وان الکتریک

وان الکتریک

شرکت پیشگامان علم الکترونیک مجری و طراح سیستم های حفاظتی و نظارتی و برق ساختمانی

محل لوگو

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 252
  • بازدید دیروز : 294
  • بازدید کل : 735389

روش اجرای نورمخفی در راه پله


با سلام. به درخواست تعدادی از کاربران امروز می خواهیم روش اجرای نورمخفی در راه پله را آموزش دهیم. این مدل نورپردازی با استفاده از smd های خطی تخت که تصویر آنها را در پایین مشاهده می کنید، اجرا خواهد شد. البته از مدل های دیگر شیلنگ نورانی که در تصویر دوم میبینید هم می توان برای این منظور استفاده کرد.

 

smd خطی تخت

 

نور مخفی

 

در این روش اینکه جنس پله از سنگ باشد یا چوب مهم نیست. ولی محل قرار گیری smd ها باید از قبل تعبیه شده باشد و شیار مورد نظر ایجاد شده باشد. در مورد نحوه قرارگیری smd ها و نحوه سیم کشی و محل جاسازی و نصب منبع تغذیه برای smd ها، نقشه زیر گویای همه چیز است. برای مشاهده بهتر روی تصویر زیر کلیک کنید تا نقشه زوم شود.

 

نورمخفی در راه پله

همان طور که مشاهده می کنید، یک باکس فلزی توکار در ابعاد حدوداً ۱۵ در ۲۰ سانتی متر در بالای راه پله و در هر پاگرد نصب می شود. آنگاه یک برق ۲۲۰ ولت شهری وارد باکس می شود و بعد از گذشتن از منبع تغذیه به برق ۱۲ ولت DC تبدیل شده و از طریق دو رشته سیم به SMD ها می رسد. کلید خاموش و روشن کردن SMD ها می تواند در داخل همین باکس نصب شود. در زیر و لبه هر کدام از پله ها شیاری به عمق یک سانتی متر و عرض ۱۴ میلیمتر ایجاد شده است تا SMD در داخل آنها مخفی شود. وجود این شیار زیبایی خاصی به کار میدهد و از آنجایی که SMD ها به صورت مستقیم دیده نمی شود باعث آزار چشم ببیننده نشده و محیط دلنشین تری را ایجاد می کند.

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید. برای قسمت هندریل (دستگیره راه پله) هم، SMD تعبیه شده است. که برای هندریل های چوبی به دلیل امکان ایجاد شیار و مخفی کردن SMD ها، زیبایی کار دو چندان می شود.

 

مراحل اجرای نورمخفی در راه پله

مرحله سیم کشی :

مرحله لوله گذاری و نصب سیم ها بهتر است که قبل از گچ کاری دیوار ها و نصب پله ها صورت گیرد. ولی بعداً هم امکان نصب سیم ها با استفاده از چسب های یک دو سه وجود دارد. ولی قطعاً زیبایی آن به مانند سیم های توکار نیست. اگر تعداد پله ها کمتر از ۱۰ پله است، از سیم دو رشته سفید شماره یک استفاده کنید. (ما فرض کرده ایم که عرض هر پله یک متر است) ولی برای تعداد پله های بیشتر از سیم شماره ۱/۵ استفاده کنید.

مرحله نصب smd ها

گفتیم که اگر قسمت لبه زیرین پله ها دارای شیار باشد، به زیبایی کار افزوده می شود ولی در صورتی که چنین شیاری تعبیه نشده باشد. می توانید از هیت سینک های کشویی که در تصویر زیر مشاهده می کنید استفاده کنید.

 

هیت-سینک-smd

 

این هیت سینک ها از جنس آلومینیوم هستند و انواع مختلفی از آنها در بازار موجود است. هیت سینکی که تهیه می کنید باید با عرض smd شما یکی باشد تا smd ها به صورت کشویی در داخل آن قرار گیرند.
روش نصب هم به این صورت است که ابتدا باید یک تکه سیم سی سانتی متری را به انتهای هر smd وصل کنید. (معمولاً خودشان یک تکه سیم دارند). آنگاه smd ها را در داخل هیت سینک قرار داده و هیت سینک را در زیر پله ها نصب کنید. اگر پله ها چوبی هستند می توانید با استفاده از پیچ گوشی برقی و پیچ MDF سه سانتی متری این کار را انجام دهید ولی اگر جنس پله ها سنگی است ، امکان سوراخ کاری وجود ندارد، زیرا باعث پریدن لبه پله ها خواهد شد. در این صورت بهتر است که با استفاده از چسب های ۱ ۲ ۳، اقدام به نصب هیت سینک ها کنید.

طول SMD ها یک متر است، ولی اگر طول پله ها بیشتر از یک متر و تا ۱۲۰ سانتی متر بود. باز هم پیشنهاد می کنیم که از SMD های یک متری استفاده کنید. در این صورت از هر طرف ۱۰ سانتی متر خالی می ماند، که حتی این مدل هم زیبایی خودش را دارد.

در تصاویر زیر چند نمونه از اجرای این اس ام دی ها در راه پله را مشاهده می کنید.

 

نورپردازی در راه پله
نورپردازی-راه-پله

 

 

از چه منبع تغذیه ای استفاده کنیم؟

ابتدا شما باید تعداد پله ها را شمارش کرده و در طول هر کدام از شاخه های SMD استفاده شده ضرب کنید. مثلاً شما ۱۰ پله دارید که در هر پله یک شاخه SMD یک متری نصب شده است. از آنجایی که توان مصرفی هر کدام از شاخه ها حدوداً ۱۰ وات است (البته تنوع این SMD ها در بازار زیاد است که شما می توانید توان مصرفی مدلی را که خرید می کنید از فروشنده سوال کنید) پس در کل ۱۰۰ وات برق نیاز داریم. حال با استفاده از فرمول P=V*I حساب می کنیم که نیاز به یک منبع تغذیه چند آمپری داریم:

I * 12V = 100W

که پاسخ می شود ۸/۳۳ آمپر. ولی بهتر است که ۲۰ درصد هم برای گرمای تلف شده و مقاومت سیم ها در نظر بگیرید. پس ما نیاز به یک منبع تغذیه ۱۰ آمپر ۱۲ ولتی داریم. تصویر یک مدل از این منبع تغذیه ها را تصویر پایین مشاهده می کنید.

 

منبع تغذیه استیل

 

توجه داشته باشید که اگر از منابع تغذیه با آمپر بالاتر (توجه کنید آمپر بالاتر نه ولتاژ بالاتر) استفاده کنید، مشکلی پیش نمی آید ولی اگر از منبع تغذیه با آمپر پایین استفاده کنید، نور SMD ها به همان میزان کمتر خواهد شد و در طول عمر SMD ها تاثیر منفی دارد.

 

چند نکته در زمان اجرای نورمخفی در راه پله

نکته : می توانید برای خاموش و روشن کردن SMD ها، یک کلید در ارتفاع ۱۱۰ سانتی متری و بالای باکس فلزی (که منبع تغذیه در داخل آن است) نصب کنید. پس برای این منظور نیاز به نصب یک لوله خرطومی و یک قوطی کلید در بالای باکس فلزی دارید.

نکته: اگر می خواهید بیشتر با شیلنگ های نورانی و نورپردازی آشنا شوید به این لینک هم سری بزنید. روش اجرای نور مخفی و نورپردازی

نکته: اگر پله ها سنگی باشند معمولاً در مرحله لوله گذاری نیازی به شیار زنی وجود ندارد. کافیست لوله های خود را در کنار راه پله نصب کنید و از آقای سنگ کار بخواهید که در مرحله دوغاب ریزی، لوله های برق را در پشت سنگ های حاشیه پله قرار دهد. معمولاً سنگ های حاشیه دارای چند سانتی متر فضا برای دوغاب ریزی هستند که روی لوله های برق را می پوشانند.

 

  انتشار : ۹ بهمن ۱۳۹۵               تعداد بازدید : 2007

برچسب های مهم

دیدگاه های کاربران (0)

قم , خیابان انقلاب , کوچه 41 پلاک 15

اطلاعات و دانش رمز پیروزیست

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما