وان الکتریک

وان الکتریک

شرکت پیشگامان علم الکترونیک مجری و طراح سیستم های حفاظتی و نظارتی و برق ساختمانی

محل لوگو

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 558
  • بازدید دیروز : 102
  • بازدید کل : 658175

لوکس متر چیست


شدت روشنایی یا شدت نور چیست:

شدت نور، توان نور ساطع شده از منابع نور را به دست می دهد.شدت نور همان نیروی تابیده شده از سمت یک منبع نور در جهت معینی است که به وسیله ی تابع روشنائی بدست می آید.

واحدسنجش شدت روشنایی :

در سیستم SI واحد شدت روشنایی لوکس(LUX) می باشد که معادل یک لومن بر متر مربع می باشد.به عبارت بهتر لوکس از واحد لومن مشتق شده و لومن نیز از واحد شمع یا کاندلا (cd ) گرفته شده است .فرق لوکس با Candela این است که لوکس به فاصله و مساحت ربط دارد. هر میزان فاصله منبع نور از سطح زیادتر شود میزان Lux کم می شود چون روشنایی کل یا Lumen در سطح سیع تری پراکنده می‌شود. اما Candela ارتباطی با فاصله ندارد.

معرفی لوکس متر:

همانطور که میدانیم برای اندازه گیری هر کمیتی یک دستگاه اندازه گیری و یک واحد وجود دارد در این بخش ما میخواهیم دستگاه اندازه گیری شدت روشنایی را با نام لوکس متر معرفی نماییم.در لوکس متر از سنسورهای فتوولتائیکسلينيوم و سيليکون استفاه شده است .سنسور فتوولتائیک یعنی سنسور هایی که براساس میزان شدت نور ولتاژ تولید میکنند این ولتاژ تولید شده توسط واحد پردازشگر ,پردازش می شود و در خروجی میزان شدت نور با واحد لوکس (lux ) نمایش داده می شود.پس تا اینجا متوجه شدیم که لوکس متر از سه بخش دریافت کننده ,پرازشگر,نمایش دهنده تشکیل شده است.در دوربین های عکاسی و فیلم برداری امروزی نیز از سنسورهای لوکس متر استفاده شده است که نمونه ای از کاربرد این سنسور ها می باشد.همچنین نمونه دیگری از استفاده از نور سنج یا لوکس متر در گلخانه ها می باشد که برای مثال مدل 100.000 در گلخانه ها استفاده می شود.

چند نمونه دستگاه لوکس متر:

لوکس متر

 

ویژگی های دستگاه لوکس متر:

1. اهرمهای اندازه گیری کننده نور در محدوده 0.1 تا100,000 لوکس _ 0.01 تا 10,000فوت کندل
2. دقت بالا و پاسخ سریع
3. دارای حافظه نگهداری اطلاعات
4. نمایش علامات برای خواندن آسان
5. صفر کردن اتوماتیک
6. صفحه نمایش: 3 digit 1.2 LCD
7. قابلیت تکرار: % 2 +_
8. مشخصه دمایی: %0.1 +_
9 . طول عمر باتری200 ساعت
10. رطوبت و حرارت اجرایی: 0 تا 40cو70%رطوبت نسبی
11. منبع قدرت: یک باتری 9ولت
12. وزن: تقریبا 250 گرم
13. ضمایم: کیف حمل، راهنمای کار بادستگاه و باتری

جدول استاندارد لوکس مناسب برای هر محیط:

محيط سرپوشيده

ميزان نور بر حسب لوکس

انبار

20-75 lux

پله‌هاي اظطراري

30-75 lux

راهرو و راه پله

75-200 lux

فروشگاه

75-300 lux

اتاق‌هاي اداري

300-500 lux

بانک‌ها

200-1000 lux

خطوط مونتاژ

300-1000 lux

 

 

محيط سرباز

ميزان نور بر حسب لوکس

هواي آفتابي

10000-1000000 lux

آسمان ابري

100-10000 lux

هواي گرگ و ميش

1-10 lux

آسمان مهتابي

0.1-1 lux

شب ابري

0.01-0.1 lux

آسمان با ستاره ها (بدون ماه)

0.001-0.01 lux

ستاره و ابري

0.0001-0.001 lux

 

کاتالوگ دو نمونه لوکس متر:

دانلود کاتالوگ لوکس متر مدل LM-8000 دانلود کاتالوگ لوکس متر مدل LX-1128SD

 

معرفی تولید کنندگان تجهیزات اندازگیری:

TES, Tektronix, ROHDE&SCHWARZ , Fluke , Agilent , GW Instek , Hioki , Kyoritsu , Kaise , Escort , Lutron , Pintek , Lodestar , Mastech , Appa , SEW , Megatek , Matrix , Victor, Goldstar, HAMEG, SANWA, RIGOL,Time, standard, AZ , Micro , Goot , Testo, Proskit ,Weller

 

شیلنگ تراز و روش کار با آن


نحوه کار با شیلنگ تراز :

این مطلب بنا به درخواست تعدادی از کاربران سایت آموزش برق ساختمان ، مبنی بر نحوه کار با شیلنگ تراز نوشته شده است.

 

از آنجایی که ما در برقکاری ساختمان برای زیبایی کار باید قوطی کلیدها را هم تراز با هم در یک واحد مسکونی نصب کنیم، آشنایی با کار شلنگ تراز برای یک برقکار ساختمان واجب است.

شلنگ تراز یک لوله پلاستیکی شفاف است که از سالهای دور از آن برای پیدا کردن دو نقطه همتراز در ساختمان سازی، نقشه برداری و جاهای دیگر استفاده می شود. با وجود اینکه با پیشرفت علم وسایل راحتتر و سریعتری برای این منظور ساخته شده است، ولی هنوز هم به خاطر قیمت پایین و در دسترس بودن از شلنگ تراز استفاده می شود.

در این وسیله، از یکی از قوانین فیزیک استفاده می شود که می گوید: وقتى در داخل یک شلنگ آب بريزيم، سطح آب در قسمت ابتدا و انتهای لوله در يك ارتفاع قرار مى گيرد. که تصویر زیر این موضوع را به وضوح نشان می دهد.

 

شیلنگ تراز

شیلنگ تراز

 

نحوه کار با شلنگ تراز به این صورت است که ابتدا باید داخل آن را پر از آب کنید، بطوری که از هر سمت آن حدوداً بیست سانتی متر خالی باشد. حتماً دقت کنید که هیچ حباب هوایی در داخل شلنگ باقی نماند. زیرا وجود حباب سبب ایجاد خطا در کار با شلنگ تراز خواهد شد.

آنگاه باید یک ارتفاع را با متر روی دیوار مشخص کنید. مثلاً ما در برق ساختمان باید قوطی کلیدهای روشنایی را در ارتفاع ۱۲۰ سانتی متری نصب کنیم. پس با متر در ارتفاع ۱۲۰ سانتی متر یک علامت بگذارید. حال یک سر شلنگ تراز را طوری روی دیوار قرار دهید که سطح آب داخل آن روی علامتی که کشیده اید قرار گیرد،

 

نحوه کار با شلنگ تراز

نحوه کار با شلنگ تراز

 

آنگاه از همکار خود بخواهید که سر دیگر شلنگ تراز را به جایی که می خواهید قوطی های دیگر را نصب کنید برده و روی دیوار آنجا قرار دهد و آن قدر شلنگ تراز را بالا و پایین ببرد تا سطح آب در هر دو سمت شلنگ تراز ثابت شود. آنگاه نفر اول بایستی دوباره سطح آب را روی علامتی که مشخص کرده بود تنظیم کند (با بالا و پایین بردن شلنگ). زمانی که سطح آب روی علامت قرار گرفت، به همکار خود پیغام بدهید که روی سطح آب در سمت دیگر شلنگ، علامت دیگری رسم کند. این علامت دقیقاً ارتفاعی است که با علامت قبلی در یک خط تراز قرار دارد.

یکی از بزرگترین معایب کار با شلنگ تراز این است که برای کار با آن به دو نفر نیاز است. ولی در کار با تراز های لیزری معمولاً یک نفر هم کافیست. پس پیشنهاد می کنیم که حدوداَ ۴۵۰۰۰۰ تومان هزینه کنید و یک تراز لیزری بخرید، علاوه بر دقت، سرعت کار با تراز های لیزری خیلی بیشتر است. در تصویر زیر نحوه کار با تراز لیزری را مشاهده می کنید. همانطور که می بینید این دستگاه یک خط نوری قرمز رنگ را به صورت افقی یا عمودی منتشر می کند که تمام نقاط روی این خط، با هم، همتراز هستند (البته با درصد خطای بسیار پایین تر از شلنگ تراز)

 

روش کار با تراز لیزری

روش کار با تراز لیزری

 

 

لوله گذاری برق ساختمان در سقف های غیر کاذب


روش لوله گذاری برق ساختمان در سقف های غیر کاذب :

در این مطلب می خواهیم روش لوله گذاری برق ساختمان در سقف هایی مثل، سقف های تیرچه بلوک، سقف های کرومیت و یا سقف های ضربی را همراه با شکل توضیح دهیم. دو نمونه از این سقف ها را در پایین مشاهده می کنید. مشکلی که در لوله گذاری این نوع سقف ها وجود دارد این است که نه می توانید لوله های برق را مستقیم در زیر این سقف ها اجرا کنید، زیرا فقط دو سانتی متر گچ زیر سقف می آید، پس لوله برق را نمی پوشاند و نه می توانید شیار بزنید، زیرا به فاصله هر یک متر با تیرآهن ها و تیرچه های سقف برخورد می کنید. پس راه حل چیست؟؟؟

 

 

لوله گذاری برق ساختمان در سقف های ضربی

لوله گذاری برق ساختمان در سقف های ضربی

 

 

تنها راه حل آن است که لوله ها را به جای اینکه زیر سقف نصب کنید، در بالای سقف نصب کنید. پس قاعدتاً لوله های برق هر واحد در کف طبقه بالاتر اجرا خواهد شد. و از آنجایی که کف اتاق ها و کف پشت بام همیشه حدود ۱۰ سانتی متر کف سازی می شود و بالاتر می آید. روی لوله های برق نصب شده در کف را می پوشاند.
به تصویر زیر نگاه کنید. خط های قرمز رنگ لوله های برق هستند. همانطور که می بینید از قوطی کلید شروع شده، و از سقف رد شده، آنگاه از کف طبقه بالاتر رد شده و دوباره سقف سوراخ شده و به سمت پایین آمده است. پس نیاز است جاهایی که با شماره ۱ و ۲ علامت گذاری شده، سوراخ شود. اگر زمانی کار را شروع کنید که سقف بتن ریزی شده باشد باید با سختی زیاد کار سوراخ کاری را انجام دهید و بهترین وسیله برای این کار استفاده از هیلتی های تخریب ۱۵ کیلوگرمی است.

 

لوله گذاری برق ساختمان

لوله گذاری برق ساختمان

 

اگر بتوانید قبل از مرحله بتن ریزی، لوله های سقف را اجرا کنید، برای شما راحت تر است ، زیرا نیاز به سوراخ کاری زیادی نیست. ولی گاهاً پیش می آید که با مخالفت مهندس عمران پروژه مواجه می شوید، زیرا به گفته آنها این کار از استقامت بتن می کاهد و مانع از “یک تکه بودن بتن” سقف می شود. در این صورت کاری که ما در پروژه هایمان می کنیم این است که در محل هایی که قرار است بعد از بتن ریزی و خشک شدن بتن، سوراخ کاری شود، ۴۰ سانتی متر لوله برق شماره ۲/۵ را به صورت عمودی نصب می کنیم، طوری که چند سانت بالاتر از بتن باشد. تا بعداً لوله برق شماره ۲ بدون نیاز به سوراخ کاری در داخل آن قرار گیرد. این روش بهتر است چون امکان شکستن لوله ها به علت رفت آمد زیاد در مرحله بتن ریزی هم وجود ندارد.

برقکشی ساختمان های این مدلی، مشکل تر از ساختمان های دیگر بوده و قاعدتاً هزینه برقکاری آن هم کمی بیشتر است. لوله گذاری برق ساختمان

 

نکته: برای کارهای کوچک و خورده کاری ها که فقط باید دو سه تا سیم نصب شود، می توانید از سیم هایی که در بازار به “سیم های لاگچی” معروف است استفاده کنید تا اصلاً نیازی به نصب لوله و سوراخ کاری نباشد. البته هیچ مهندس ناظر برقی استفاده از این سیم ها را تایید نمی کند.

 

انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۵

برچسب های مهم

چرا نباید از هاردهای کامپیوتری جهت سیستمهای نظارت تلویزیونی استفاده کرد؟


01

پایداری و ثبات

  • هارد کامپیوتر به گونه­ای طراحی شده است که بتواند ۵ روز و در هرروز ۸ ساعت کار کند.
  • طراحی هارد نظارتی به گونه­ای است که عملکرد دستگاه را به حالت بی­وقفه ارتقاء داده است و این هارد می­تواند ۷ روز به صورت ۲۴ ساعته کار کند.
  • سیستم نظارتی برای عملکرد بی­وقفه به هاردی نیاز دارد که در برابر گرما پایدارتر است و عملکرد بهتری دارد.

 

 

 

 

 

02

مصرف برق

  • مصرف برق در سیستم نظارتی بسیار حائز اهمیت است به خصوص وقتی DVR/NVR حامل چندین هارد باشد.
  • هرچه برق مورد نیاز NVR کمتر شود، دما کاهش می­یابد؛ این امر کمک می­کند NVR در محیط پایدارتری کار کند.
  • جریان برق مورد نیاز برای شروع به کار هارد کامپیوتری ۸A-3.2A است، در حالیکه میزان مورد نیاز برای هارد نظارتی ۲.۰A می­باشد. هارد کامپیوتر ممکن است موجب جریان کشی بیش از حد از دستگاه شود.

 

 

 

 

03

 

عملکرد خواندن / نوشتن

  • پردازش اطلاعات در سیستم نظارتی به صورت بی­وقفه و دائمی صورت می­گیرد، برای وقوع این امر هارد باید بتواند بین خواندن و نوشتن متناوبا عمل کند.
  • هارد نظارتی به گونه ای طراحی شده است که می­تواند در حالت “بدون وقفه” کار کند، این امر باعث عملکرد بهتر در پردازش اطلاعات می­شود.

 

 

 

 

مزایای نصب دوربین مداربسته

فرق بین 480p و 720p و 1080p چیست؟

انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل – بخش اول

انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل – بخش دوم

انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل – بخش سوم

اشتباه رایج در طراحی و خرید سیستم دوربین مداربسته

5 باور غلط در مورد دوربین مداربسته

دوربین مداربسته حرارتی چیست؟

اطلاعاتی کامل درباره دوربین های مداربسته

روش کلاه برداری دوربین مدار بسته

مقایسه فناوری‌های AHD و HDCVI و HDTVI و HDSDI و IP و آنالوگ

سوالات در مورد دوربین مدار بسته و خرابی ها

برخی سوالات درباره دوربین مدار بسته

نرخ فریم چیست

تکنولوژی(BLC) در دوربین های مداربسته

دوربین مداربسته (عمومی)

کابل کواکسیال (RG 59) چیست و چه مزیت هایی دارد

چرا نباید از هاردهای کامپیوتری جهت سیستمهای نظارت تلویزیونی استفاده کرد؟

تعرفه نصب بستر دوربین مداربسته و شبکه

HDMI چیست؟

انواع کابل شبکه و کواکسیال

تنظیمات منو دستگاه DVR دوربین مداربسته

دوربین مداربسته AHD مقایسه کیفیت و ساختار

فرق بین دوربین مداربسته AHD با HD-CVI و HD-TVI و HD-SDI و آنالوگ

مقایسه­ی VBR و CBR

مزایا و معایب دوربین های مداربسته بی سیم

مناسب ترین مکان برای نصب دوربین

نیاز نصب دوربین مداربسته در مدارس

نصب دوربین مداربسته امنیتی در مدارس

انتقال تصویر از طریق P2P دستگاه‏های Raster

افزایش دهنده طول کابل شبکه چیست؟

آموزش ریختن فیلم دوربین مداربسته روی فلش

آموزش انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل

اصطلاحات دوربین مدار بسته

آموزش تنظیمات ضبط دستگاه DVR و NVR

آموزش اتصال دوربین مداربسته به کامپیوتر

انتخاب یک DVR دی وی آر مناسب برای سیستم مداربسته

 

دوربینهای مداربسته و کنترل تصویری dvr دی وی آر

کواد Quad چیست ؟

چه هارد دیسکی برای DVR مناسب است؟

تنظیم منوی دستگاه دی وی ار ( هایک ویژن )

منبع تغذیه (آداپتور) سیستم مداربسته چیست؟

Motion Detector یا حسگر حرکتی در دوربین مدار بسته

اطلاعات کامل در مورد آیفون تصویری کوماکس کره و کامکث چین

دستگاه دی وی آر DVR و NVR چیست

آشنایی با مفهوم Bitrate در دوربین مداربسته و DVR

معرفی هارد وسترن بنفش و تفاوت آن با هارد های دیگر

تفاوت سنسور CCD و CMOS

دوربین های مداربسته تحت شبکه (مختصر)

آموزش نصب دوربین مداربسته شبکه (ip) مختصر

آشنایی با لنز دوربین های مداربسته

برند های معروف سیستم های حفاظتی

لیست برندهای دوربین مداربسته چینی

برند های معروف سیستم های حفاظتی

دوربین های مدار بسته cctv و کارایی های آن و اصطلاحات

نورافکن (پروژکتور) مادون قرمز چیست؟

لوله فلکسی چیست؟

انواع دوربین های مداربسته مخفی

SATA چیست

آی سی فلش

فناوری Onvif دوربین مداربسته چیست و چه کاربردی دارد؟

کابل شبکه | آشنایی با انواع و روش سوکت زدن

شغل برقکاری یا سیستم های حفاظتی را از کجا شروع کنیم ؟

 

جدول جریان مجاز سیم ها ، کابل ها و فیوزها


جدول جریان مجاز سیم ها :

این اعداد نشان دهنده مقدار جریانی است که هر سیم با سطح مقطع متفاوت می تواند تحمل کند.
 
 

 
 
 
 
 
 
جدول جریان مجاز کابل ها :
 
جریان مجاز کابل ها
 
 
 
 
 
جریان مجاز فیوزها :
 
جریان مجاز فیوزها
 
 

 

روش تنظیم پریزهای تایمردار


روش تنظیم پریزهای تایمردار :

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بخواهید بعضی از وسایل برقی منزل یا محل کارتان را در یک زمان مشخص روشن یا خاموش کنید. مثلاً عادت داشته باشید که شب ها با کولر روشن بخوابید و بخواهید که کولر خودش بعد از یک ساعت خاموش شود. یا این که یک مرکز پرورش قارچ دارید که می خواهید یک دستگاه تهویه را در ساعت های مشخصی خاموش و روشن کنید تا هم در مصرف برق صرفه جویی کرده باشید و هم هوای مناسبی برای رشد قارچ ها ایجاد کرده باشید و . . .

 

یک پریز تایمردار می تواند مشکل شما را حل کند. انواع مختلفی از این دستگاه در بازار موجود است که تصویر یکی از آنها را در پایین مشاهده می کنید.

 

پریزهای تایمردار

پریزهای تایمردار

 

این دستگاه در واقع به عنوان یک واسط بین پریز برق و دستگاه موردنظر عمل می کند. یعنی از یک طرف دارای یک دو شاخه جهت اتصال به پریز برق و از طرف دیگر دارای یک پریز برای خروج برق است.

تنظیم این دستگاه به این صورت است. بر روی دستگاه تعدادی شماره مشاهده می کنید که یا به صورت ۱۲ ساعته و یا به صورت ۲۴ ساعته بر روی یک قسمت دایره ای متغییر درج شده است. فرض می کنیم هم اکنون ساعت ۱۱ شب است، پس نشانگر را روی عدد ۱۱ قرار می دهیم. مطابق تصویر زیر:

روش تنظیم پریز تایمردار

روش تنظیم پریز تایمردار

 

بر روی دستگاه ۹۶ دیپ سوئیچ قرار گرفته که هر کدام معرف ۱۵ دقیقه است. ( پس حداقل زمان قابل تنظیم ۱۵ دقیقه است ).

حال فرضاً می خواهید به تایمر دستور دهید که دستگاه شما را در ساعت ۵ روشن کند و در ساعت ۶ خاموش. پس دیپ سوئیچ های بین عدد ۵ تا ۶ را تغییر حالت دهید ( یعنی به سمت بالا بکشید ).

این عمل را می توانید برای هر ساعت مورد نظری که می خواهید انجام دهید. این برنامه ریزی شما در روزهای بعدی هم به همین صورت تکرار خواهد شد.

از این سیستم می توانید برای مواقعی هم که در سفر هستید استفاده کنید تا تعدادی لامپ را روشن کند و این گونه دزدها فکر کنند که کسی در منزل است.

انواع مختلفی از این پریزهای تایمردار در بازار موجود است که قیمت های آن از ۳۰ هزار تومان شروع شده و تا ۷۰ هزار تومان ادامه دارد، که پیشنهاد ما به شما خرید جنس اصلی آن به قیمت ۷۰ هزار تومان است.

دستگاهی که در بالا مشاهده کردید از نوع آنالوگ بود که فقط قابلیت برنامه ریزی برای ۲۴ ساعت را دارد و در طول هفته همان برنامه روز قبل را تکرار می کند. اگر برنامه ریزی شما در هر کدام از روزهای هفته با بقیه روزها فرق دارد، پس شما نیاز دارید که یک تایمر دیجیتال هفتگی خریداری کنید.

خروجی که معمولاً می توانید از پریزهای تایمردار موجود در بازار بگیرید ۱۶ آمپر و تا ۳۶۰۰ وات توان است

 

 

روش تنظیم پریزهای تایمردار
انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۵

برچسب های مهم

ترانزیستور چیست و چگونه کار می کند ؟ (قسمت سوم)


با ساختنی همراه هستید با قسمت سوم مقاله ترانزیستور‌ها چگونه کار می‌کنند. در قسمت اول مقاله ترانزیستور‌ها سعی کردیم به شکلی ساده ترانزیستور را به شما توضیح دهیم و برای شما داستانی کوتاه از تولد ترانزیستور تعریف کردیم. در قسمت دوم مقاله ترانزیستور‌ها شما را انواع نیمه‌هادی‌ها و پیوند گاه‌های p-n ،دیود‌ها ، انواع ترانزیستور‌ها و همچنین روش کار ترانزیستور‌های دو قطبی (BJT) آشنا نمودیم .

در قسمت سوم و آخر مقاله ترانزیستور‌ها چگونه کار می‌کنند ، شما را با آخرین دسته بزرگ از ترانزیستور‌ها یعنی FET‌ها آشنا خواهیم کرد و سپس با زبان ساده به شما توضیح خواهیم داد که اساس کار همه کامپیوتر‌های جهان چیست و نقش ترانزیستور‌ها در این میان چیست؟

ترانزیستور‌های اثر میدان (FET) چگونه کار می‌کنند ؟

باید یادآوری کنیم که از لحاظ نظری ، همه ترانزیستور‌ها در واقع با کنترل حرکت الکترون‌ها کار می‌کنند. ولی روش‌های کنترل کردن الکترون‌ها متفاوت است . مانند ترانزیستورهای دوقطبی پیوندی،ترانزیستور‌های اثر میدان (Field Effect Transistor) سه پایه جداگانه دارند. اما نام گذاری آن‌ها با ترانزیستور‌های دوقطبی متفاوت است ، سورس (Source) که نظیر پایه امیتر (Emitter) در ترانزیستور‌های دوقطبی است . درین (Drain) که نظیر کالکتور (Collector) و گیت (Gate) که نظیر پایه بیس است. در یک ترانزیستور FET ، لایه‌های نیمه‌هادی نوع n و نوع p به شکلی اندکی متفاوت با ترانزیستور‌های دو قطبی چیده می‌شوند و لایه ای از فلز و اکسید فلز روی آن‌ها را پوشانده است. و این چینش باعث تولید قطعه ای به نام ترانزیستور MOSFET (Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistor) شده است .

ساختار یک ترانزیستور اثر میدان FET
ساختار یک ترانزیستور اثر میدان FET

با این که در پایه درین و سورس ترانزیستور‌های FET نیمه‌هادی نوع n قرار دارد که دارای “الکترون اضافی” هستند (در قسمت دوم مقاله آشنایی با طرز کار ترانزیستور اشاره کردیم که الکترون اضافی به چه معناست) ، اما این الکترون‌ها نمی‌توانند آزادانه میان این دو قسمت حرکت کنند. زیرا حفره‌های موجود در نیمه‌هادی نوع p میان آن‌ها ، از این کار جلوگیری می‌کند. جالب است بدانید امروزه نیمه‌هادی‌ها از جنس پلیمر تولید شده اند که خواصی بهتر از سیلیکون دارند !

 
در ترانزستور‌های اثر میدان اکترون‌ها به وسیله میدان اکتریکی از سورس به درین کشیده می‌شوند.
در ترانزیستور‌های اثر میدان اکترون‌ها به وسیله میدان اکتریکی از سورس به درین کشیده می‌شوند.

با این حال ، اگر یک ولتاژ مثبت کافی به پایه گیت یک ترانزیستور FET متصل شود . یک میدان الکتریکی ایجاد خواهد شد که باعث خواهد شد الکترون‌ها از سورس به سمت درین کشیده شوند. این جریان که به وسیله “اثر میدان الکتریکی” ایجاد می‌شود ، ترانزیستور را روشن می‌کند.فلسفه نام گذاری این نوع ترانزیستور‌ها هم همین اثر میدان الکتریکی است.

از لحاظ قطب ، ما می‌توانیم ترانزیستور‌های MOSFET را بر خلاف ترانزیستور‌های دو قطبی ، ترانزیستور تک قطبی بنامیم ، زیرا تنها یک نوع قطبش یا پلاریته (Polarity) بار الکتریکی در روشن شدنش دخیل است .

ترانزیستور‌ها چگونه در محاسبات و رایانه‌های امروزی به ما کمک می‌کنند ؟

در عمل ، شما هیچ نیازی به داشتن اطلاعات در مورد الکترون‌ها و حفره‌ها و تئوری‌های مختلف فیزیک الکترونیک ندارید تا بتوانید با رایانه کار کنید . مگر این که شغلتان طراحی و ساخت IC یا همان مدار مجتمع باشد ! تنها چیزی که لازم است بدانید نکته ای است که در ابتداری قسمت اول مقاله چگونگی کار ترانزیستور‌ها به آن اشاره شد :

ما می‌توانیم ترانزیستور‌ها را به دو شکل ببینیم . یا به شکل تقویت کننده و یا به شکل یک کلید

دادن یک جریان کوچک و گرفتن یک جریان بزرگ (تقویت) ، یا دادن یک جریان کوچک به عنوان دستور و باز شدن راه برای عبور یک جریان بزرگ (کلید یا سوییچ) . اما پاسخ یک سوال هست که دانستنش برای ما مفید است :

کامپیوتر‌ها چگونه این همه داده را ذخیره می‌کنند و این همه محاسبه را انجام می‌دهند ؟

قطعه ای از یک چیپ زیر میکروسکوپ الکترونیکی
مدار یک چیپ زیر میکروسکوپ الکترونیکی ، این قطعات کوچک میکرونی در واقع ترانزیستورFET هستند!

ما می‌توانیم تعدادی ترانزیستور را که هر کدام می‌توانند خاموش و روشن شوند را در کنار هم چیده و یک دروازه یا گیت منطقی (Logic Gate) بسازیم . این گیت‌ها چند مقدار جریان ورودی را می‌گیرند و یک خروجی به ما نشان می‌دهند. همین گیت‌های منتطفی هستند که با کامپیوتر‌ها این امکان را می‌دهند که از این تکنیک ریاضیاتی به نام جبر بولی (Boolean Algebra) استفاده کنند. جالب است بدانید مغز شما هم از همین تکنیک استفاده می‌کند.مغز شما ورودی‌هایی (چیزهایی که می‌دانید) در مورد وضعیت هوا یا چه چیزی در کمد راهروی خودتان دارید را گرفته تصمیم می‌گیرد که :

اگر باران می‌آید “و” من چتر دارم،پس مشکلی نیست که بیرون بروم .

جمله بالا مثالی از عملگر “و” (AND) در جبر بولی بود . شما با استفاده از گیت‌های منطقی دیگر می‌توانید تصمیمات مختلفی بگیرید . برای مثال :

اگر باد می‌وزد “یا” برف می‌آید ، من کاپشن خواهم پوشید.

این هم یک مثال از عملگر “یا” (OR) بود.

 

حالا بیاید این دو را با هم ترکیب کنیم :

اگر باران می‌آید “و” من چتر “یا” کاپشن داشته باشم ، می‌توانم به بیرون از خانه بروم .

عملگر‌های دیگری مانند NOR ، NOT ، NAND و … هم وجود دارند که به آن‌ها اشاره نمی‌کنیم تا موضوع برایتان پیچیده نشود.

کامپیوتر‌ها می‌توانند صفر و یک‌ها یا همان ترانزیستور‌های خاموش و روشن را با هم دیگر مقایسه کنند و با استفاده از این گیت‌های منطقی این صفر و یک‌ها (دو دویی‌ها یا باینری‌ها) را با هم ترکیب کنند.

بله ، ترانزیستور‌ها و خاموش و روشن شدن آن‌ها سنگ بنای رایانه‌ها و برنامه‌های رایانه ای است !

یک برنامه کامپیوتری یک رشته از دستورات منطقی است که پردازنده مرکزی کامپیوتر (CPU) بر اساس آن‌ها کارهای مختلفی انجام می‌دهد.

واقعا عجیب است وقتی فکر می‌کنید ساختنی که هم اکنون در حال دیدنش هستید. یا بازی‌های رایانه ای ، یا برنامه‌های پخش صوت و تصویر ، همه و همه، همین رشته دستوراتی هستند که پردازنده رایانه بی وقفه در حال انجام دادنشان است !

حافظه کامپیوتر‌ها چگونه کار می‌کند ؟

همان طور که گفتیم ، در حالت عادی ، وقتی یک ترانزیستور دوقطبی خاموش است که جریانی در پایه بیس جریان نداشته باشد و وقتی روشن است که این جریان برقرار شود. حالا به این فکر کنید که خروجی یک ترانزیستور را به ورودی است وصل کنیم ! یعنی پایه امیتر یا کالکتور را به بیس متصل کنیم . با این کار بارخورد یا فیدبک (Feedback) می‌گویند .

حالا وقتی ترانزیستور را روشن کنید ، قسمتی از جریان بزرگ از طریق اتصال شما به بیس می‌رود و جریان آن را تامین می‌کند و ترانزیستور را روشن نگه می‌دارد. حتی اگر شما جریان اولیه بیس را قطع کنید. ترانزیستور روشن باقی خواهد ماند.

 

حالا اگر جریانی در جهت مخالف به بیس ترانزیستوری که با استفاده از فیدبک روشن مانده است وارد کنید. ترانزیستور دوباره خاموش می‌شود و خاموش می‌ماند.

با این شرایط شما توانسته اید کلیدی بسازید که آن را یک بار روشن کنید و نیازی نباشد که تا ابد آن را به شکل دستی روشن نگه دارید . به این قطعه که شما ساختید فلیپ فلاپ (Flip Flop) می‌گویند. یک لحظه صبر کنید !!

اگر دقت کنید می‌بینید فلیپ فلاپ در واقع یک حافظه است که می‌تواند صفر و یک را در خود ذخیره کند ! صفر وقتی در حالت خاموش است و یک وقتی در حالت روشن مانده است .

در واقع فلیپ فلاپ‌ها آجر‌های کوچک تکنولوژی ذخیره سازی اطلاعات در رایانه‌ها هستند !

سیم برق مناسب برای کولر گازی چیست


سیم برق مناسب برای کولر گازی چیست ؟

 

سیم برق مناسب برای کولر گازی

 

برای برق رسانی به کولر گازی از سیم شماره چند استفاده کنیم؟؟؟ این سوالی است که خیلی از دوستان تا به حال آن را مطرح کرده اند. بهتر دانستیم که پاسخ این سوال را به صورت یک مطلب مجزا در سایت قرار دهیم.

معمولاً بر روی پلاک کولر گازی ها مقدار ظرفیت سرمایشی و گرمایشی آنها به وات نوشته شده است. که اگر این مقدار را بر ۳٫۵ تقسیم و بر ۱۲ ضرب کنیم یک مقدار به دست می آید که به آن BTU یا British Therminul Unit گفته می شود (البته با اندکی اختلاف) . شاید مقدار BTU را مستقیماً هم روی پلاک کولر گازی نوشته باشند.

یک مثال می زنیم.

فرض کنید ظرفیت سرمایشی یک کولر گازی ۷۰۰۰ وات باشد. اگر ما این مقدار را بر ۳٫۵ تقسیم و آنگاه بر ۱۲ ضرب کنیم، به عدد ۲۴۰۰۰ می رسیم که این کولر گازی در بازار به ۲۴ هزار معروف است که منظور همان مقدار BTU آن است.

بعد از این که مقدار BTU کولر گازی مشخص شد آن را بر ۲۰۰۰ تقسیم کنید. عدد به دست آمده مقدار جریان مصرفی آن کولر گازی بر حسب آمپر است. پس یک کولر گازی ۲۴ هزار حدوداً ۱۲ آمپر جریان می کشد.

روی پلاک بعضی از کولر گازی ها، مقدار جریان مصرفی آنها هم نوشته شده است. و نیازی به محاسبات بالا نیست. مانند تصویر زیر

جریان-برق-کولر-گازی

جریان-برق-کولر-گازی

 

 

 

شاید الان به این نتیجه رسیده باشید که یک سیم شماره ۱٫۵ برای برق رسانی به این کولر گازی مناسب باشد!!!

ولی جواب از لحاظ تئوری بله است و از لحاظ عملی خیر.

می دانیم که یک سیم شماره ۱٫۵ می تواند حدوداً ۱۶ آمپر برق را از خود عبور دهد و یک سیم شماره ۲٫۵ حدوداً ۲۰ آمپر. این مقادیر در صورتی است که شرایط ایده آل برای سیم برق فراهم باشد. مثلاً دمای هوا ۲۴ درجه باشد، طول سیم خیلی زیاد نباشد، سیم در مسیر تکه تکه و چسب خورده نباشد و…. . که همیشه این شرایط فراهم نیست. در ضمن کولر های گازی در زمان استارت اولیه جریان بیشتری ( تا ۱٫۵ برابر حالت عادی) مصرف می کنند.

 

پس اگر فاصله کابل مصرفی تا محل کولر گازی حدوداً ۱۰ متر است و ظرفیت کولر گازی حداکثر ۱۸۰۰۰ بی تی یو می باشد. می توان از کابل ۲ در ۲٫۵ استفاده کرد.

اگر ظرفیت کولر گازی بین ۱۸۰۰۰ تا ۳۲۰۰۰ بی تی یو است و طول کابل هم حدوداً ۲۰ متر است، باید از کابل ۲ در ۴ استفاده کرد.

و اگر ظرفیت کولر گازی بالاتر از ۳۲۰۰۰ BTU است ، باید از کابل ۲ در ۶ استفاده کرد.

نکته : اگر در ساختمان ارت اجرا شده است. باید یک رشته سیم دیگر به عنوان ارت رد کنید.

 

بهتر است که از سیم های تکه تکه و چسب خورده استفاده نکنیم. زیرا سیم ها در محل هایی که با نوار چسب به هم وصل می شوند دچار گرمای شدید و آتش سوزی می شوند. بهتر است سیم ها مستقیم از جعبه فیوز یا کنتور اصلی تا محل کولر گازی کشیده شود. متاسفانه سیم های تقبلی هم در بازار زیاد شده، به طوری که سیم های ۲/۵ به اندازه سیم های ۱/۵ و سیم های ۴ به اندازه سیم های ۲/۵ هستند. پس همیشه سیم ها را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید.

 

با توجه به محاسبات بالا فیوزی هم که سر راه کولر گازی نصب می کنید حدوداً باید ۲۰ تا ۲۵ آمپر باشد. البته اگر کولر گازی شما کمتر از ۱۸ هزار BTU است، فیوز های با ظرفیت کمتر هم می تواند جوابگوی کار شما باشد.

 

یک نکته برای برقکارها :

در یک تقسیم بندی کلی می توان گفت که کولرهای گازی خانگی، یا یک تکه هستند یا دو تکه ( اسپیلت ). اگر برای یک کولر گازی یک تکه سیم کشی می کنید، فقط کافیست دو رشته سیم شماره ۴ را مستقیم از جعبه فیوز تا محل نصب کولر ببرید. ( یعنی شیار بزنید، لوله خرطومی قرار دهید و سپس سیم رد کنید ).

اما سیم کشی یک کولر گازی دو تکه به این صورت است :

برای بیشتر کولر های گازی دو تکه باید برق را فقط تا محل کمپرسور ( که معمولاً در تراس یا پشت بام نصب می شود ) ببرید. ولی در بعضی از مدل ها باید برق تا محل یونیت داخلی برده شود. پس اگر شما به عنوان یک برقکار، یک ساختمان را از پایه سیم کشی می کنید و از این اطلاع ندارید که بعداً قرار است صاحب خانه کدام مدل را برای خانه اش خریداری کند، باید برق را تا هر دو محل ببرید. بهتر است از جعبه فیوز تا محل کمپرسور (یونیت خارجی) یک لوله خرطومی یا لوله پی وی سی شماره ۲/۵ قرار دهید و بعد از محل کمپرسور تا محل کولر گازی ( یونیت داخلی ) هم یک لوله دیگر نصب کنید.

نکته: معمولاً کابل برق کولر های تا ۱۸۰۰۰ بی تی یو به محل پنل (یونیت داخلی ) و کولرهای با ظرفیت بالاتر به محل کمپرسور می رود.

نکته: تمیز بودن کندانسور جهت عبور جریان هوا تا میزان زیادی از برق مصرفی کولر می‌کاهد

نکته : نصب کندانسور در سایه باعث جلوگیری از هدر رفت قابل توجهی از برق مصرفی آن‌ها خواهد شد.

نکته: در صورت امکان کولر گازی را در مسیر باد نصب کنید، زیرا این کار باعث انتقال بهتر حرارت در کندانسور شده و در نتیجه راندمان کولر افزایش یافته و مصرف برق کاهش خواهد یافت.

نکته :خیلی از دوستان هم سوال می کنند که کابل فرمان چیست و برای کابل فرمان از چه کابلی استفاده کنیم. پاسخ : ” به کابلی که از محل کولر گازی (یونیت داخلی) تا کندانسور ( یونیت خارجی) کشیده شده، کابل فرمان گفته می شود. و از اسم آن مشخص است که برای تبادل فرمان بین این دو قسمت استفاده می شود. نصب کابل فرمان به همراه لوله مسی بر عهده ما برقکارها نیست و نصب آن بر عهده نصاب کولر گازی ست. ولی بد نیست بدانید که تعداد رشته های کابل فرمان در بعضی از مدل ها، ۴ رشته یا ۵ رشته یا ۶ رشته یا ۷ رشته به نمره ۱/۵ است، که تعداد رشته های آن به نوع و امکانات کولر گازی بستگی دارد.

 

سیم برق مناسب برای کولر گازی چیست
انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۵

برچسب های مهم

برخی سوال جواب های برق ساختمان


 
س - با وجود خارج کردن لامپ کلید از حفظه باز هم لامپ کم مصرف چشمک می زند ، مشکل چیست؟
ج - یکی از دلایلی که لامپ ها چشمک می زنند همین چراغ داخلی کلید است و دلیل دیگر که به ندرت اتفاق می افتد نم موجود در دیوار می باشد. در برخی موارد برقکار از قوطی مخصوص کلید استفاده نمی کند و بدنه آهنی کلید با دیوار برخورد می کند که در این شرایط اگر دیوار دارای نم خفیفی باشد باعث جریان برگشتی شده و چراغ چشمک خواهد زد.
 
 
س - تلفن دارای خش خش شدید می باشد که به سختی صدای طرف پشت خط را می شنوم؟
ج - اگر در حالت بوق آزاد تلفن دارای خش خش است مشکل از سیم کشی تلفن می باشد. ابتدا جنس کابل به کار رفته سیم کشی تلفن چک شود. اگر جنس نامرغوب بود سیم را به کلی تعویض کنید و از جنس مرغوب و باکیفیت استفاده کنید. در ادامه مسیر سیم های تلفن را از مسیر سیم های برق حتی الامکان جدا کنید و در باکس مخصوص تلفن از ترمینال جهت اتصال سیم ها استفاده کنید. این نوع ایرادات می تواند مشکل ساز باشد و حتما باید بایک تکنسین برق در تماس باشید.
 
 
 
س - خانه ما دارای دو طبقه است. در طبقه دوم آیفون به خوبی کار می کند ولی طبقه اول صدای آیفون از بیرون به داخل نمی آید، راهتنایی کنید؟
ج - این مشکل می تواند دو دلیل عمده داشته باشد:
1- سیم کشی : با گذر زمان سیم های آیفون خشک می شوند و سیم بندی ها از هم باز می گردند.
2- گوشی آیفون واحد مربوطه می تواند دچار نقص شود.
نکته : برای بررسی دقیق و اصولی باید با یک تکنسین با تجربه تماس بگیرید.
 
 
س - هنگامی که در آشپزخانه ماشین لباسشویی را روشن می کنیم فیوز برق آشپزخانه قطع می شود و باید دوباره آن را وصل کنیم؟
ج - اگر فیوز فقط یک بار قطع می شود و در ادامه روشن بودن ماشین دیگر قطع نمی شود می تواند اضافه بار لحظه ای باشد. ( ایراد ماشین )
اگر هر بار که ماشین را روشن می کنید فیوز قطع می شود دلیل کمبود آمپر نامی فیوز می باشد.
باز هم تاکید می کنم حتما با یک تکنسین با تجربه تماس بگیرید و خود اقدام به رفع ایراد نکنید زیرا می تواند بسیار خطر آفرین باشد.
 

 

فریلنسر کیست و چه کار هایی انجام میدهد ؟


فریلنسر فردی است که به طور مستقل کار می کند و خدمات خود را بر اساس پروژه به مشتریان ارائه می دهد. آنها توسط یک شرکت خاص استخدام نمی شوند، بلکه برای خودشان کار می کنند، اغلب از راه دور. فریلنسرها در انتخاب مشتریان، پروژه ها و ساعات کاری خود انعطاف پذیری دارند و به آنها اجازه می دهد کنترل بیشتری بر زندگی حرفه ای خود داشته باشند.

فریلنسرها می توانند طیف گسترده ای از خدمات را در صنایع مختلف ارائه دهند. برخی از مشاغل آزاد رایج عبارتند از نویسندگی، طراحی گرافیک، توسعه وب، برنامه نویسی، بازاریابی، مشاوره، عکاسی و بسیاری دیگر. خدمات خاص ارائه شده توسط فریلنسر به مهارت، تخصص و علایق آنها بستگی دارد.

درآمد یک فریلنسر بر اساس عوامل مختلفی می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد. اولاً، مهارت ها و تجربه فریلنسرها نقش مهمی در تعیین پتانسیل درآمد آنها دارد. فریلنسرهایی با مهارت های تخصصی یا تجربه گسترده در زمینه خود اغلب نرخ های بالاتری دارند. علاوه بر این، صنعتی که فریلنسر در آن فعالیت می کند می تواند بر درآمد آنها تأثیر بگذارد. برخی از صنایع، مانند فناوری یا امور مالی، تمایل دارند فرصت های شغلی آزاد با درآمد بالاتری را در مقایسه با سایرین ارائه دهند.

موقعیت جغرافیایی عامل دیگری است که بر درآمد فریلنسر تأثیر می گذارد. نرخ ها بسته به هزینه زندگی و تقاضا برای خدمات خاص در یک منطقه خاص می تواند بسیار متفاوت باشد. به عنوان مثال، فریلنسرهای مستقر در کشورهای توسعه یافته با هزینه های زندگی بالاتر ممکن است در مقایسه با کشورهای در حال توسعه، نرخ های بالاتری دریافت کنند.

تعداد و اندازه پروژه های انجام شده توسط فریلنسر نیز به درآمد جهانی آنها کمک می کند. فریلنسرهایی که به طور مداوم پروژه های پردرآمد یا قراردادهای بلندمدت را تضمین می کنند، می توانند درآمد قابل توجهی کسب کنند. با این حال، ذکر این نکته ضروری است که فریلنسرها اغلب با نوساناتی در درآمد خود مواجه هستند. بسته به در دسترس بودن پروژه ها و مشتریان، برخی از ماه ها ممکن است از نظر مالی بیشتر از سایرین سودآور باشند.

ارائه یک رقم دقیق برای درآمد جهانی یک فریلنسر چالش برانگیز است زیرا از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. برخی از فریلنسرها ممکن است هنگام شروع کار درآمد کمی داشته باشند و با کسب تجربه و ایجاد شهرت به تدریج درآمد خود را افزایش دهند. دیگران ممکن است خود را در رشته خود تثبیت کرده باشند و از همان ابتدا درآمد قابل توجهی کسب کنند. درآمد جهانی یک فریلنسر می تواند از چند صد دلار در ماه تا چندین هزار یا حتی بیشتر باشد.

در نتیجه، فریلنسر فردی خوداشتغال است که خدماتی را بر اساس پروژه به مشتریان ارائه می دهد. آنها به طور مستقل کار می کنند و طیف گسترده ای از خدمات را در صنایع مختلف ارائه می دهند. درآمد یک فریلنسر به عواملی مانند مهارت، تجربه، صنعت، موقعیت مکانی و تقاضا برای خدمات آنها بستگی دارد. در حالی که ارائه رقم دقیق برای درآمد جهانی یک فریلنسر دشوار است، اما می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد و تحت تأثیر عوامل متعددی قرار می گیرد.

هر سیم ظرفیت عبور چه مقدار جریان برق را دارد


هر سیم ظرفیت عبور چه مقدار جریان برق را دارد؟

 

جریانی که می تواند  از یک سیم برق عبور کند  چند آمپر است

جریانی که می تواند از یک سیم برق عبور کند چند آمپر است؟

 

خیلی از دوستان در مورد ظرفیت هر سیم برای عبور جریان سوال می کنند و می خواهند بدانند که مثلاً یک سیم شماره ۱/۵ یا فرضاً یک سیم شماره ۲/۵ ، چند آمپر جریان را می تواند عبور دهد. در جدول پایین پاسخ این سوال شما داده شده است.

این مقادیر برای شرایط ایده آل و برای دمای ۲۵ درجه سانتی گراد است. از آنجایی که همیشه شرایط ایده آل نیست، بهتر است از این مقدار، اندکی پایین تر در نظر بگیرید تا از حداکثر ظرفیت سیم استفاده نشود و در شرایط غیر ایده آل، سیم دچار مشکل نشود .

برای مشاهده بهتر جدول پایین ، روی آن کلیک کنید. جدول زیر را برای فاصله حداکثر ۴۰ متر سیم در نظر بگیرید.

 

مقدار جریان هر سیم برق

جدول بالا از کتاب کارگاه سیمکشی ۲ آورده شده است.

توضیحات:
گروه ۱ : یعنی سیم های داخل لوله که تعداد آنها در هر لوله یک تا سه سیم در نظر گرفته شده است.
گروه ۲: یعنی سیم های دولا یا سه لا که آزادانه در هوا کشیده می شود و معمولا برای مصرف کننده های سیار به کار می رود.
گروه ۳: یعنی تعدادی سیم یک لا که آزادانه در هوا کشیده می شود و فاصله بین سیم های مجاور حداقل برابر قطر سیم است.

 

در جدول زیر می توانید برحسب مقدار طول و جنس سیم ( از نظر مس یا آلومینیم )، مقدار جریان مجازی که می توان از یک سیم عبور داد را مشاهده کنید. برای مشاهده بهتر جدول روی آن کلیک کنید.

 

جدول جریان مجاز سیم ها

این جدول از سایت “سیم افشار نژاد خراسان” آورده شده است. اندک تفاوتی که در ارقام هر دو جدول مشاهده می کنید. به خاطر جنس و کیفیت های متفاوت سیم هاست.

 

 

هر سیم ظرفیت عبور چه مقدار جریان برق را دارد
انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۵

برچسب های مهم

مشکلات برق کاری و همکاری در رفع



این روزها کسب و کار برقکاران ساختمان بسیار اوضاع نابسامانی دارد. برقکاران و تکنسین ها از معضلات شدید و بیکاری می گویند و همین امر بنده را بر آن داشت تا چند خطی درباره علل بوجود آمدن این اوضاع بنویسم و به گونه ای درد دل این قشر را بازگو کنم:
نمی دانم اصلا کدام ارگان یا سازمان مسئول این بخش مهم و تاکید می کنم "بسیار مهم" از سیستم ساختمان است؟ سالهای سال است در این جامعه زندگی و کار می کنیم و به عنوان "برقکار" مشغول هستیم ولی هنوز هم که هنوز است نه نظارتی در کار است و نه کنترلی.
کدام اتحادیه؟ کدام صنف؟ ما که در بین این نا به سامانی ها دیگر نفسی برای کشیدن نداریم. هر کس از جایش بلند می شود و برای خود نرخ و دستمزد تعیین می کند که هیچ مبنایی ندارد. نرخ دستمزدها بجای افزایش در حال کاهش است! می دانم ریشه این معضلات کجاست و تمام آنها را خدمت شما عرض می کنم:
 
- اشباع بازار کار :
دیگر این بازار تحمل این همه برقکار را ندارد. آنقدر تعدادشان زیاد شده که کار به کسی نمی رسد. این نکته بسیار مهم سبب شده است تا برقکارها سرازیر شده و برای عقد قرار داد با کارفرما هر کاری بکنند که ایرادی هم بر آنها نیست زیرا زندگی نیازمند هزینه است. یکی از آن کارهایی که می کنند پایین آوردن قیمت هاست. مجبورند قیمتی بدهند که از دیگران پایینتر باشد تا شاید کارفرما کار را به آنها بدهد. در پروژها که اصلا باندبازی و بند "پ" بیداد می کند و در این بین کسانی مشغول به کار می شوند که شاید و تاکید می کنم شاید لیاقت و صلاحیت چنین پروژه هایی را نداشته باشند.
 
- کیفیت کار :
کیفیت برقکاری ساختمان به برق ساختمان شدت پایین است. چرا باید برق ساختمان که از نظر من مهم ترین بخش یک ساختمان را تشکیل می دهد آنقدر بی کیفیت و بی ارزش باشد؟ کارفرمایان حاضرند برای هر چه ارزانتر تمام شدن کارشان بی کفایت ترین برقکاران را به کار بگیرند و بی کیفیت ترین جنس های برقی را تهیه نمایند. البته روی صحبت بنده با بساز و بفروش هاست. آنها واحدهای خود را می فروشند و می روند و تنها کسی که در این میان متضرر خواهند شد مالکان جدید هستند. برق ساختمان پس از مدتی به مشکل بر خواهد خورد و این مالکان مجبور می شوند هزینه های گزافی بابت ترمیم بپردازند. خوب دوستان به نظر شما یک تکنسین مجرب و کاربلد حاضر به چنین توافقی با کارفرما خواهد شد؟ از نظر بنده که جواب منفی است زیرا او "نمی تواند" اینگونه کار کند. پس این کارها و ساختمان ها در انحصار "نو برقکاران" و "نا برقکاران" با دستمزدهای اندک و ناچیز می باشد که باز هم تکرار می کنم ایرادی بر آنها نیست.
 
 
- نظارت و کنترل :
چرا باید شهرداری و دیگر ارگانهای ذیربط به چنین ساختمان هایی پایان کار یا اصلا مجوز ساخت بدهد؟ ساختمانی که یک مهندس برق سیستم برق آن را تایید نکند آیا مجاز به شروع فعالیت است؟ تقریبا 80 درصد برقکاران بدون داشتن مهارت و اطلاعات کافی درخصوص استانداردها و اصول سیم کشی ساختمان ، مشغول به کار هستند که این معضل ناشی از نبود سازمانی برای نظارت و کنترل است. ببینیم در کشورهای پیشرفته و نظام مند چگونه کار می کنند. اصلا آنجا حرفه ی برق کاری یک حرفه آزاد محسوب نمی شود زیرا تمام تکنسین های برق در استخدام سازمان ها و شرکت ها هستند و از آنجا جهت کار به کارفرما معرفی می شوند و تا لحظه پایان کار تحت نظارت و بازررسی هستند تا کار به نحو احسن و با کیفیت بالا انجام شود. در ضمن کسانی در این شرکت ها به کار گرفته می شوند که پیش از آن دوره های فنی لازم را گذرانده باشند و با مدرک رسمی صلاحیت آنها تایید می شود. دیگر خودتان مقایسه کنید و نتیجه بگیرید!
 
 
 
حرف آخر : حرف ما تازه شروع می شود! از شما کاربران گرامی دعوت می کنم در قسمت نظرات این پست از معضلات خود بگوئید.
 

 

کابل های دریایی


کابل‌های فیبر نوری حامل 99 درصد از ارتباطات دیجیتالی بین قاره ای ، از جمله تماس‌های تلفنی، ایمیل‌ها، صفحات وب و غیره هستند. به خاطر وجود این کابل‌هاست که ‏می‌توانید با اسکایپ ‏‎(Skype)‎‏ همکارتان را در سیدنی ببینید یا به دوستتان در بمبئی پیام متنی بفرستید!
کابل‌های زیر آبی اینترنت برای اقتصاد جهانی یک زیرساخت اساسی هستند. تعجبی ندارد که به گزارش نیویورک تایمز ‏‎(New York Times)‎‏ مسئولان ارتش آمریکا به حضور زیر دریایی‌ها وکشتی‌های روسی در نزدیکی ‏این کابل‌ها حس خوبی نداشته و نگران این مساله هستند !
علی رغم اهمین این شبکه زیر آبی، بیشتر مردم تا زمانی که مشکلی برایش به وجود نیاید توجهی به آن ‏ندارند. نیکول استاروسیلسکی ‏‎(Nicole Starosielski)‎‏ می‌خواهد این رویه را تغییر دهد. ‏استاروسیلسکی، یک متخصص رسانه در دانشگاه نیویورک، 6 سال در جهان سفر کرد تا تاریخچه این ‏شبکه کابلی و نفوذ‌های فرهنگی، سیاسی و محیطی که به آن شکل داده است را بررسی کند. نتیجه کار‌های ‏او، آسیب پذیر بودن این سیستم را پر رنگ تر از قبل به ما نشان داد.‏
استاروسیلسکی می‌گوید:

ما همیشه اینترنت را یک شبکه توزیع شده می‌دانیم. به خاطر وجود افزونه‌های ‏موجود در این شبکه، یک حمله به نقطه ای از شبکه زمینی نمی‌تواند کل شبکه را از کار بیاندازد. اما زیر ‏آب این طور نیست!

او می‌گوید: مردم قطعا متعجب می‌شوند اگر بدانند که فقط حدود 200 سیستم کل ‏ترافیک اینترنت را از اقیانوس عبور می‌دهند! آن‌ها هم فقط در چند ناحیه محدود متمرکزند. کابل‌های زیر آبی اینترنت از ‏سراسر جهان به این نقاط پرفشار و کم عرض ختم می‌شوند.‏

 
منطقه ای در گوام که محل قرارگیری کابل‌های زیر آبی اینترنت است.

کتاب استاروسیلسکی به نام “شبکه زیر آب” که اوایل امسال منتشر شد، به بررسی دلایل این مساله می‌‏پردازد. این دلایل از مسائل سیاسی گرفته تا نقشه برداری زیر آب و خطرات وقوع زلزله را در بر می‌‏گیرد. این وبسایت به شما اجازه می‌دهد در شبکه کابلی اقیانوس آرام گشت و گذاری داشته باشید. این وب ‏سایت شامل نقشه‌های تعاملی، تاریخچه کابل‌های مختلف و تصاویری از نقاطی که این شبکه به ساحل می‌رسد، است.

کابل‌های زیر آبی اینترنت که ارتباط استرالیا و نیوزلند را با دنیای دیجیتال فراهم می‌کنند، در این نقشه تعاملی مشخص شده اند.
کابل‌های زیر آبی اینترنت که ارتباط استرالیا و نیوزلند را با دنیای دیجیتال فراهم می‌کنند، در این نقشه تعاملی مشخص شده اند.

تاریخچه ای کوتاه از کابل‌های زیر آبی اینترنت

اولین کابل قاره پیما، که یک سیم مسی تلگراف بود، در سال 1866 در طول اقیانوس اطلس قرار گرفت. کابل ‏هایی که در دهه‌های بعدی آنجا قرار گرفتند مسیر‌های حمل و نقل دوران استعمار را دنبال کردند و خیلی ‏از کابل‌های امروزی هم در همین مسیر‌ها قرار داده شده اند. در دهه 1950، کابل‌های هم محوری که می‌‏توانستند مکالمات تلفنی را انتقال دهند، به کابل‌های استاندارد تبدیل شدند. ‏
سپس در دهه 1990 و با ورود کابل‌های فیبر نوری که می‌توانستند مقادیر عظیمی‌از داده‌های دیجیتالی ‏را به شکل نور انتقال دهند، عرصه بر کابل‌های آنالوگ قدیمی‌تنگ شد. اگر درباره ساز و کار این کابل‌ها ‏و نحوه قرارگیری آن‌ها در کف اقیانوس کنجکاوید، با یک جستجوی ساده در اینترنت به اطلاعات خوبی ‏دست پیدا خواهید کرد.‏
کابل‌های زیر آبی اینترنت قبلا هم باعث به وجود آمدن مشکلات جهانی شده بودند. در سال 1959 روزنامه تایمز ‏‎(the Times)‎‏ گزارش داد که نیروی دریایی آمریکا یک قایق ماهی گیری روسی را در حوالی نیوفاندلند ‏‎(Newfoundland)‎‏ در حوالی شمال شرقی آمریکا به خاطر مشکوک بودن به دستکاری کابل‌ها مورد جستجو ‏قرار داده است.

 
درپوش تقریبا نامرئی که سوراخ دسترسی به کابل‌های فیبر نوری در‌هاوایی را پوشانده است.
درپوش تقریبا نامرئی که سوراخ دسترسی به کابل‌های فیبر نوری در‌هاوایی را پوشانده است.

اما فقط روس‌ها نیستند که به کابل‌های زیر آبی اینترنت علاقه مندند. در دهه 1970، نیروی دریایی آمریکا با زیردریایی ‏هایش غواص‌هایی را برای جاسوسی از کابل‌های ارتباطی سری ارتش شوروی فرستاد. این عملیات به ‏Ivy Bells‏ معروف است.‏
اما برای دستکاری کابل‌های امروزی که قطری در حدود یک شلنگ آبیاری دارند، به نیروی دریایی نیازی ‏نیست. استاروسیلسکی می‌گوید: آن‌ها باید این کابل‌ها را جمع کرده و پشت قایق بیاندازند، پس لازم است تا ‏حد امکان سبک باشند. در سال 2006، زلزله ای در تایوان کابل‌ها را قطع و دسترسی به اینترنت را ‏مختل کرد. در سال 2007، گروهی از دزدان آهن قراضه در ویتنام ، بخش‌هایی از دو کابل فیبر نوری را ‏بیرون کشیدند که باعث شد سرویس اینترنت برای چندین ماه با اختلال مواجه شود. ظاهرا، کوسه‌ها هم ‏تهدید دیگری هستند.‏
به گفته استاروسیلسکی تا به امروز، لنگر کشتی‌ها و تور‌های ماهیگیری مسئول 60 درصد از قطعی‌های ‏کابل‌های زیر آبی اینترنت بوده اند. به همین دلیل، مکان این کابل‌ها روی نمودار‌های ناوبری با خط‌های پر پیچ و ‏خم صورتی و روی آب با نشانه‌هایی که به ملوانان هشدار می‌دهد که لنگر نیندازند، مشخص شده است. از ‏سوی دیگر تمام این هشدار‌ها می‌تواند برای خرابکاران یک راهنمای خوب باشد!‏

یک دوربین مدار بسته که مراقبت از کابل‌های ارتباطی یکی از شهر‌های کالیفرنیای آمریکا را بر عهده دارد.
یک دوربین مدار بسته که مراقبت از کابل‌های ارتباطی یکی از شهر‌های کالیفرنیای آمریکا را بر عهده دارد.

استاروسیلسکی می‌گوید: خراب کردن کابل‌ها طی هر دو جنگ جهانی بسیار رایج بود، اما اخیرا چنین ‏حادثه ای دیده نشده است. این به این معنا نیست که امکان وقوع چنین حادثه ای وجود ندارد. بریدن و خراب ‏کردن یک کابل نزدیک به ساحل کار بسیار آسانی است، اما پیدا کردن و تعمیر مکان آسیب دیده هم به همان ‏انداز ساده است. مقاله منتشر شده در روزنامه تایمز به نگرانی بزرگ تری اشاره می‌کند؛ یعنی احتمال ‏خرابکاری در کابل‌هایی که در اعماق آب و مکان‌های بسیار دور از ساحل قرار گرفته اند.‏
استاروسیلسکی در کتابش می‌نویسد که استراتژی حفاظت از کابل‌های زیر آبی اینترنت چیزی نیست جز “امنیت از ‏راه ابهام و ناشناخته بودن”. در گذشته کسی اهمیتی به این کابل‌ها نمی‌داد و همین برای حفاظت از آن‌ها کافی ‏بود. در آینده اما اوضاع این چنین نخواهد ماند.‏ با این وجود، اگر زمانی برسد که ماهواره اینترنت زمین را تامین کند، دیگر این مشکلات را نخواهیم داشت.

 

منبع

علت چشمک زدن لامپ های کم مصرف


چشمک زدن لامپ های کم مصرف

چشمک زدن لامپ های کم مصرف

 

 

علت چشمک زدن لامپ های کم مصرف و نور ضعیف هالوژن های LED

 

از آنجایی که تحمل چشمک زدن لامپ های کم مصرف در شب و در هنگام خوابیدن برای خیلی ها دشوار است و بسیاری فکر می کنند که ایراد از لامپ یا مهتابی آنهاست، این مطلب را برایتان می نویسم.

در داخل کلیدهای برق یک چراغ کوچک وجود دارد که برای پیدا کردن کلید در شب به کار می رود. قاب کلید را با یک پیچ گوشتی دوسو در بیاورید و آن چراغ کوچک را هر جور که می توانید بیرون بکشید، یا حتی یکی از سیم های آن چراغ کوچک را قطع کنید. نگران نباشید، اگر برق منزل را از جعبه فیوز قطع کرده باشید اتفاقی نمی افتد. به همین راحتی از شر چشمک زدن لامپ راحت می شوید.

این اتفاق در هالوژن های ال ای دی ( هالوژن LED ) به صورت دیگری خود را نشان میدهد. به این صورت که حتی در زمان خاموش بودن این هالوژن ها، باز هم احساس می کنید که مقدار کمی نور می دهند. که با انجام روش قبل این قضیه هم برطرف خواهد شد.

اگر با انجام این کار چشمک زدن لامپ متوقف نشد. احتمالاً به جای فاز، سیم نول به کلید وصل شده. که با عوض کردن جای آنها مشکل حل خواهد شد.

قبل از این کار حتماً برق منزل را قطع کنید.

آیا می دانستید که اگر یک جسم چوبی یا پلاستیکی مثلاً یک سینی پلاستیکی را زیر پایتان قرار دهید، حتی اگر مستقیم هم به سیم فاز دست بزنید دچار برق گرفتگی نمی شوید!!! پس پیشنهاد می کنیم اگر یک فرد مبتدی هستید، در زمان کار با برق از یک چهار پایه چوبی یا پلاستیکی استفاده کنید .البته زمانی که روی چهار پایه هستید مراقب باشید که کسی به شما دست نزند، چون در این صورت هر دوی شما را برق می گیرد. زمانی که روی چهار پایه هستید اگر در یک لحظه، هم با سیم های فاز و هم با سیم های نول یا ارت تماس پیدا کنید دچار برقگرفتگی می شوید.

 

علت چشمک زدن لامپ های کم مصرف
انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۵

برچسب های مهم

برخی سوال جواب های برق ساختمان 2


- در روزهای بارانی درب خانه و قسمت های فلزی بیرون ساختمان برق دار می شوند، مشکل چیست؟
علت های زیادی می تواند داشته باشد ولی در کل این مشکل مربوط می شود اتصال یک سیم برق ( تلفن هم می تواند باشد ) به یک قسمت فلزی از ساختمان. در روزهای عادی بخاطر اینکه بدن با سطح زمین در تماس نیست برق در بدن جریان پیدا نمی کند ولی در روزهای بارانی به راحتی این برق به بدن منتقل می شود. برای رفع مشکل حتما و حتما با یک تکنسین مجرب تماس بگیرید.
 
 
- برای سیم کشی آنتن از چه راهی باید اقدام کرد؟
در ساختمان های امروزی به دلیل اینکه به سیستم آنتن مرکزی مجهز می باشند باید تمام کابل های آنتن را از هر واحد به باکس های راه پله و یا رایزر ساختمان منتقل کرد و در قسمت خرپشته به یک باکس مجزا ( اندازه باکس بسته به تعداد واحدها متغیر می باشد ) منتهی شود. سپس از این باکس به آنتن مرکز منتقل می شود.
 
 
- علت قطع شدن مداوم فیوز چیست؟
این مشکل می تواند به دلایل زیر به وجود بیاید:
1- خرابی فیوز مربوطه که با تعویض آن مشکل حل خواهد شد.
2- اضافه بار : اگر جریان بوجود آمده در سیستم به بالاتر از جریان نامی فیوز تجاوز کند فیوز به طور اتوماتیک قطع خواهد شد. برای رفع این مشکل باید فیوز با جریان نامی بالاتری جایگزین کرد.
3- اتصالی : البته در حالت اتصالی فیوز فقط یک بار قطع می شود و با بر طرف کردن اتصالی فیوز دیگر قطع نخوتهد شد.
 
 
 
- می خواهم یک فاز و نول از تیر برق به خانه بکشم باید چکار کنم؟
پیشنهاد اکید بنده عدم انجام اینکار می باشد. به خاطر یک برق ... جان خود را به خطر خواهید انداخت و چه بسیار این اتفاق ناگوار ( آن هم برای افراد متخصص و تکنسین های مجرب ) رویداده است. انجام این کار توسط مامورین آموزش دیده اداره برق و آن هم با امینت کامل و با بالابر انجام می شود.
 
 
مطالب قبلی را نیز دنبال کنید
در ادامه باز مشکلات شما دوستان را مطرح میکنیم

 


قم , خیابان انقلاب , کوچه 41 پلاک 15

اطلاعات و دانش رمز پیروزیست

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما