ذخیره سازی تصاویر آنها را فراهم می کند.

 

وظایف عمده ان وی آر ها همانند دی وی آر ها بوده و قابلیت های نسبتا مشابهی را دارا می باشند. تفاوت ها تنها در بکارگیری و نحوه ارتباطشان با دوربین هاست. برخلاف dvr ها که اتصال تصویر و صدا را بسادگی فراهم کرده اند نحوه اتصال در nvr ها تابع مستقیمی از مفاهیم شبکه های کامپیوتریست. nvr در واقع مرکز اتصال شبکه بشمار می رود و سیاست های اتصال در شبکه بر حسب نیاز با توجه به الگوی شبکه متفاوت خواهد بود.

 

bnc

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته


bnc یا british naval connector نوعی فیش ارتباطیست که به منظور اتصال کابل های کواسیال بکار می رود. این اتصال دهنده ها برای کابل های کواکسیلی از قبیل rg59، rg58 تا rg179 و rg316 مناسب هستند.

بی ان سی ها در زمینه های متفاوتی از جمله تجهیزات رادیویی،تلویزیونی،تجهیزات آزامایشگاهی، سیگنال های ویدیویی و همچنین برخی شبکه های کامپیوتری بکار برده می شوند. همچنین این اتصال دهنده ها فیش های متداول برای ارتباط دوربین های مداربسته آنالوگ هستند.

 

همانند سایر اتصال دهنده ها bnc ها نیز بصورت نری و مادگی با یکدیگر متصل می شوند شامل یک پین داخلی و یک فک دوار چرخنده می باشند. بدنه چرخشی بی ان سی نر در بی ان سی ماده با چرخشی 180 درجه قفل می شود.طراحی داخلی bnc ها سبب اتصال قفل شونده و مطمئن شده است.
bnc های موجود در بازار بسته به نوع اتصال آنها با کابل و همچنین ابزار اتصال دهنده آنها در انواع مختلفی یافت میشوند. از آن جمله می توان به بی ان سی های پیچی ، بی ان سی های فنری، بی ان سی های پرسی و... اشاره کرد.


برای اتصال بی ان سی های پرسی به کابل کواکسیال ابزار پرس بی ان سی نیاز است اما برای بی ان سی های پیچی یک پیچ گوشتی ریز کفایت می کند. که البته نیاز به توضیح نیست که اتصال بی ان سی های پرسی مطمئن تر می باشد.

 

راهنمای انتخاب لنز مناسب
یکی از دغدغه ها هنگام نصب دوربین های مداربسته خصوصا دوربین های صنعتی ،انتخاب نوع لنز مناسب برای محل و هدف مورد نظر است. اینکه چه لنزی را برای زوم و فوکوس روی بخشی خاص از محیط انتخاب کنیم.
همانطور که میدانید لنزها در اندازه های متفاوتی در بازار موجودند. که متداولترین آنها لنزهای 4.3 ، 6 ، 8 ، 12 و یا 16 میلیمتری هستند.
در تصاویر زیر دوربین در موقعیت یکسان و فاصله 10 متری از ساختمان روبرو نصب شده است. با تغییر لنزها تصاویر را با هم مقایسه می کنیم. با توجه به تصویر مربوط به لنز 4.3 میلیمتری ، واضح است که برای دید کاملتر باید این لنز را انتخاب کنیم. هرچه به لنز 16 میلیمتری پیش می رویم زوم بیشتر شده و دامنه دید کمتر می شود.

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

لنز 4.3 میلیمتری

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

لنز 6 میلیمتری

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

لنز 8 میلیمتری

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

لنز 12 میلیمتری

 

دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته

لنز 16 میلیمتری

توضیح مختصر نیروگاه هسته ای


مقدمه

از مهمترین منابع استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی ، ساخت راکتورهای هسته‌ای جهت تولید برق می‌باشد. راکتور هسته‌ای وسیله‌ای است که در آن فرآیند شکافت هسته‌ای بصورت کنترل شده انجام می‌گیرد. در طی این فرآیند انرژی زیاد آزاد می‌گردد به نحوی که مثلا در اثر شکافت نیم کیلوگرم اورانیوم انرژی معادل بیش از 1500 تن زغال سنگ بدست می‌آید. هم اکنون در سراسر جهان ، راکتورهای متعددی در حال کار وجود دارند که بسیاری از آنها برای تولید قدرت و به منظور تبدیل آن به انرژی الکتریکی ، پاره‌ای برای راندن کشتیها و زیردریائیها ، برخی برای تولید رادیو ایزوتوپوپها و تحقیقات علمی و گونه‌هایی نیز برای مقاصد آزمایشی و آموزشی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در راکتورهای هسته‌ای که برای نیروگاههای اتمی طراحی شده‌اند (راکتورهای قدرت) ، اتمهای اورانیوم و پلوتونیم توسط نوترونها شکافته می‌شوند و انرژی آزاد شده گرمای لازم را برای تولید بخار ایجاد کرده و بخار حاصله برای چرخاندن توربینهای مولد برق بکار گرفته می‌شوند.

انواع انرژی هسته ای:

انرژی هسته ای – شکافت و گداخت

انرژی هسته ای، شکل اصلی دیگری از انرژی است که در داخل اتم قرار دارد . یکی از قوانین جهانی این است که انرژی نه تولید پذیر است و نه از بین رفتنی ، اما به شکلهای دیگر قابل تبدیل است. ماده را می توان به انرژی تبدیل نمود. آلبرت انیشتن ، مشهورترین دانشمند جهان ، فرمول ریاضی خاصی را برای شرح این نظریه ارائه نموده است.

E = MC2

برطبق فرمول فوق انرژی (E) برابر است با جرم (m) ضربدر سرعت نور به توان دو

چگونگی تولید برق در نیروگاه هسته‌ای

در نیروگاه‌های هسته‌ای پس از شکاف هسته، انرژی هسته‌ای به صورت حرارت آزاد می‌شود. از حرارت حاصله همانند نیروگاه‌های حرارتی می‌توان برای تولید برق استفاده کرد.یک نیروگاه هسته‌ای در اصل مانند یک نیروگاه فسیلی (حرارتی) کارمی‌کند، با این تفاوت که در نیروگاه اتمی، حرارت از سوزاندن زغال سنگ، نفت و یا گاز ایجاد نمی‌شود، بلکه از راه شکاف هسته اتم تولید می‌شود.جریان آب، این حرارت را به مولد بخار که درآن آب به‌بخار تبدیل می‌شود، از مدار اول منتقل می‌کند و بخار حاصله، توربین و در نتیجه مولد برق را به گردش در می‌آورد و سپس در چگالنده به آب تبدیل می‌شود. این آب در مدار دوم دوباره به مولد بخار برگردانده می‌شود و حرارت پس داده شده ، هنگام تبدیل بخار به آب در چگالنده، به وسیله آب خنک‌کننده در مدار سوم جذب و خارج می‌شود.نیروگاه‌های اتمی انواع مختلفی دارند. یکی از پیشرفته‌ترین آنها نیروگاه اتمی با راکتور آب تحت فشار است.برق تولیدشده در نیروگاه اتمی پس ازافزایش ولتاژ، درترانس‌های افزاینده، توسط خطوط انتقال فشار قوی به محل‌های مصرف منتقل می‌شود، در آنجا به وسیله ترانس‌های کاهنده، ولتاژ تا حد لازم کاهش می‌یابد و در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.این افزایش و کاهش ولتاژ به علت کم کردن تلفات در خطوط انتقال برق است.

مزايای نیروگاه هسته ای :

1_نيروگاه هسته‌اي تميز بوده و باعث خرابي كمتري در محيط زيست (نسبت به نيروگاه‌هاي نفتي و گازي) مي‌شود

2_ نيروگاه هسته‌اي اثر گلخانه‌اي ندارد و باعث باران اسيدي نمي‌شود.

3_ مساحت نيروگاه هسته‌اي در مقايسه با نيروگاه‌هايي مثل زغال سنگ بسيار كمتر است.

4_استفاده از نيروگاه هسته‌اي مانع از بين رفتن سوخت فسيلي مي‌شود.

انرژی هسته ای علی رغم مزایای بسیارش معایبی اساسی نیز دارد. که عبارت است از:

1- مسائل دورریزی فضولات

2- آلودگی محیط زیست با مواد پرتوزای بادوام ناشی از وقوع پیشامدهایی در نیروگاه و حین ترابری مواد رادیواکتیو

3- آلودگی گرمایی ناشی از نیروگاه ها

4- تأثیرات سوء بر سلامتی انسان

5- ذخایر محدود سنگ اورانیوم

6- وجاهت اجتماعی اندک

7- هزینه زیاد برای احداث

8- فقدان حمایت شرکت های بیمه و مجامع مالی

9- آسیب پذیری در برابر خرابکاری

10- امکان تکثیر جنگ افزارهای هسته ای از زباله های رآکتور مرغوب

11- و سوال هایی که در این مورد پیش می آید که بعد از سر آمدن عمر مفید نیروگاه های هسته ای پس از 20 تا 25 سال ، تکلیفشان چه خواهد شد.

سوخت هسته ای

شکل دیگر انرژی هسته ای، همجوشی هسته ای است. فیوژن (همجوشی یا ادغام) هنگامی رخ می دهد که دو یا چند اتم به هم ملحق می شوند تا اتم بزرگ تری بسازند. ستاره ها انرژی شان را از همجوشی هسته ای به دست می آورند. در اعماق یک ستاره، اتم های هیدروژن از طریق همجوشی به طور دایم در حال تبدیل شدن به اتم های هلیم هستند. این فرآیندی است که انرژی نورانی و گرمایی تولید می کند که به وسیله ستاره ها از جمله خورشید بیرون داده می شود.دانشمندان هنوز کشف نکرده اند که چگونه همجوشی را کنترل کنند تا انرژی قابل استفاده ایجاد کنند. اگر روزی این کار محقق شود خبری عالی خواهد بود چراکه همجوشی مواد رادیواکتیو کمتری تولید می کند و یک تأمین کننده تقریباً نامحدود انرژی در اختیار ما قرار می دهد.

حقایق جالب درباره انرژی هسته ای و شکافت

– ایالات متحده آمریکا از همه کشورهای جهان انرژی هسته ای بیشتری تولید می کند.

– در تاریخ انرژی هسته ای، سه فاجعه در نیروگاه های هسته ای رقم خورده. این سه فاجعه در چرنوبیل (روسیه)، جزایر تری مایل (ایالات متحده) و فوکوشیما دایچی (ژاپن) رخ داده اند.

– اولین زیردریایی هسته ای جهان یو اس اس ناتیلوس بوده که در سال 1954 به دریا انداخته شد.

– با یک قرص کوچک اورانیوم می توان معادل 1000 کیلوگرم زغال سنگ انرژی تولید کرد.

– دودی که شما می بینید از یک نیروگاه هسته ای خارج می شود آلودگی نیست، بلکه بخار است.

نیروگاه هسته‌ای و شیرین‌سازی آب شور

نیروگاه اتمی علاوه بر تولید برق ، فواید و کاربردهای دیگری نیز دارد که از جمله شیرین‌سازی آب شور دریا است. می توان به هر واحد نیروگاه اتمی هزار مگاواتی، یک واحد شیرین‌سازی آب شور به ظرفیت ‪ ۱۰۰هزار متر مکعب در روز متصل کرد و آب شور از دریا به وسیله پمپ به واحد شیرین-سازی آب شورهدایت کرد.در این واحد، از حرارت تولید شده به وسیله راکتور برای تقطیر کردن آب استفاده می‌شود. آب تقطیرشده پس از طی مراحلی به‌آب آشامیدنی تبدیل می‌شود.مایعات زاید دوباره به دریا برگردانده شده، آب آشامیدنی وارد شبکه توزیع می‌شود. آب شیرین حاصله برای مصارف کشاورزی، شهری و صنعتی قابل استفاده است.

سهم برق هسته‌ ای در تولید برق کشورها

کشورهای مختلف در تولید برق هسته‌ای روند گوناگونی داشته‌اند. به عنوان مثال کشور انگلستان که تا سال 1965 پیشرو در ساخت نیروگاه اتمی بود، پس از آن تاریخ ، ساخت نیروگاه اتمی در این کشور کاهش یافت، اما برعکس در آمریکا به اوج خود رسید. کشور آمریکا که تا اواخر دهه 1960 تنها 17 نیروگاه اتمی داشت، در طول دهه های 1970و 1980 بیش از 90 نیروگاه اتمی دیگر ساخت. این مسئله نشان دهنده افزایش شدید تقاضای انرژی در آمریکاست. هزینه تولید برق هسته‌ای در مقایسه با تولید برق از منابع دیگر انرژی در آمریکا کاملا قابل رقابت می‌باشد.هم اکنون فرانسه با داشتن سهم 75 درصدی برق هسته‌ای از کل تولید برق خود در صدر کشورهای جهان قرار دارد. پس از آن به ترتیب لیتوانی (73 درصد) ، بلژیک (57 درصد) ، بلغارستان و اسلواکی (47 درصد) و سوئد (48.6 درصد) می‌باشند. آمریکا نیز حدود 20 درصد از تولید برق خود را به برق هسته‌ای اختصاص داده است. گرچه ساخت نیروگاههای هسته‌ای و تولید برق هسته‌ای در جهان از رشد انفجاری اواخر دهه 1960 تا اواسط 1980 برخوردار نیست، اما کشورهای مختلف همچنان درصدد تأمین انرژی مورد نیاز خود از طریق انرژی هسته‌ای می‌باشند.طبق پیش بینیهای به عمل آمده روند استفاده از برق هسته‌ای تا دهه‌های آینده همچنان روند صعودی خواهد داشت. در این زمینه منطقه آسیا و اروپای شرقی به ترتیب مناطق اصلی جهان در ساخت نیروگاه هسته‌ای خواهند بود. در این راستا ژاپن با ساخت نیروگاههای اتمی با ظرفیت بیش از 25000 مگا وات در صدر کشورها قرار دارد. پس از آن چین ، کره جنوبی ، قزاقستان ، رومانی ، هند و روسیه جای دارند. استفاده از انرژی هسته‌ای در کشورهای کاندا ، آرژانتین ، فرانسه ، آلمان ، آفریقای جنوبی ، سوئیس و آمریکا تقریبا روند ثابتی را طی دو دهه آینده طی خواهد کرد

دیدگاههای اقتصادی و زیست محیطی برق هسته‌ای

جمهوری اسلامی ایران در فرآیند توسعه پایدار خود به تکنولوژی هسته‌ای چه از لحاظ تأمین نیرو و ایجاد جایگزینی مناسب در عرصه انرژی و چه از نظر دیگر بهره برداریهای صلح آمیز آن در زمینه‌های صنعت ، کشاورزی ، پزشکی و خدمات نیازشدیدی دارد که تحقق این رسالت مهم به عهده سازمان انرژی اتمی ایران می‌باشد. بدیهی است در زمینه کاربرد انرژی هسته‌ای به منظور تأمین قسمتی از برق مورد نیاز کشور قیود و فاکتورهای بسیار مهمی از جمله مسائل اقتصادی و زیست محیطی مطرح می‌گردند

چشم انداز

سایر دیدگاه های اقتصادی در مورد آینده انرژی هسته‌ای حاکی از آن است که براساس تحلیل سطح تقاضا و منابع عرضه انرژی در جهان ، توجه به توسعه تکنولوژیهای موجود و حقایقی نظیر روند تهی شدن منابع فسیلی در دهه های آینده، مزیتهای زیست محیطی انرژی اتمی و همچنین استناد به آمار و عملکرد اقتصادی و ضریب بالای ایمنی نیروگاههای هسته ای، مضرات کمتر چرخه سوخت هسته ای نسبت به سایر گزینه های سوخت و پیشرفتهای حاصله در زمینه نیروگاههای فرسوده و مهار انرژی گداخت هسته ای در طول نیم قرن آینده، بدون تردید انرژی هسته ای یکی از حاملهای قابل دسترس و مطمئن انرژی جهان در هزاره سوم میلادی به شمار می‌روددر این راستا شورای جهانی انرژی تا سال 2020 میلادی میزان افزایش عرضه انرژی هسته‌ای را نسبت به سطح فعلی حدود 2 برابر پیش بینی می‌نماید. با توجه به شرایط موجود چنانچه از لحاظ اقتصادی هزینه‌های فرصتی فروش نفت و گاز را با قیمتهای متعارف بین المللی در محاسبات هزینه تولید (قیمت تمام شده) برای هر کیلووات برق تولیدی منظور نمائیم و همچنین تورم و افزایش احتمالی قیمتهای این حاملها (بویژه طی مدت اخیر) را براساس روند تدریجی به اتمام رسیدن منابع ذخایر نفت و گاز جهانی مد نظر قرار دهیم، یقینا در بین گزینه‌های انرژی موجود در جمهوری اسلامی ایران استفاده از حامل انرژی هسته‌ای نزدیکترین فاصله ممکن را با قیمت تمام شده برق در نیروگاههای فسیلی خواهد داشت

اورانیوم و نقش آن در نیروگاه هسته ای

هسته اتم از ذراتی به نام “پروتون” و “نوترون” تشکیل شده است. پروتون بارالکتریکی مثبت دارد و مقدار آن برابر با بار منفی الکترون است در حالی که نوترون دارای بار الکتریکی نیست و به عبارت دیگر خنثی است پروتون ها و نوترون ها به وسیله نوعی انرژی اتصالی درکنار هم قرار گرفته و انرژی آزادشده به صورت حرارت مورد استفاده قرار می گیرد اورانیوم نیز ازعناصر سنگین به شمار می رود و دارای انرژی اتصالی بسیار زیادی است. مقدار انرژی آزاد شده هنگام شکافت هسته اورانیوم بسیار زیاد و به این منظور، از اورانیوم برای سوخت راکتور اتمی استفاده می شود .برای مقایسه مقدار انرژی اورانیوم موجود درراکتور نیروگاه اتمی بوشهر (‪ 80تن) برابر است با مقدار انرژی موجود در ‪17میلیون بشکه نفت خام در مقیاس کوچک انرژی حاصل از سوزاندن یک قرص سوخت ‪ 12گرمی اورانیوم معادل انرژی حاصل از سوختن یک تن زغال سنگ، دو ونیم تن چوب و 17 هزار فوت مکعب گاز طبیعی است

قیمت برق کشی


 

1-اجرای کامل یک شعله شامل خط کشی،لوله کشی با خرطومی نسوز،سیم کشی و نصب کلید یا پریز و نصب سرپیچ و لامپ،تفکیک اجرت: الف-خط کشی مسیر لوله برق 10 درصد کل اجرت ب-لوله کشی لوله خرطومی و نصب قوطی کلید و پریز 35 درصد کل اجرت ج-سیم کشی و اتصال در تقسیم 30 درصد کل اجرت د-نصب کلید و سرپیچ و لامپ یا پریز 25 درصد کل اجرت.

(12/750تومان)

 


 

2-اجرای خط بندی با نصب فیوز اول هر مدار (جهت هر خط)=

(11/650تومان)

 


 

3-لوله کشی با لوله پلیکا 1/2 جهت عملیات برقی بصورت توکار با خم کاری (سقف،بدنه،کف) هر متر طول=(۱/400تومان).

 


 

4-لوله کشی مانند ردیف 3 با نصب زانو هر متر طول=(1/050تومان).

 


 

5-لوله کشی با لوله پلیکا از 1 اینچ تا 2 اینچ با زانو جهت عملیات برقی هر متر طول=(2/100 تومان).

 


 

6-لوله کشی با لوله فولادی از سایز 11 تا 16 تا ارتفاع 6 متر بصورت روکار هر متر طول= (8/500تومان).

 


 

7-سیم کشی داخل لوله یا کانال پلاستیکی از سیم 1/5 میلیمترمربع الی 4 میلیمترمربع هر متر طول=(750تومان).

 


 

8-سیم کشی داخل لوله یا کانال پلاستیکی از سیم 6 میلیمترمربع الی 16 میلیمترمربع هر متر طول=(1/200تومان).

 


 

9-نصب طوق جهت چراغهای توکار (سیلندری و هالوژن) هر دونه= (5/500تومان)

 


 

10-لوله کشی با لوله فولادی نمره 11 تا 16 تا ارتفاع 3 متر بصورت روکار هر متر طول=

(7/000تومان).

 


 

11-نصب قوطی کلید و پریز و جعبه تقسیم معمولی هر عدد=

(1/500تومان).

 


 

12-نصب قوطی کلید و پریز (مدلmk و کنافی) و جعبه تقسیم فلزی هر عدد= (2/000 تومان).

 


 

13-نصب کلید و پریز و سرهم بندی هر عدد= (4/000تومان).

 


 

14-نصب سرپیچ آویز هر عدد= (1/500تومان).

 


 

15-نصب کلید و پریز روکار صنعتی یا معمولی هر عدد=

(7/000تومان).

 


 

16-نصب انواع چراغهای سقفی و معمولی،دیواری،حمامی،مهتابی تک لامپ (مونتاژ شده) هر عدد= (9/350تومان).

 


 

17-نصب انواع لوستر تا سه شاخه بدون نصب قلاب (مونتاژ شده) هر عدد= (10/950تومان)

 


 

18-نصب انواع لوستر از 4 شاخه به بالا در ارتفاع حداکثر 4 متر بدون نصب قلاب (مونتاژ شده) هر شاخه= (3/000تومان به قیمت ردیف 17 اضافه میگردد).

 


 

19-نصب انواع قلاب هر عدد= (6/800تومان)

 


 

20-نصب دربازکن یک طبقه با یک گوشی= (68/000تومان)

 


 

21-نصب هر گوشی اضافه مربوط به ردیف 20= (22/000تومان)

 


 

22-نصب دربازکن یک طبقه تصویری با یک گوشی=

(87/650تومان)

 


 

23-نصب هر گوشی اضافه مربوط به ردیف 22= (29/000تومان)

 


 

24-نصب پایه چراغهای پارکی،چمنی،لاک پشتی تا ارتفاع 4 متر= (30/200تومان)

 


 

25-نصب چراغهای پارکی،چمنی معمولی= (17000تومان)

 


 

26-نصب انواع مهتابی با دو لامپ(مونتاژ شده)= (13/650تومان)

 


 

27-نصب چراغهای خیابانی،صنعتی و متال تا 400 وات در ارتفاع حداکثر 6 متر هر عدد=

(44/000تومان).

 


 

28-نصب انواع پنکه های سقفی با نصب قلاب مربوطه بدون عملیات جوشکاری هر عدد=

(54/350تومان).

 


 

29-نصب و راه اندازی سیستم برق کولر آبی= (27/500تومان)

 


 

30-نصب هواکش تک فاز بدون بریدن جای هواکش(در ابعاد متعارف) هر عدد=

(18/500تومان).

 


 

31-نصب هواکش سه فاز بدون بریدن جای هواکش(در ابعاد متعارف) هر عدد=

(29/000تومان).

 


 

32-نصب کانال پلاستیکی از سایز 2 سانتیمتر الی 3/5 سانتیمتر هر متر طول=

(2/300تومان).

 


 

33-نصب کانال پلاستیکی از سایز 5/5 سانتیمتر الی 9 سانتیمتر هر متر طول=

(3/500تومان).

 


 

34-کابل کشی کابل آنتن تلویزیون،کابلهای زوجی تا 6 زوج داخل لوله یا کانال پلاستیکی هر متر طول= (1/500تومان).

 


 

35-کابل کشی کابل 2*1/5 الی 5*4 بصورت زیرزمین یا داخل لوله یا نصب روی سینی کابل هر متر طول= (2/100تومان).

 


 

36-کابل کشی کابل 3*1/5 الی 5*4 روکار با نصب بست کابل در ارتفاع حداکثر 3 متر هر متر طول= (3/500تومان).

 


 

37-کابل کشی کابل 3*6 الی 4*16 بصورت زیرزمین یا داخل لوله یا نصب روی سینی کابل هر متر طول= (4/600تومان).

 


 

38-کابل کشی کابل 3*6 الی 4*16 روکار با نصب بست کابل در ارتفاع 3 متر هر متر طول=

(7/200تومان).

 


 

39-نصب سینی کابل به عرض 10 سانتیمتر الی 30 سانتیمتر با نصب پایه نگهدارنده بدون عملیات جوشکاری هر متر طول=

(13/550تومان).

 


 

40-نصب سینی کابل با عرض 40 سانتیمتر الی 60 سانتیمتر با نصب پایه نگهدارنده بدون عملیات جوشکاری هر متر طول=

(16/500تومان).

 


 

41-کابل کشی کابل 3*25+16 الی 3*50 داخل کانال زمینی هر متر طول=

(8/500تومان).

 


 

42-نصب دتکتور نوری و دودی جهت اعلام حریق=

(14/650تومان).

 


 

43-کابل کشی کابل 30 زوج الی 50 زوج داخل لوله یا کانال پلاستیکی هر متر طول=

(2/500تومان).

 


 

44-کابل کشی کابل 8 زوج الی 20 زوج داخل لوله یا کانال پلاستیکی هر متر طول=

(2/000تومان).

 


 

45-اجرای سیستم اتصال زمین شامل نصب صحفه یا میله گراند داخل چاه مربوطه و اضافه نمودن زغال و نمک و اتصال سیم مسی تالبه چاه= (110/000تومان).

 


 

46-سیم کشی سیم اتصال زمین از چاه ارت تا تابلو مشاعات کابل بدون روکش 16 سانتیمتر 25 سانتیمتر هر متر طول=

(1/600تومان).

 


 

47-نصب جعبه کنتور با هم بندی سر کابلهای مربوطه جهت هر کنتور تک فاز=(25/000تومان).

 


 

48-نصب تابلو توزیع برق جهت فیدرهای خروجی مشاعات ساختمانهای تا سه طبقه=

(97/500تومان).

 


 

49-هر واحد اضافه جهت فیدرهای خروجی مشاعات ردیف 48=

(20/000تومان)


 

50-نصب جعبه تقسیم روکار با ابعاد 10*10 الی 20*30=

(12/500تومان).


 

51-نصب آنتن مرکزی با یک خروجی= (66/000تومان).


 

52-نصب هر خروجی اضافه مربوط به ردیف (51)=

(7/000تومان).


 

53-نصب قاب مهتابی توکار 2*40 الی 4*40=(25/000تومان).


 

54-نصب تایمر راه پله،فتوسل و چشمی= (28/000تومان).


 

55-نصب تایمر راه پله،فتوسل و به اضافه کنتاکتور با جعبه مربوطه=(85/500تومان).


 

56-نصب انواع بلندگو با قاب مربوطه= (22/000تومان).


 

57-سوراخ کردن سقف بتنی جهت عبور لوله هر سوراخ=

(12/500تومان)


 

58-اجرت نصب چراغهای متال توکار و روکار بصورت کامل=

(17/000تومان)


 

59-نصب تابلو تقسیم بندی تلفن (هر زوج با لحیم کاری و ترمینال بندی)=

(10/500تومان)


 

60-نصب انواع هالوژن،سیلندری و زنگ= (6/000تومان).


 

61-هزینه نصب و راه اندازی جک دربهای برقی به همراه سیستم کنترل= (281/000تومان).


 

●تذکرات مهم:


 

1-این فهرست بهاء به عنوان مبنای قیمت گذاری مورد توافق شورای برقکاران می باشد با توجه ب شرایط و برابر توافق طرفین و قرارداد فی ما بین قابل افزایش و کاهش می باشد.


 

2-تنظیم قرارداد فی ما بین کارفرما و پیمانکار (برقکار) الزامی می باشد.


 

3-کارفرما موظف است هنگام تنظیم قرارداد مبلغ 20 درصد به عنوان پیش پرداخت و در طول اجرای قرارداد نسبت به پیشرفت کار و 10 درصد مبلغ کل قرارداد به عنوان حسن انجام کار پس از تحویل به پیمانکار پرداخت نماید.


 

4-کلیه کارهای تعمیراتی،مراجعه جهت عیب یابی،کارهای دکوری و زیر 50 مترمربع بصورت توافقی می باشد.

5-طرح،بازدید،مشاوره و تعمیرات با توافق طرفین انجام میگردد.


 

6-تهیه نصب داربست،بالابر،کلیه عملیات بنایی (خط زنی مسیر برق) و جوشکاری بعهده کارفرما می باشد.


 

7-تهیه و حمل قطعات و لوازم مورد نیاز به عهده کارفرما می باشد. ودر صورتیکه به درخواست کارفرما از طریق پیمانکار انجام پذیرد با توافق طرفین درصد کارمزد مشخص می شود.


 

8-کلیه مواردی که در این فهرست بهاء مشخص نشده بصورت فی ما بین کارفرما و پیمانکار قیمت گذاری می گردد.


 

9-کلیه عملیات رعایت اصول فنی،ایمنی و استاندارد الزامی است.

 

تذکر : قیمت ها برای شهر تهران میباشد و در شهرستان ها 10 تا 20 درصد کمتر میباشد

 

باتشکر از (محمدرضا جعفریان)

قیمت برق کشی
انتشار : ۱۲ دی ۱۳۹۵

برچسب های مهم

ارزش ذاتی یک سهام چیست ؟ تفاوت ارزش ذاتی و ارزش بازاری یک سهام در چیست ؟


ارزش ذاتی یا(intrinsic value)در علوم مالی به ارزش واقعی یک شرکت یا یک دارایی میگویند، که پایه و اساس آن بررسی تمامی، ابعاد کسب و کار مورد نظر از جمله صورت های مالی و لحاظ دارایی های مشهود و نامشهود انجام گرفته است؛این ارزش مستقل از قیمت بازار است.
برای درک بهتر به دنبال پاسخ این سوال مطرح میرویم که:
سرمایه گذاران بر مبنای چه چیزی اقدام به خرید یا فروش یک فرآورده، ارز، دارایی یا سهام می نمایند؟
ارزش ذاتی لزوما برابر با ارزش بازار نیست؛و به همین دلیل سرمایه گذاران بنیادی با استفاده از تفاوت میان ارزش ذاتی و قیمت بازار اقدام به خرید یا فروش دارایی سهام میکنند.
اگر سهامی که در حال معامله است ارزش ذاتی بیشتری از ارزش بازاری خود داشته باشد،فعالان و سرمایه گذاران بازار اقدام به خرید این سهام میکنند، و اصطلاحا به چنین سهامی undervalue میگویند.
حال اگر سهامی بالاتر از ارزشهای خود در حال معامله باشد، سرمایه گذاران اقدام به فروش میکنند، وبه این سهام اصطلاحا overvalue گفته میشود.
برای مثال فرض کنید،قیمت بازار سهم شرکت A ، هم اکنون 300 تومان است؛به بیان دیگر سهام این شرکت هم اکنون با قیمت 300 تومان در حال معامله است، اما سرمایه گذاران زیادی همچنان متقاضی خرید آن هستند، و اگر دلیل تقاضای این سرمایه گذاران برای خرید این سهم را بخواهید، همه ی آنها پاسخ خواهند داد:(به نظر ما این سهم بیشتر از 300 تومان ارزش دارد)
درنتیجه ارزش واقعی شرکت A از نظر این سرمایه گذاران بیشتر از قیمت بازار این سهم است.
بنابر این در یک تعریف ساده ارزش ذاتی یک سهم، بیان کننده قیمتی است که سرمایه گذاران برای آن سهم قائل هستند.
همچنین به اختلاف بین ارزش ذاتی سهام و قیمت بازار حباب گفته میشود؛حباب میتواند مثبت یا منفی باشد.
اگر سهمی قیمت بازاری بیشتری از ارزش ذاتی سهام خود داشته باشد، حباب مثبت و باید فروخته شود.
و اگر سهمی قیمت بازاری کمتری از ارزش ذاتی سهام خود داشته باشد، حباب منفی و باید خریداری شود.

ارزش ذاتی یک سهام چیست ؟ تفاوت ارزش ذاتی و ارزش بازاری یک سهام در چیست ؟
انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۹

برچسب های مهم

تعرفه نصب بستر دوربین مداربسته و شبکه


نصب داکت، لوله کشی، ترانکینگ، و تجهیزات جانبی

ردیفعنوان خدماتواحدقیمت (ریال)توضیحات
1 نصب ترانکینگ فلزی تا سایز 12 متر 60.000 شامل ارت کردن
2 نصب ترانکینگ غیر فلزی تا سایز 12 متر 48.000  
3 نصب ترانکینگ فلزی سایز بالاتر از 12 متر 66.000 شامل ارت کردن
4 نصب ترانکینگ غیر فلزی سایز بالاتر از 12 متر 54.000  
5 نصب اتصالات ترانکینگ هر عدد 7.000  
6 کانال گذاری پلاستیکی (داکت کشی) بدون گوشه تا سایز 3 متر 13.000 با پیچ و رولپلاک برای حداقل 100 متر (کمتر از آن توافقی)
7 کانال گذاری پلاستیکی (داکت کشی) بدون گوشه از سایز 3.5 به بالا متر 16.000 با پیچ و رولپلاک برای حداقل 100 متر (کمتر از آن توافقی)
8 نصب لوله فلزی و خرطومی فلزی تا سایز 28میلیمتر (PG 21) متر 14.000 در شرایط عادی و اتصال توسط بست اسپید
9 نصب لوله فلزی و خرطومی فلزی از سایز 28 تا 47 (PG36) متر 16.000 در شرایط عادی و اتصال توسط بست اسپید
10 نصب لوله فلزی و خرطومی فلزی از سایز 47 تا 60 (PG48) متر 20.000 در شرایط عادی و اتصال توسط بست اسپید
11 نصب لوله فلزی و خرطومی فلزی از سایز 60 (PG48) به بالا متر "توافقی"  
12 نصب لوله PVC تا سایز 28میلیمتر (PG21) متر 10.000  
13 نصب لوله PVC از سایز 28میلیمتر تا 47میلیمتر (PG36) متر 12.000  
14 نصب لوله PVC از سایز 47میلیمتر تا 60میلیمتر (PG48) متر 17.000  
15 نصب لوله PVC از سایز 60میلیمتر (PG48) به بالا متر توافقی  
16 نصب لوله PVC تا سایز 28میلیمتر (PG21) متر 17.000  
17 نصب لوله PVC از سایز 28میلیمتر تا 47میلیمتر (PG36) متر 24.000  
18 نصب لوله PVC از سایز 47میلیمتر تا 60میلیمتر (PG48) متر 30.000  
19 نصب لوله PVC از سایز 60میلیمتر (PG48) به بالا متر توافقی  
20 نصب سینی تا عرض 10سانت متر 28.000  
21 نصب سینی از عرض 10 سانت تا 20 سانت متر 32.000  
22 نصب سینی از عرض 20 سانت تا 30سانت متر 37.000  
23 نصب سینی از عرض 30 سانت تا 40 سانت متر 42.000  
24 نصب سینی از عرض 40 سانت به بالا متر 47.000  
25 نصب ساپورت (پیچ برای سینی ده به دیوار) عدد 14.000  
26 نصب ساپورت (جوشکاری و ...) عدد توافقی  
27 نصب جعبه تقسیم پلاستیکی 10*10 عدد 12.000  
28 نصب جعبه تقسیم فلزی 15*15 عدد 18.000  

 

تعرفه سوراخکاری

ردیفعنوان خدماتواحدقیمت (ریال)توضیحات
1 سوراخکاری ارتباطی در دیوار (تا قطر 1سانتیمتر) عمق تا 20سانتی متر با لوله گذاری عدد 56.000 به ازای هر سانت اضافه قطر 2.500ریال افزوده میشود
2 سوراخکاری ارتباطی در دیوار (تا قطر 1سانتیمتر) عمق تا 60سانتی متر با لوله گذاری عدد 84.000 به ازای هر سانت اضافه قطر 2.500ریال افزوده میشود
3 سوراخکاری ارتباطی در بتن (تا قطر نیم سانتی متر) عمق تا 20 سانتی متر با لوله گذاری عدد 99.000 به ازای هر سانت اضافه قطر 5.000ریال افزوده میشود
4 استفاده از تفنگ هیلتی و نصب میخ بدون لوازم عدد 99.000  
5 برش روی گچ جهت لوله گذاری تا کچ کاری و ترمیم متر 49.000 محاسبه برای حداقل 10 متر
6 نصب دریچه بازدید 20*20 عدد 142.000  

 

تعرفه نصب کابل دیتا

شرایط کاری عادی در محیط ساختمان و حداقل 915متر

کابل کشی دیتای مسی UTP CAT5e
ردیفعنوان خدماتواحدقیمت (ریال)توضیحات
1 کابلکشی تا 10000متر متر 12.000  
2 کابل کشی از 10000متر تا 25000 متر متر 11.000  
3 کابل کشی از 25000متر به بالا متر 10.000  
کابل کشی دیتای مسی CAT6e UTP یا CAT5e STP
ردیفعنوان خدماتواحدقیمت (ریال)توضیحات
1 کابلکشی تا 10000متر متر 14.000  
2 کابل کشی از 10000متر تا 25000 متر متر 13.000  
3 کابل کشی از 25000متر به بالا متر 12.000  
کابل کشی دیتای مسی CAT7 یا CAT6e STP
ردیفعنوان خدماتواحدقیمت (ریال)توضیحات
1 کابلکشی تا 10000متر متر 18.000  
2 کابل کشی از 10000متر تا 25000 متر متر 17.000  
3 کابل کشی از 25000متر به بالا متر 16.000  

 

تعرفه نرخ برق کشی

ردیفعنوان خدماتواحدقیمت (ریال)توضیحات
1 کابلکشی برق متر 6.000 حداقل کابل کشی 1000متر
2 نصب پریز برق روکار یا توکار عدد 21.000  
3 نصب پایه پریز برق روکار و توکار عدد 21.000  
4 نصب فیوز رو کارتکی عدد 21.000  
5 نصب جعبه فیوز عدد 212.000  

 

 

 

 

مزایای نصب دوربین مداربسته

فرق بین 480p و 720p و 1080p چیست؟

انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل – بخش اول

انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل – بخش دوم

انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل – بخش سوم

اشتباه رایج در طراحی و خرید سیستم دوربین مداربسته

5 باور غلط در مورد دوربین مداربسته

دوربین مداربسته حرارتی چیست؟

اطلاعاتی کامل درباره دوربین های مداربسته

روش کلاه برداری دوربین مدار بسته

مقایسه فناوری‌های AHD و HDCVI و HDTVI و HDSDI و IP و آنالوگ

سوالات در مورد دوربین مدار بسته و خرابی ها

برخی سوالات درباره دوربین مدار بسته

نرخ فریم چیست

تکنولوژی(BLC) در دوربین های مداربسته

دوربین مداربسته (عمومی)

کابل کواکسیال (RG 59) چیست و چه مزیت هایی دارد

چرا نباید از هاردهای کامپیوتری جهت سیستمهای نظارت تلویزیونی استفاده کرد؟

تعرفه نصب بستر دوربین مداربسته و شبکه

HDMI چیست؟

انواع کابل شبکه و کواکسیال

تنظیمات منو دستگاه DVR دوربین مداربسته

دوربین مداربسته AHD مقایسه کیفیت و ساختار

فرق بین دوربین مداربسته AHD با HD-CVI و HD-TVI و HD-SDI و آنالوگ

مقایسه­ی VBR و CBR

مزایا و معایب دوربین های مداربسته بی سیم

مناسب ترین مکان برای نصب دوربین

نیاز نصب دوربین مداربسته در مدارس

نصب دوربین مداربسته امنیتی در مدارس

انتقال تصویر از طریق P2P دستگاه‏های Raster

افزایش دهنده طول کابل شبکه چیست؟

آموزش ریختن فیلم دوربین مداربسته روی فلش

آموزش انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل

اصطلاحات دوربین مدار بسته

آموزش تنظیمات ضبط دستگاه DVR و NVR

آموزش اتصال دوربین مداربسته به کامپیوتر

انتخاب یک DVR دی وی آر مناسب برای سیستم مداربسته

 

دوربینهای مداربسته و کنترل تصویری dvr دی وی آر

کواد Quad چیست ؟

چه هارد دیسکی برای DVR مناسب است؟

تنظیم منوی دستگاه دی وی ار ( هایک ویژن )

منبع تغذیه (آداپتور) سیستم مداربسته چیست؟

Motion Detector یا حسگر حرکتی در دوربین مدار بسته

اطلاعات کامل در مورد آیفون تصویری کوماکس کره و کامکث چین

دستگاه دی وی آر DVR و NVR چیست

آشنایی با مفهوم Bitrate در دوربین مداربسته و DVR

معرفی هارد وسترن بنفش و تفاوت آن با هارد های دیگر

تفاوت سنسور CCD و CMOS

دوربین های مداربسته تحت شبکه (مختصر)

آموزش نصب دوربین مداربسته شبکه (ip) مختصر

آشنایی با لنز دوربین های مداربسته

برند های معروف سیستم های حفاظتی

لیست برندهای دوربین مداربسته چینی

برند های معروف سیستم های حفاظتی

دوربین های مدار بسته cctv و کارایی های آن و اصطلاحات

نورافکن (پروژکتور) مادون قرمز چیست؟

لوله فلکسی چیست؟

انواع دوربین های مداربسته مخفی

SATA چیست

آی سی فلش

فناوری Onvif دوربین مداربسته چیست و چه کاربردی دارد؟

کابل شبکه | آشنایی با انواع و روش سوکت زدن

شغل برقکاری یا سیستم های حفاظتی را از کجا شروع کنیم ؟

HDMI چیست؟


HDMI مخفف اصطلاح High-Definition Multimedia Interface به معنای رابط چند رسانه ایه کیفیت بالاست. این رابط به نوعی یک رابط نسل جدید ویدئویی-صوتی محسوب میشوند که استفاده از آن در تجهیزات صوتی و تصویری به شدت رایج شده است.
این رابطه دارای دو خصوصیت مثبت نسبت به رابط ویدئویی VGA است. اولین مزیت آن کیفیت انتقال بالاتر تصویری در رابط های نسل جدید HDMI و دومین آن امکان انتقال صدا از طریق همین کابل با کیفیتی مطلوب است.
کابلهای HDMI معمولا دارای محدودیت طول هستند و استفاده از آنها تا طول 5متر بسیار رایج است گرچه این کابلهای با طول تا 20متر نیز تولید می شوند.
رابطهای HDMI دارای چندین ورژن متفاوت هستند. رزولوشن قابل انتقال تصویر در ورژن 1 آن برابر 1920×1200 و در ورژن 2 ان برابر 4096×2160 می باشد. در دستگاه های DVR و NVR معمولا از نسل اول رابط های HDMI استفاده می شود.

 

 

 

مزایای نصب دوربین مداربسته

فرق بین 480p و 720p و 1080p چیست؟

انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل – بخش اول

انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل – بخش دوم

انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل – بخش سوم

اشتباه رایج در طراحی و خرید سیستم دوربین مداربسته

5 باور غلط در مورد دوربین مداربسته

دوربین مداربسته حرارتی چیست؟

اطلاعاتی کامل درباره دوربین های مداربسته

روش کلاه برداری دوربین مدار بسته

مقایسه فناوری‌های AHD و HDCVI و HDTVI و HDSDI و IP و آنالوگ

سوالات در مورد دوربین مدار بسته و خرابی ها

برخی سوالات درباره دوربین مدار بسته

نرخ فریم چیست

تکنولوژی(BLC) در دوربین های مداربسته

دوربین مداربسته (عمومی)

کابل کواکسیال (RG 59) چیست و چه مزیت هایی دارد

چرا نباید از هاردهای کامپیوتری جهت سیستمهای نظارت تلویزیونی استفاده کرد؟

تعرفه نصب بستر دوربین مداربسته و شبکه

HDMI چیست؟

انواع کابل شبکه و کواکسیال

تنظیمات منو دستگاه DVR دوربین مداربسته

دوربین مداربسته AHD مقایسه کیفیت و ساختار

فرق بین دوربین مداربسته AHD با HD-CVI و HD-TVI و HD-SDI و آنالوگ

مقایسه­ی VBR و CBR

مزایا و معایب دوربین های مداربسته بی سیم

مناسب ترین مکان برای نصب دوربین

نیاز نصب دوربین مداربسته در مدارس

نصب دوربین مداربسته امنیتی در مدارس

انتقال تصویر از طریق P2P دستگاه‏های Raster

افزایش دهنده طول کابل شبکه چیست؟

آموزش ریختن فیلم دوربین مداربسته روی فلش

آموزش انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل

اصطلاحات دوربین مدار بسته

آموزش تنظیمات ضبط دستگاه DVR و NVR

آموزش اتصال دوربین مداربسته به کامپیوتر

انتخاب یک DVR دی وی آر مناسب برای سیستم مداربسته

 

دوربینهای مداربسته و کنترل تصویری dvr دی وی آر

کواد Quad چیست ؟

چه هارد دیسکی برای DVR مناسب است؟

تنظیم منوی دستگاه دی وی ار ( هایک ویژن )

منبع تغذیه (آداپتور) سیستم مداربسته چیست؟

Motion Detector یا حسگر حرکتی در دوربین مدار بسته

اطلاعات کامل در مورد آیفون تصویری کوماکس کره و کامکث چین

دستگاه دی وی آر DVR و NVR چیست

آشنایی با مفهوم Bitrate در دوربین مداربسته و DVR

معرفی هارد وسترن بنفش و تفاوت آن با هارد های دیگر

تفاوت سنسور CCD و CMOS

دوربین های مداربسته تحت شبکه (مختصر)

آموزش نصب دوربین مداربسته شبکه (ip) مختصر

آشنایی با لنز دوربین های مداربسته

برند های معروف سیستم های حفاظتی

لیست برندهای دوربین مداربسته چینی

برند های معروف سیستم های حفاظتی

دوربین های مدار بسته cctv و کارایی های آن و اصطلاحات

نورافکن (پروژکتور) مادون قرمز چیست؟

لوله فلکسی چیست؟

انواع دوربین های مداربسته مخفی

SATA چیست

آی سی فلش

فناوری Onvif دوربین مداربسته چیست و چه کاربردی دارد؟

کابل شبکه | آشنایی با انواع و روش سوکت زدن

شغل برقکاری یا سیستم های حفاظتی را از کجا شروع کنیم ؟

HDMI چیست؟
انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۵

برچسب های مهم


قم , خیابان انقلاب , کوچه 41 پلاک 15

اطلاعات و دانش رمز پیروزیست

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما